Skip to main content

berserabut kepala otak aku sekejap

jam kat laptop aku tunjuk kul 1158.. tapi aku dok dengar bunyi mercun tak sangga2 dah.. adakah sudah tahun baru.. hehe... kalau sudah alhamdulillah...

waaaa makin sakan bunyi dentuman bunga api tuh.. kat pekan Arau ke kat mana ek.. tak kisahlah.. the twin da pun tido around 10 tadi.. sebabnya esok dah kena gi school.. pendaftaran.. Hn said that we need to take Afi along to the school.. aku no hal.. tapi takut kot dia meragam je lah.. harus aku lari balik esok.. hehe... tak kisah ler pape hal pun...

as for the twin dorang sangatler excited esok nak gi school... tadi my helper dah tolong gosokkan baju sekolah dorang.. lagi ler semangat nak gi sekolah.. pastu tadi dah kemas2 stationeries n color masuk bag..

pastu aku pulak yang kelam kabut tak tentu pasal.. alkisah baru teringat nak kena bawak gambar 2 keping.. adehhh tak ingat pulak kat mana letak gambar yang dorang amik masa kat prasekolah itu hari.. hazab jugak mencariknya dengan Hn tadak nak tolong.. twin da tido.. Afi pulak time tulah dia bangun (sebelum tu dah tido).. berserabut kepala otak aku sekejap.. tapi alhamdulillah.. berkat minta doa dengan Allah supaya dipermudahkan.. lepas 2-3 round carik akhirnya jumpa juga..

dan tadi dok tengok Da Vinci Code dekat AXN... tidokan Afi.. then terus online sekejap.. bosan pulak kan.. hehe.. tapi apapun its nice to have Afi around.. boleh golek2 main dengan dia while the twin is asleep.. kalau tidak soheh boring.. yolah Hn tadak nih.. gi buat kerja ngan kawan dia... busy.. busy.. busy...

k lah..
the first entry in the year 2010.... cayalah....
love u all...


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...