Skip to main content

sick again


dah lama tak story pasal my kids kan..




Afi..
dah ok dah..
and now dia da start makan..
i made him bubur nasi (di blend)..
day 1 dia agak suka.. maybe sebab dapat makan something new...
mai day 2.. dia da agak rejected the puree..
hehe...
takper
for me itu normal lah kan... kekadang dia berselera kekadang idak..

bermulanya kisah nak bagi dia makan nih
dalam minggu ni jugak...
sebabnya dia asyk dok main2 gigit lidah dia dengan gusi yang tidak bergigi itu..
hehe..
so cute bila dia buat gitu...
wpun mulanya aku plan to start feeding him at 6mo.. tapi cam kesian je tengok dia
dok buat muka sedih tiap kali tengok orang lain makan...

with him i promised to introduce fruits and veges..
sebabnya masa twin dulu..
aku tak sempat nak buat... MIL yang dah siapkan all their foods...



Adriana..
so far so good...
wpun dia agak ketinggalan dalam bab membaca nih..
compared to Nisa... tapi as long as dia sudah boleh membaca aku cukup lega...
yup need more training n drilling..
insyaallah aku akan cuba luangkan more time with her...

dia jugak cukup sihat sepanjang minggu nih
compared to her twin...
syukur jugak...


Annisa
adehhhhh.... how should i write about this...
okeh.. last week ke the week before...
aku ada bagitau yang dia penat (n sudah kena sedut gas di klinik)..
okeh so the whole week tu mmg kena pantau..
stop sleeping with air conditioner, no ice, no cold water n so on..
batuk n penat tuh dah kurang...
pastu..
last night...
dia ngadu sakit perut n sakit pinggang...
aku sapu jer minyak angin kat badan dia...
around 11pm Hn cakap badan dia dah mula panas..
check her temp... around 38..
hah sudah.. demam pulak...


this morning..
mmg dia demam agak panas..
according to Hn her temp agak tinggi nearly 39..
okeh...
decide the twin tak perlu gi sekolah.. then Hn cakap nak hantar kat MIL...

eh kenapa takkan aku tak boleh jaga depa kot..
asyik nak antar gi MIL jer..

masa Hn gi Subuh di surau.. aku decide to take EL..
they are my twin n my kids.. so i will take care of them...
called my PK then inform her yang aku nak amik cuti harini
anak tidak sihat.. (betul2 tidak sihat..)


plan to take Annisa to check at KMC this morning..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. afi dh mkn solids ye..hiiii..harriz pn sama..i byk bc kat internet , masa 5mnths ni leh intro dia dgn rice cereal..once a day..then bila dh 6 mnths leh bg dia fruit n vege puree, n nasi blend..afi okay x mkn..? bestnye tgk anak2 kita mmbesar sama2...btw, get well soon for ur daughter...

    ReplyDelete
  2. eh sue..
    waaaa awal jugak online nih..
    hehe..

    tulah cam best jer... sama2 besarkan babies kita..
    hehe...
    tulah sama2 pray for her eh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…