Skip to main content

perut oh perut...


tengok blog Lily..

hehe dia citer pasal masalah orang perempuan.. besalah masalah kat bahagian perut tuh..
i've to admit mmg betul masalah tuh akan timbul.. masalah apa korang tanya... masalah perut buncit.... 


Bloated Trout: Ocean

hmm ada orang kata spare tyre... spare part lah bagai.. macam2 sungguh nooo... tapi aku akui mmg ada masalah gitu... bak kata lily... dulu dok buat jugak sit up... tapi makin lama makin segan.. besalah kalau dah start tinggal.. pastu mmg dah makin segan nak buat... hmm thinking of doing it again...

sebab so far berat aku pun dah turun let seee.... lepas deliver Afi itu hari.. 72kg (makkkk aaiii punyalah berat) and now dah tinggal 66kg.. more kg to go.... (syukur berkat amik Nutrimeal n supplement terbaik Essentials) tapi lemak2 tepu tuh.. susah sungguh nak kurang... so better do something... 

haaaa ni something yang aku baru dapat dari email aku

Just for Mom

Your Postpartum Weight-Loss Plan: 4 Ways to Stick To It

Frustrated with losing the baby weight? Here are some postpartum motivational tips to get you going.

The frustration might be setting in: After all, you gave birth five months ago and you still haven't lost all your pregnancy weight. Well, don't give up. Lots of moms take lots of time to lose what they've gained, and patience is the key to shedding those stubborn pounds.


If you haven't done so already, set a realistic goal for yourself — say, losing one pound per week. Work toward it by following a sensible weight-loss diet (the Postpartum Diet has all the nutrients you need; add about 300 calories a day if you're nursing), and by exercising regularly. Regular is the operative word here — working out for at least 30-minutes three times a week is essential to your overall efforts.

Find an activity you enjoy — jogging, yoga, cycling, swimming, even walking works — and plan it into your week. You'll get in shape even faster if you add a little extra activity into your daily routine. For example, leave the car in the garage and take the baby in his stroller for nearby errands. When you do drive, park a bit farther away than usual, and take the stairs instead of the elevator whenever you can. Every step counts toward your ultimate goal of burning more calories than you take in.

Get your partner on board, too. Instead of watching TV, take a walk tonight. And together, make a commitment to rid your fridge and pantry of high-fat foods; then stock up on fruits and veggies, whole grains, and low-fat dairy products and lean meats, poultry, and fish that are good for you (no matter what you weigh).

Most importantly, keep a positive attitude. Focus on what you've accomplished so far (like having a baby and the weight you've already lost). And remember that just because you aren't at your prepregnancy weight yet doesn't mean you can't look fabulous. If your skinny clothes are still too skinny, buy a couple of fun things that you'll enjoy wearing as you make progress toward your goal. A new haircut or makeup can also perk you up as you slim down.

yolah selain dari dok amik Nutrimeal kena jugak buat senaman n yg paling penting kena ada motivasi tuk buat semua tuh...

anda macam mana



Comments

  1. tulah.. susah tul nak turun kan.. especially tang perut ni.. degilnye..

    thanks for the article..
    kena kuatkan tekad ni.. huhu..

    ReplyDelete
  2. ni yg tak jadi mummy lagi pun dah berlapis2...camno tuh..hehe..jom la kita sama2 flatkan tyre tu balik

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...