Skip to main content

risau pun ada...


wah lama jugak tak update... agak sibuk.. as usual... dan aku rasa aku cam dah sedikit wengggg sebabnya terlalu banyak benda nak kena buat..
housework lagi.. kids lagi... schoolworks lagi...
huhu...


tapi insyaallah masih mampu.. cumanya.. kalau ada yang boleh bantu lagi best kan...
takpelah takat mana yang termampu buat aku akan usahakan...

alhamdulillah kep UPSR pun dah kuar... walaupun kep kat sek tidaklah se'gah' mana...
tapi dengan sedikit peningkatan.. tetap jua bersyukur..
cumanya BI tahun nih agak turun the percentage..
and semua orang dah mula tunjuk aku...
sebab tahun depan depa mau orang yang opsyen BI ngajar budak year 6..

kebetulan pulak aku mmg nak follow bebudak year 5 aku sekarang.. so worried sekarang nih..
yelah aku dalam bidang pendidikan esp teaching english nih baru je 2 tahun...
manalah aku ada kemahiran yang canggih2 tuk dikongsi kepada bebudak tuh nanti...

semua cikgu2 dah cakap next year akan ada peningkatan dalam BI sebabnya
cikgu2 opsyen yang akan ngajar...
yelah cikgu opsyen BI kat sekolah aku cuma dua orang jer..
aku ngan cikgu SA tuh..
dia takpelah dah lama jugak ngajar..
aku nih baru je lagi.. camner... nak buat program apa... nak buat camna bagi bebudak suka BI
takutlah...


risau pun ada...

mungkin aku perlu tanya kawan2 lain yang dah ada experience in teaching BI..
apa program yang sesuai tuk peningkatan kemahiran bebudak...


kalau kot korang ada apa2 idea tolong lah ye..
benda nih kita buat untuk anak bangsa kita jugak..

tadi jugak da siap proses result peperiksaan akhir tahun sekolah.
huhu.. level bebudak masih rendah..
aku pun dah mati kutu pe lagi nak buat...

buat lebih2 kang budak ingat seronok nak main jer..
buat lebih kurang nanti budak pun tak seronok..
kalau tak buat langsung nanti budak tak boleh apa..



Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. teringat teacher ena time sek rendah dulu..garang nak mampos..klu tak hafal grammer mmg kena lempang la..BI tak lulus kena sebat kat bontot ngan pembaris kuning panjang tu, klu result tak naik kena jln itik satu padang pastu kena berlari 3x kat padang yg luas tu..
    tak buat latihan berdiri la atas kerusi smp abis class..terlupa bwk buku siap la telinga kena pulas..


    rasanya klu skang nie teacher tu buat confirm dh kena saman ngan mak bapak bebudak skang nie..dulu klu ckp kat mak kita yg kena marah blk ngan mak..tu la malas nak belajar, bagius la tu kena marah ngan cikgu

    huhuhuhuhuhu

    dulu lain skang lain

    ReplyDelete
  2. betul tu ena.. tu pasal yagn agak pening uh.. nak guna pendekatan mcm mana pun dah tak tau.. sebab kalau nak ikut depa nak bagi BI ni interesting to learn... tapi budak mesti sonok main jer...

    adehhh rindu zaman belajar dulu2 pulak..
    walaupun asyik dok kena denda, sebat, rotan tapi that's the best thing happen in school kan

    ReplyDelete
  3. Lama tak jengah blog akak..hermm..makin busy akak ya?? sekarang ni dah start cuti sekolah, sure akak lagi busy nak melayan karenah kembar & Afi kan?? all the best pada akak..semoga pengisian waktu penuh dengan aktiviti yang bermanfaat buat anda semua~~skemanya ayat ni;P

    ReplyDelete
  4. bb ada tgk satu movie omputih ni (tak ingat tajuk apa), best sgt cara dia ngajar budak2 english. dalam kelas byk sgt aktiviti,bukan hanya budak2 just sit & listen sj. bb rasa terkilan sbb masa bb kecil dulu,cikgu2 tak cuba nak tanamkan minat pd kitaorg (phm2 laa budak kampong kan..) i think better to create english enviroment dlm diri budak2. contohnya suruh diorg balik buat kerja2 creative and then ask them to present in english. bdk2 jgk weak in writing kan..mcmana diorg nak tulis kalo vocab & maksud pun diorg taktau? so bb rasa dh tiba masa kita semua kena pikir cara yg lebih ubah cara pendidikan english, kalo bule seawal dr sekolah rendah lagi...

    pjg la plk yer bb berceramah hahahaha

    ReplyDelete
  5. zaila.. thanks semoga cuti u n ur family jugak yg terbaik..

    Bie.. believe it or not.. on of the reason iena berhenti kerja lecturer sebab nak cuba ajar english kepada bdk2 sek rendah.. sebab nya masa ajar diploma dulu bebudak susah sangat bila lesson are all in english..
    yeke.. ala citer apa ye... kalau kot2 ingat nanti bagitau nooo

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…