Skip to main content

bila kakak n adik kelas lain2



sorry noooo n3 aku semalam a bit emo...
tak tau kenapa.. hormon tak baper nak betul kot...

arini aku nak mula entry dengan beberapa akt yang berlaku sepanjang bulan 11 itu hari.. bermula dengan majlis konvokesyen anak2 kembar aku... majlis nih diadakan di Dewan 2020 di Kangar Perlis.. di hadiri oleh Tuan Pengarah Pelajaran Perlis.. kalau sebelum ni masa Hari Anugerah kat sekolah aku tak dapat nak attend sebabnya aku ada jamuan kelas (aku kan guru kelas) so untuk nih aku harus pergi.. mujur ada akak sorang nih yang satu sekolah ngan aku pun nak gi tengok anak dia... so kami punch in waktu pagi then isi borang kuar.. mujur ujung2 tahun nih dah tadak ada akt pape..


aku letak gambar sekeping jer ye...
kira wakil lah...
ni gambar dorang selepas amik skroll


aku jumpa anak2 aku pun lepas dorang dah terima skroll.. sebabnya pagi tuh Hn yang antar dorang ke sini.. hehe.. sempat ler jumpa cikgu2 dorang kejap.. ucap thanks for everything.. n cikgu tu pun explain skit pasal my twin.. and then i had to leave them again.. sebabnya aku ada lagi program kat sekolah.. Hn yang amik bawak dorang balik.. hehe...

aku dengan akak tuh berdesup balik ke sekolah semula.. sebabnya kan nak kena kejar nak naik bas ke program seterusnya... iaitu program anjuran Unit Ko-Kurikulum sekolah aku.. kiranya last punya akt dengan bebudak Tahap II.. agendanya adalah mandi2 di Gua Kelam n rehat minda di Padang Besar (buleh gitu)..



satu jugak gambar.. aku maleh nak edit2.. sorry nooo

waktu nih kami baru je tiba di Gua Kelam.. cuak jugak nak bagi budak2 nih mandi sebab kes dekat Kampar itu hari kan.. tapi insyaallah .. dan lega semuanya selamat... dan seterusnya bertolak ke Padang Besar.. nak dijadikan cerita driver bas yang aku ngan akak nih naik bukan orang Perlis.. kami pun tak tau.. so kekdahnya sepanjang perjalanan nak pegi tuh asyik dok call driver bas lain tanya betul dak jalan... haha.. dan siap ikut jalan jauh lagi on the way back to sch.. sebabnya dia tak tau jalan n kami pulak dah orang tak tanya kami pun tak bagitau ler.. hehe...

next was.. Ujian Diagnostik (UD)untuk Tahun 1.. memandangkan sekolah anak aku nanti ada 5 kelas tuk darjah 1 so dorang buat UD tuk kenalpasti n sort budak ikut kebolehan masing2.. risau jugak aku dengan exam dorang.. huhu... kalau sebelum nih dorang tak penah exam so aku pun cerita ler sikit periksa tu apa.. tapi boleh cerita jelah.. dorang bukannya paham sangat pun.. siap beli pencil, eraser, sharpener baru n oso kaler pensil baru... semata2 tuk exam tuh.. (ingat dak aku penah bagitau yang aku nih amat ler suka membeli stationeries) so sebab itu anak2 aku, aku tak baper berkira sangat bab2 tuh..

sampai sekolah aku pun tak tau periksa kat mana.. kiranya lewat jugaklah sebab daripada 5 kelas yang digunakan anak2 aku duduk dalam kelas yang ke empat... hehe.. sorry...


masing2 tengah tekun jawab periksa

dengan bantuan guru kelas masing2 bebudak pun jawablah UD mereka.. aku risau nih.. dok tunggu kat luar.. dengan beberapa parents lain.. walaupun dah berulang kali depa dok announce minta waris turun tunggu kat bawah... aku sempat tengok adik n kakak jawab periks.. Nisa was quite ok.. cepat dia jawab (sebab tulah dapat tempat ke 2 keseluruhan pra sekolah di sekolah dia).. tapi Yana was a bit slow.. sempat dok berangan dulu tuh... ( camner ye.. nak buat.. kakak mmg slow sangat aku tengok her responses toward things- naik risau aku) tapi bila tengok si adik dah jawab dia pun pulun.. n kalau tak silap aku my twins antara yg terawal habis buat exam tuh... tapi si kakak kena komen ngan cikgu tuh tulisan tak cantik.. haha... (need to do something to improve her handwritting)..

betul ke salah dorang jawab aku tak tau.. sebab aku tak tengok kertas periksa tuh... tapi cikgu tuh tak suruh pulak dorang betulkan kalau ada salah... n recently i've heard that.. from the UD adik dapat ler masuk kelas no 1 and kakak pulak dapat kelas no 2.. (congrats)

ikutkan aku suka jer dorang berpisah gitu.. biar kakak tu survive sendiri sebab from what i've heard (dr cikgu dorang ler kan) kakak ni selalu jer kena marah ngan adik baru ler dia akan buat kerja.. so camner tuh.. takkan dah darjah 1 nanti pun asyik nak kena marah baru nak buat kerja si kakak tuh.. tapi Hn nak tempatkan dorang dalam kelas yang sama.. jadiknya aku pun tak tau lah apa keputusannya kelak...

k lah tu dulu cerita pasal dorang... nanti aku update on which classes are they... aku harap sangat si kakak akan lebih responsive later on...

any idea on how to do that



Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Comments

  1. hape2 pon, setiap anak adalah permata negara..

    ReplyDelete
  2. ooo ada test ek...cemana bentuk soklan tuhh? awainya skolah depa wat test....skolah anak kami ni ujung bln 12 baru nak wat. - shahida

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…