Skip to main content

aku dah ok dah...


tutup cerita lama dan kita buka cerita baru k.. hmm apa nak cerita harini... harini dah 15 Dec kan.. lahai pejam celik pejam celik dah nak masuk 2010.. are we prepared for that.. huhu.. such a big Q to answer kan.. adakah setiap yang dirancang sepanjang 2009 telah terlaksana... or masih ada yang berbaki...

as for me.. hmmm apa ya yang aku rencanakan untuk tahun 2009..
  • percutian keluarga - rasanya banyak jugak tempat yang aku dah terjah tahun nih.. wpun aku pregnant awal tahun tuh.. tapi sejauh ke Melaka lah kami bercuti.. cumanya aku harap dapatla bawak the twin naik kapal terbang tapi belum jugak tercapai.. susah betul nak kawtim dengan Hn supaya dapat bawak anak2 naik kapal terbang.. selalunya ada masalah dengan tarikh.. dia kan sibuk training lah, itu lah.. inilah... so postpone to next year lah kot...
  • bersalin normal - haaaa azam aku nih.. semoga aku dapat melahirkan anak aku secara normal sebab twin dulu aku kena ceaser.. so harap sangat dapat bersalin normal.. dan alhamdulillah dimakbulkan oleh Nya.. aku bersyukur sangat.. walaupun amik epidural tapi kesakitan sewaktu melahirkan tetap terasa especially lepas dah bersalin tuh.. bape kali aku panggil nurse bagitau sakit.. dan bape kali aku telan ubat tahan sakit.. tapi tetap tak ilang.. mama cakap mungkin sakit batu meroyan.. uishhh tak tahulah aku.. tapi itulah pengalaman yang tak dapat aku lupakan..
  • manage my money - huhu.. tak taulah kenapa.. bila cakap bab duit nih.. semedang jer rasa tak cukup.. walhal aku rasa aku dah jimat jugak (hehe.. boleh caya ke nih) tapi tetap rasa tak cukup.. hmm itulah orang kata lagi besar periuk nasi kita lagi besar keraknya.. betul ke nih.. apa yang aku berjaya buat tahun ni adalah meng'cancel'kan 2 of my credit cards (takmo dah banyak2.. menyesal sungguh), settlement for my B*N personal loan ( yang tak best langsung ) dan beberapa hutang lagi.. camner nak buat supaya dapat menabung lebih sikit.. - harapnya lepas ni Usana dapat bantu aku
  • tambah simpanan ASB - haaa kalau yang atas tuh pun da problem.. yang ni lagilah.. adehhh.. tapi agak membanggakan sebab aku da mula buat potongan gaji tuk akaun Tabung Haji aku.. kalaulah ASB jugak boleh buat potongan gaji harus da aku buat (ke mmg boleh dan aku jer yang tak tau)
  • insurance for twin - yup done.. lega sangat..
  • a pair of Crocs - huhu.. papelah kan.. yup.. aku mmg nak sangat ada a pair of Crocs in my shoes collection (cewah collection cam apa jer) .. alhamdulillah aritu masa kami di Ipoh.. Hn belikan aku my very first Crocs which is the Lily katanya boleh pakai pi sekolah.. huhu.. tak reti den nak pakai kasut rendah gini gi sekolah... tapi apapun thanks yeah.. it's my anniversary gift...


banyak lagi benda yang berlaku sepanjang 2009 yang dah nak sampai ke penghujung.. cumanya kalau korang nak tahu just go through the entries le kan.. takkan aku nak kena senarai semua kat sini.. nih kira yg paling penting lagi (bagi aku).. kalau korang rasa tak penting.. itu masalah korang lah.. hehe..

korang pulak camner.. 2009 ada ok ke tidak.. harapnya semua ok kan.. sebab kalau tak ok tuh besalah.. mesti berlaku jugak.. mana ada orang hidup yang takdak masalah.. takkan tiap hari nak gumbira jer kan.. betul tak..

owh.. by the way.. ingat tak pasal adriana n annisa yang amik exam itu hari.. haaa aku dah dapat tahu dorang masuk kelas mana.. they are still together-gather.. huhu.. dapat kelas 1W (kalau tak silap aku kelas no 1 kat sekolah tuh) adehhhh bertambah pening kepala den.. 1st Jan dorang ada orientasi kat sekolah.. hopefully semuanya akan berjalan lancar..

Afi pulak.. sekarang dah makin pandai meragam.. pantang kena letak bawah asyik nak nangis jer.. tapi kalau time mood dia ok boleh jer guling2 main.. penat...



Comments

  1. thn 2009 dh nak tutup tirai..jd aper yg berlaku tinggal kenangan sajer

    ReplyDelete
  2. yup tul tu ena.. yang cukup indah tuk dijadikan kenangan tebaik dan yang pahit tuk dijadikan pengajaran agar ianya tidak berulang..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..