Skip to main content

cinta ku bukannya jenis pakai buang...




bulehhh tetiba buh tajuk gitu.. haha... ok alkisah.. arini ari spesel bagi aku ngan Hn... so aku tak tau nak tulis lagu mana bagi spesel sikit kan.. so aku pun pinjam amik tag dari blog Sue n buat.. hehe..


1.First time jumpa with your hubby bila and kat mana
1998 dekat UPM.. KTDI.. kami sama2 freshies time nih.. tapi kenal gitu2 jer.. betul2 kenal Hn sewaktu 1999.. through my junior yang kebetulan his roomates.. hehe...

2. Love at first sight?
i guess so...

3. Who is he when the first time u met him?
my college mates...

4. How long it takes for him to ask u out for a date?
tak lama jugak.. waktu tuh ingat lagi.. almaklum budak kolej so asyik dok main sms jer.. guna hp roomates dia.. then i at that time da ada hp sendiri..


5. First place dating di?
i think our first date adalah di Mines Shopping Complex.. tapi waktu nih aku kuar ngan 'abg angkat aku' then dia follow sekali.. hehe gi tengok wayang.. tapi yang betul2 kami kuar date adalah ke Balakong gi makan n minum

6. How he proposed?
waa kalau nak cerita bab proposed sebenarnya banyak kali dia tanya.. (almaklum time tuh hormon masing2 tengah gatal ler katakan) haha... tapi yang serius selepas aku start kerja di AIM Ipoh.. that was at 2002

7. Special date with your hubby?
8799.. the day we declared as couple.. 141202.. the day we were officially husband and wife..

8. Changes that he asked you to do?
adehh.. camner nak tulis ye... actually setakat yang aku tahu.. Hn hanya mahukan aku menjadi seorang isteri yang memahami dirinya dan setiap apa yang dia lakukan.. dan of course taat pada dia kan..


9. What is about him that you love so much?
honestly i dont know what makes me love him so much.. all i know is that i love him..

10. What is about him that u wish he would change?
tidak mudah untuk mengubah seseorang.. i believe in that.. so jadinya.. aku bersyukur dengan apa yang aku ada.. aku bersyukur dengan apa yang sedang aku alami sekarang.. dan insyaallah setiap orang akan berubah cuma aku tidak mahu perubahan berlaku atas dasar ingin memuaskan hati sesiapa tapi biarlah perubahan itu berlaku kerana dia sendiri sedar akan perlunya ada perubahan tersebut

11. You will lose your mind n crack your head when he?
boleh gila aku dibuatnya bila dia sibuk sangat dengan his training, his school works n his warden's work.. and kekadang tuh sokmo2 balik lewat malam sebab kena settle masalah bebudak.. pening weiiii kena layan bebudak bertiga tuh tanpa bantuan...

huhu

12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?
of course le bila dapat pujian dari dia, usikan nakal dari dia, bila dia ajak gi shopping (which happen like 1 in 100 times) haha.. sangat melampau statement ini..

13. complete below sentences
"My love towards my hubby is as big as...? my life for him and hopefully he is the same..

its been 7 years now... syukur Allah masih panjangkan usia perhubungan kami (yang sah) kalau nak kira dari mula declare as couple dah dekat 10 thn dah.. aku berdoa agar hubungan ini kekal selamanya.. kebahagiaan di antara kami kekal selamanya... semoga kami saling sayang-menyayangi dan membahagiakan keluarga kami..




Love is the most powerful magical force in the universe..... and there is nowhere it displays its beauty and wonder more than in the intimate relationship between two people....

You know you love someone when you want them to be happy even if their happiness means that you're not part of it...

tiada pilihan kedua...
pertama hingga akhir usia
hanya dia.....


Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)
just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Comments

  1. tahnia kak iena! semoga hubungan yg 10 tahun tu berkekalan selama2nya yer....kena marah ckit2 tu biasa laa hehehhe...jgn sedih2 lg k ;)

    ReplyDelete
  2. hehe.. saja nak merajuk2 bie.. hehe.. thanks for the prayers.. semoga Bie pun sama

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..