Skip to main content

cinta ku bukannya jenis pakai buang...




bulehhh tetiba buh tajuk gitu.. haha... ok alkisah.. arini ari spesel bagi aku ngan Hn... so aku tak tau nak tulis lagu mana bagi spesel sikit kan.. so aku pun pinjam amik tag dari blog Sue n buat.. hehe..


1.First time jumpa with your hubby bila and kat mana
1998 dekat UPM.. KTDI.. kami sama2 freshies time nih.. tapi kenal gitu2 jer.. betul2 kenal Hn sewaktu 1999.. through my junior yang kebetulan his roomates.. hehe...

2. Love at first sight?
i guess so...

3. Who is he when the first time u met him?
my college mates...

4. How long it takes for him to ask u out for a date?
tak lama jugak.. waktu tuh ingat lagi.. almaklum budak kolej so asyik dok main sms jer.. guna hp roomates dia.. then i at that time da ada hp sendiri..


5. First place dating di?
i think our first date adalah di Mines Shopping Complex.. tapi waktu nih aku kuar ngan 'abg angkat aku' then dia follow sekali.. hehe gi tengok wayang.. tapi yang betul2 kami kuar date adalah ke Balakong gi makan n minum

6. How he proposed?
waa kalau nak cerita bab proposed sebenarnya banyak kali dia tanya.. (almaklum time tuh hormon masing2 tengah gatal ler katakan) haha... tapi yang serius selepas aku start kerja di AIM Ipoh.. that was at 2002

7. Special date with your hubby?
8799.. the day we declared as couple.. 141202.. the day we were officially husband and wife..

8. Changes that he asked you to do?
adehh.. camner nak tulis ye... actually setakat yang aku tahu.. Hn hanya mahukan aku menjadi seorang isteri yang memahami dirinya dan setiap apa yang dia lakukan.. dan of course taat pada dia kan..


9. What is about him that you love so much?
honestly i dont know what makes me love him so much.. all i know is that i love him..

10. What is about him that u wish he would change?
tidak mudah untuk mengubah seseorang.. i believe in that.. so jadinya.. aku bersyukur dengan apa yang aku ada.. aku bersyukur dengan apa yang sedang aku alami sekarang.. dan insyaallah setiap orang akan berubah cuma aku tidak mahu perubahan berlaku atas dasar ingin memuaskan hati sesiapa tapi biarlah perubahan itu berlaku kerana dia sendiri sedar akan perlunya ada perubahan tersebut

11. You will lose your mind n crack your head when he?
boleh gila aku dibuatnya bila dia sibuk sangat dengan his training, his school works n his warden's work.. and kekadang tuh sokmo2 balik lewat malam sebab kena settle masalah bebudak.. pening weiiii kena layan bebudak bertiga tuh tanpa bantuan...

huhu

12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?
of course le bila dapat pujian dari dia, usikan nakal dari dia, bila dia ajak gi shopping (which happen like 1 in 100 times) haha.. sangat melampau statement ini..

13. complete below sentences
"My love towards my hubby is as big as...? my life for him and hopefully he is the same..

its been 7 years now... syukur Allah masih panjangkan usia perhubungan kami (yang sah) kalau nak kira dari mula declare as couple dah dekat 10 thn dah.. aku berdoa agar hubungan ini kekal selamanya.. kebahagiaan di antara kami kekal selamanya... semoga kami saling sayang-menyayangi dan membahagiakan keluarga kami..




Love is the most powerful magical force in the universe..... and there is nowhere it displays its beauty and wonder more than in the intimate relationship between two people....

You know you love someone when you want them to be happy even if their happiness means that you're not part of it...

tiada pilihan kedua...
pertama hingga akhir usia
hanya dia.....


Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)
just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Comments

  1. tahnia kak iena! semoga hubungan yg 10 tahun tu berkekalan selama2nya yer....kena marah ckit2 tu biasa laa hehehhe...jgn sedih2 lg k ;)

    ReplyDelete
  2. hehe.. saja nak merajuk2 bie.. hehe.. thanks for the prayers.. semoga Bie pun sama

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…