Skip to main content

perut oh perut...


tengok blog Lily..

hehe dia citer pasal masalah orang perempuan.. besalah masalah kat bahagian perut tuh..
i've to admit mmg betul masalah tuh akan timbul.. masalah apa korang tanya... masalah perut buncit.... 


Bloated Trout: Ocean

hmm ada orang kata spare tyre... spare part lah bagai.. macam2 sungguh nooo... tapi aku akui mmg ada masalah gitu... bak kata lily... dulu dok buat jugak sit up... tapi makin lama makin segan.. besalah kalau dah start tinggal.. pastu mmg dah makin segan nak buat... hmm thinking of doing it again...

sebab so far berat aku pun dah turun let seee.... lepas deliver Afi itu hari.. 72kg (makkkk aaiii punyalah berat) and now dah tinggal 66kg.. more kg to go.... (syukur berkat amik Nutrimeal n supplement terbaik Essentials) tapi lemak2 tepu tuh.. susah sungguh nak kurang... so better do something... 

haaaa ni something yang aku baru dapat dari email aku

Just for Mom

Your Postpartum Weight-Loss Plan: 4 Ways to Stick To It

Frustrated with losing the baby weight? Here are some postpartum motivational tips to get you going.

The frustration might be setting in: After all, you gave birth five months ago and you still haven't lost all your pregnancy weight. Well, don't give up. Lots of moms take lots of time to lose what they've gained, and patience is the key to shedding those stubborn pounds.


If you haven't done so already, set a realistic goal for yourself — say, losing one pound per week. Work toward it by following a sensible weight-loss diet (the Postpartum Diet has all the nutrients you need; add about 300 calories a day if you're nursing), and by exercising regularly. Regular is the operative word here — working out for at least 30-minutes three times a week is essential to your overall efforts.

Find an activity you enjoy — jogging, yoga, cycling, swimming, even walking works — and plan it into your week. You'll get in shape even faster if you add a little extra activity into your daily routine. For example, leave the car in the garage and take the baby in his stroller for nearby errands. When you do drive, park a bit farther away than usual, and take the stairs instead of the elevator whenever you can. Every step counts toward your ultimate goal of burning more calories than you take in.

Get your partner on board, too. Instead of watching TV, take a walk tonight. And together, make a commitment to rid your fridge and pantry of high-fat foods; then stock up on fruits and veggies, whole grains, and low-fat dairy products and lean meats, poultry, and fish that are good for you (no matter what you weigh).

Most importantly, keep a positive attitude. Focus on what you've accomplished so far (like having a baby and the weight you've already lost). And remember that just because you aren't at your prepregnancy weight yet doesn't mean you can't look fabulous. If your skinny clothes are still too skinny, buy a couple of fun things that you'll enjoy wearing as you make progress toward your goal. A new haircut or makeup can also perk you up as you slim down.

yolah selain dari dok amik Nutrimeal kena jugak buat senaman n yg paling penting kena ada motivasi tuk buat semua tuh...

anda macam mana



Comments

  1. tulah.. susah tul nak turun kan.. especially tang perut ni.. degilnye..

    thanks for the article..
    kena kuatkan tekad ni.. huhu..

    ReplyDelete
  2. ni yg tak jadi mummy lagi pun dah berlapis2...camno tuh..hehe..jom la kita sama2 flatkan tyre tu balik

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…