Skip to main content

jam dah menunjukkan 11.22pm..




da lama tak update berserta dengan gambar kan..
adehh laaa...
sejak 2 menjak nih.. aku mmg tak sempat da nak update blog..
mana taknya...
Afi dah makin lasak.. walaupun belum boleh berdiri, berjalan atau pun merangkak lagi..
tapi mmg sekarang masa aku amatler terhadnya..

kalau nak update blog or nak jalan2 ke blog kawan kena tunggu time dia tido..
cam skrg nih..
jam dah menunjukkan 11.22pm..

banyak kejadian yang berlaku sejak kebelakangan nih dalam family aku..
bebaru nih Nisa kami bawak ke KMC..
sebab demam panas yang agak tinggi which is 39.8..
tinggi kan..


Hn walaupun agak sibuk sebab dia ada Arau 7 on friday itu hari... tetap jugak bawak
anak kesayangan ke KMC...
ntahlah kenapa lately mmg kalau sakit2 jer anak2 nih aku ngan Hn terus hadap ke KMC..
sejak2 kes Afi cirit-birit itu hari n the doc (satu klinik di Kangar) said nothing happen to him
aku rasa cam.. takpelah guna duit sikit.. tuk pastikan anak2 aku sihat.. i dont really mind about that...

so ke KMC.. jumpa paed yang sama dengan kes Afi itu hari..
she is so nice n informative...
she checked Nisa..
and she told us maybe sebab kurang minum air n disebabkan dia suka tahan kencing..
yup i'm not denying that... mmg Nisa n Yana kurang minum air esp air masak..
kena suruh baru minum...




n bab buang air pun gitu..
adehhh suka sangat dok tahan... sampai last minute baru kelam kabut...
so the paed cakap maybe Nisa kena infection that is the reason why demam dia terlampau panas..

baliklah kami dengan beberapa botol ubat termasuk spare 1 botol ubat demam...
the paed bagi extra... in case anything happen or ubat tak cukup..




alhamdulillah jugak aku rasa sebab Yana jarang sakit..
boleh bilang la baru baper kali bawak Yana gi klinik... syukur sangat...

Afi pulak dah makin semangat.. 5 months check up dia dah 8kg+...



mmg time bf dia.. rasa cam nak luruh tangan2 nih... huhu..
tapi gigihkan jua sebab kalau boleh mmg nak selama mungkin bf Afi..
baru2 nih jugak aku bawak dia g cucuk.. tu pun da 2 week delayed...
sebabnya the 1st week kena diarrhea.. 2nd week ubat tadak di klinik..
nyaris2 dah aku nak bawak gi cucuk kat swasta...

then baru2 nih bawak dia g cucuk.. mujur call dulu klinik...
nak dijadikan cerita... klinik banjir...
haaa haritu kan Perlis kena serang dek banjir..
so klinik tuh mmg antara kawasan yg akan kena banjir lah..

so around 10 am lah jugak baru dapat bawak Afi g klinik


mujur Afi tak demam..
sekarang pun dia makin sihat n cergas...
walaupun belum lagi merangkak n meniarap pun cam segan2 jer..
tapi yang penting bagi aku Afi sihat ..





Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata