Skip to main content

berserabut kepala otak aku sekejap

jam kat laptop aku tunjuk kul 1158.. tapi aku dok dengar bunyi mercun tak sangga2 dah.. adakah sudah tahun baru.. hehe... kalau sudah alhamdulillah...

waaaa makin sakan bunyi dentuman bunga api tuh.. kat pekan Arau ke kat mana ek.. tak kisahlah.. the twin da pun tido around 10 tadi.. sebabnya esok dah kena gi school.. pendaftaran.. Hn said that we need to take Afi along to the school.. aku no hal.. tapi takut kot dia meragam je lah.. harus aku lari balik esok.. hehe... tak kisah ler pape hal pun...

as for the twin dorang sangatler excited esok nak gi school... tadi my helper dah tolong gosokkan baju sekolah dorang.. lagi ler semangat nak gi sekolah.. pastu tadi dah kemas2 stationeries n color masuk bag..

pastu aku pulak yang kelam kabut tak tentu pasal.. alkisah baru teringat nak kena bawak gambar 2 keping.. adehhh tak ingat pulak kat mana letak gambar yang dorang amik masa kat prasekolah itu hari.. hazab jugak mencariknya dengan Hn tadak nak tolong.. twin da tido.. Afi pulak time tulah dia bangun (sebelum tu dah tido).. berserabut kepala otak aku sekejap.. tapi alhamdulillah.. berkat minta doa dengan Allah supaya dipermudahkan.. lepas 2-3 round carik akhirnya jumpa juga..

dan tadi dok tengok Da Vinci Code dekat AXN... tidokan Afi.. then terus online sekejap.. bosan pulak kan.. hehe.. tapi apapun its nice to have Afi around.. boleh golek2 main dengan dia while the twin is asleep.. kalau tidak soheh boring.. yolah Hn tadak nih.. gi buat kerja ngan kawan dia... busy.. busy.. busy...

k lah..
the first entry in the year 2010.... cayalah....
love u all...


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..