Skip to main content

bila kakak n adik kelas lain2



sorry noooo n3 aku semalam a bit emo...
tak tau kenapa.. hormon tak baper nak betul kot...

arini aku nak mula entry dengan beberapa akt yang berlaku sepanjang bulan 11 itu hari.. bermula dengan majlis konvokesyen anak2 kembar aku... majlis nih diadakan di Dewan 2020 di Kangar Perlis.. di hadiri oleh Tuan Pengarah Pelajaran Perlis.. kalau sebelum ni masa Hari Anugerah kat sekolah aku tak dapat nak attend sebabnya aku ada jamuan kelas (aku kan guru kelas) so untuk nih aku harus pergi.. mujur ada akak sorang nih yang satu sekolah ngan aku pun nak gi tengok anak dia... so kami punch in waktu pagi then isi borang kuar.. mujur ujung2 tahun nih dah tadak ada akt pape..


aku letak gambar sekeping jer ye...
kira wakil lah...
ni gambar dorang selepas amik skroll


aku jumpa anak2 aku pun lepas dorang dah terima skroll.. sebabnya pagi tuh Hn yang antar dorang ke sini.. hehe.. sempat ler jumpa cikgu2 dorang kejap.. ucap thanks for everything.. n cikgu tu pun explain skit pasal my twin.. and then i had to leave them again.. sebabnya aku ada lagi program kat sekolah.. Hn yang amik bawak dorang balik.. hehe...

aku dengan akak tuh berdesup balik ke sekolah semula.. sebabnya kan nak kena kejar nak naik bas ke program seterusnya... iaitu program anjuran Unit Ko-Kurikulum sekolah aku.. kiranya last punya akt dengan bebudak Tahap II.. agendanya adalah mandi2 di Gua Kelam n rehat minda di Padang Besar (buleh gitu)..



satu jugak gambar.. aku maleh nak edit2.. sorry nooo

waktu nih kami baru je tiba di Gua Kelam.. cuak jugak nak bagi budak2 nih mandi sebab kes dekat Kampar itu hari kan.. tapi insyaallah .. dan lega semuanya selamat... dan seterusnya bertolak ke Padang Besar.. nak dijadikan cerita driver bas yang aku ngan akak nih naik bukan orang Perlis.. kami pun tak tau.. so kekdahnya sepanjang perjalanan nak pegi tuh asyik dok call driver bas lain tanya betul dak jalan... haha.. dan siap ikut jalan jauh lagi on the way back to sch.. sebabnya dia tak tau jalan n kami pulak dah orang tak tanya kami pun tak bagitau ler.. hehe...

next was.. Ujian Diagnostik (UD)untuk Tahun 1.. memandangkan sekolah anak aku nanti ada 5 kelas tuk darjah 1 so dorang buat UD tuk kenalpasti n sort budak ikut kebolehan masing2.. risau jugak aku dengan exam dorang.. huhu... kalau sebelum nih dorang tak penah exam so aku pun cerita ler sikit periksa tu apa.. tapi boleh cerita jelah.. dorang bukannya paham sangat pun.. siap beli pencil, eraser, sharpener baru n oso kaler pensil baru... semata2 tuk exam tuh.. (ingat dak aku penah bagitau yang aku nih amat ler suka membeli stationeries) so sebab itu anak2 aku, aku tak baper berkira sangat bab2 tuh..

sampai sekolah aku pun tak tau periksa kat mana.. kiranya lewat jugaklah sebab daripada 5 kelas yang digunakan anak2 aku duduk dalam kelas yang ke empat... hehe.. sorry...


masing2 tengah tekun jawab periksa

dengan bantuan guru kelas masing2 bebudak pun jawablah UD mereka.. aku risau nih.. dok tunggu kat luar.. dengan beberapa parents lain.. walaupun dah berulang kali depa dok announce minta waris turun tunggu kat bawah... aku sempat tengok adik n kakak jawab periks.. Nisa was quite ok.. cepat dia jawab (sebab tulah dapat tempat ke 2 keseluruhan pra sekolah di sekolah dia).. tapi Yana was a bit slow.. sempat dok berangan dulu tuh... ( camner ye.. nak buat.. kakak mmg slow sangat aku tengok her responses toward things- naik risau aku) tapi bila tengok si adik dah jawab dia pun pulun.. n kalau tak silap aku my twins antara yg terawal habis buat exam tuh... tapi si kakak kena komen ngan cikgu tuh tulisan tak cantik.. haha... (need to do something to improve her handwritting)..

betul ke salah dorang jawab aku tak tau.. sebab aku tak tengok kertas periksa tuh... tapi cikgu tuh tak suruh pulak dorang betulkan kalau ada salah... n recently i've heard that.. from the UD adik dapat ler masuk kelas no 1 and kakak pulak dapat kelas no 2.. (congrats)

ikutkan aku suka jer dorang berpisah gitu.. biar kakak tu survive sendiri sebab from what i've heard (dr cikgu dorang ler kan) kakak ni selalu jer kena marah ngan adik baru ler dia akan buat kerja.. so camner tuh.. takkan dah darjah 1 nanti pun asyik nak kena marah baru nak buat kerja si kakak tuh.. tapi Hn nak tempatkan dorang dalam kelas yang sama.. jadiknya aku pun tak tau lah apa keputusannya kelak...

k lah tu dulu cerita pasal dorang... nanti aku update on which classes are they... aku harap sangat si kakak akan lebih responsive later on...

any idea on how to do that



Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Comments

  1. hape2 pon, setiap anak adalah permata negara..

    ReplyDelete
  2. ooo ada test ek...cemana bentuk soklan tuhh? awainya skolah depa wat test....skolah anak kami ni ujung bln 12 baru nak wat. - shahida

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..