Skip to main content

sick again


dah lama tak story pasal my kids kan..




Afi..
dah ok dah..
and now dia da start makan..
i made him bubur nasi (di blend)..
day 1 dia agak suka.. maybe sebab dapat makan something new...
mai day 2.. dia da agak rejected the puree..
hehe...
takper
for me itu normal lah kan... kekadang dia berselera kekadang idak..

bermulanya kisah nak bagi dia makan nih
dalam minggu ni jugak...
sebabnya dia asyk dok main2 gigit lidah dia dengan gusi yang tidak bergigi itu..
hehe..
so cute bila dia buat gitu...
wpun mulanya aku plan to start feeding him at 6mo.. tapi cam kesian je tengok dia
dok buat muka sedih tiap kali tengok orang lain makan...

with him i promised to introduce fruits and veges..
sebabnya masa twin dulu..
aku tak sempat nak buat... MIL yang dah siapkan all their foods...



Adriana..
so far so good...
wpun dia agak ketinggalan dalam bab membaca nih..
compared to Nisa... tapi as long as dia sudah boleh membaca aku cukup lega...
yup need more training n drilling..
insyaallah aku akan cuba luangkan more time with her...

dia jugak cukup sihat sepanjang minggu nih
compared to her twin...
syukur jugak...


Annisa
adehhhhh.... how should i write about this...
okeh.. last week ke the week before...
aku ada bagitau yang dia penat (n sudah kena sedut gas di klinik)..
okeh so the whole week tu mmg kena pantau..
stop sleeping with air conditioner, no ice, no cold water n so on..
batuk n penat tuh dah kurang...
pastu..
last night...
dia ngadu sakit perut n sakit pinggang...
aku sapu jer minyak angin kat badan dia...
around 11pm Hn cakap badan dia dah mula panas..
check her temp... around 38..
hah sudah.. demam pulak...


this morning..
mmg dia demam agak panas..
according to Hn her temp agak tinggi nearly 39..
okeh...
decide the twin tak perlu gi sekolah.. then Hn cakap nak hantar kat MIL...

eh kenapa takkan aku tak boleh jaga depa kot..
asyik nak antar gi MIL jer..

masa Hn gi Subuh di surau.. aku decide to take EL..
they are my twin n my kids.. so i will take care of them...
called my PK then inform her yang aku nak amik cuti harini
anak tidak sihat.. (betul2 tidak sihat..)


plan to take Annisa to check at KMC this morning..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. afi dh mkn solids ye..hiiii..harriz pn sama..i byk bc kat internet , masa 5mnths ni leh intro dia dgn rice cereal..once a day..then bila dh 6 mnths leh bg dia fruit n vege puree, n nasi blend..afi okay x mkn..? bestnye tgk anak2 kita mmbesar sama2...btw, get well soon for ur daughter...

    ReplyDelete
  2. eh sue..
    waaaa awal jugak online nih..
    hehe..

    tulah cam best jer... sama2 besarkan babies kita..
    hehe...
    tulah sama2 pray for her eh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...