Skip to main content

aku dah ok dah...


tutup cerita lama dan kita buka cerita baru k.. hmm apa nak cerita harini... harini dah 15 Dec kan.. lahai pejam celik pejam celik dah nak masuk 2010.. are we prepared for that.. huhu.. such a big Q to answer kan.. adakah setiap yang dirancang sepanjang 2009 telah terlaksana... or masih ada yang berbaki...

as for me.. hmmm apa ya yang aku rencanakan untuk tahun 2009..
  • percutian keluarga - rasanya banyak jugak tempat yang aku dah terjah tahun nih.. wpun aku pregnant awal tahun tuh.. tapi sejauh ke Melaka lah kami bercuti.. cumanya aku harap dapatla bawak the twin naik kapal terbang tapi belum jugak tercapai.. susah betul nak kawtim dengan Hn supaya dapat bawak anak2 naik kapal terbang.. selalunya ada masalah dengan tarikh.. dia kan sibuk training lah, itu lah.. inilah... so postpone to next year lah kot...
  • bersalin normal - haaaa azam aku nih.. semoga aku dapat melahirkan anak aku secara normal sebab twin dulu aku kena ceaser.. so harap sangat dapat bersalin normal.. dan alhamdulillah dimakbulkan oleh Nya.. aku bersyukur sangat.. walaupun amik epidural tapi kesakitan sewaktu melahirkan tetap terasa especially lepas dah bersalin tuh.. bape kali aku panggil nurse bagitau sakit.. dan bape kali aku telan ubat tahan sakit.. tapi tetap tak ilang.. mama cakap mungkin sakit batu meroyan.. uishhh tak tahulah aku.. tapi itulah pengalaman yang tak dapat aku lupakan..
  • manage my money - huhu.. tak taulah kenapa.. bila cakap bab duit nih.. semedang jer rasa tak cukup.. walhal aku rasa aku dah jimat jugak (hehe.. boleh caya ke nih) tapi tetap rasa tak cukup.. hmm itulah orang kata lagi besar periuk nasi kita lagi besar keraknya.. betul ke nih.. apa yang aku berjaya buat tahun ni adalah meng'cancel'kan 2 of my credit cards (takmo dah banyak2.. menyesal sungguh), settlement for my B*N personal loan ( yang tak best langsung ) dan beberapa hutang lagi.. camner nak buat supaya dapat menabung lebih sikit.. - harapnya lepas ni Usana dapat bantu aku
  • tambah simpanan ASB - haaa kalau yang atas tuh pun da problem.. yang ni lagilah.. adehhh.. tapi agak membanggakan sebab aku da mula buat potongan gaji tuk akaun Tabung Haji aku.. kalaulah ASB jugak boleh buat potongan gaji harus da aku buat (ke mmg boleh dan aku jer yang tak tau)
  • insurance for twin - yup done.. lega sangat..
  • a pair of Crocs - huhu.. papelah kan.. yup.. aku mmg nak sangat ada a pair of Crocs in my shoes collection (cewah collection cam apa jer) .. alhamdulillah aritu masa kami di Ipoh.. Hn belikan aku my very first Crocs which is the Lily katanya boleh pakai pi sekolah.. huhu.. tak reti den nak pakai kasut rendah gini gi sekolah... tapi apapun thanks yeah.. it's my anniversary gift...


banyak lagi benda yang berlaku sepanjang 2009 yang dah nak sampai ke penghujung.. cumanya kalau korang nak tahu just go through the entries le kan.. takkan aku nak kena senarai semua kat sini.. nih kira yg paling penting lagi (bagi aku).. kalau korang rasa tak penting.. itu masalah korang lah.. hehe..

korang pulak camner.. 2009 ada ok ke tidak.. harapnya semua ok kan.. sebab kalau tak ok tuh besalah.. mesti berlaku jugak.. mana ada orang hidup yang takdak masalah.. takkan tiap hari nak gumbira jer kan.. betul tak..

owh.. by the way.. ingat tak pasal adriana n annisa yang amik exam itu hari.. haaa aku dah dapat tahu dorang masuk kelas mana.. they are still together-gather.. huhu.. dapat kelas 1W (kalau tak silap aku kelas no 1 kat sekolah tuh) adehhhh bertambah pening kepala den.. 1st Jan dorang ada orientasi kat sekolah.. hopefully semuanya akan berjalan lancar..

Afi pulak.. sekarang dah makin pandai meragam.. pantang kena letak bawah asyik nak nangis jer.. tapi kalau time mood dia ok boleh jer guling2 main.. penat...



Comments

  1. thn 2009 dh nak tutup tirai..jd aper yg berlaku tinggal kenangan sajer

    ReplyDelete
  2. yup tul tu ena.. yang cukup indah tuk dijadikan kenangan tebaik dan yang pahit tuk dijadikan pengajaran agar ianya tidak berulang..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…