Skip to main content

dari Mummy sampai ler ke Laptop Mini


plan harini nak bawak Adriana gi KMC (Kedah Medical Centre) terpaksa dibatalkan sebab Hn is too busy training his boys for rugby punya game next month.. jadinya kami di rumah saja.. lepas masak tuk lunch n bagi Afi his lunch.. kami berdua tido dalam bilik..

twin as usual lah mengadap tv cerita kartun.. n their new movie The Mummy... suka sungguh bebudak tuh dgn cerita Mummy tuh.. sehari boleh ulang 3-4 kali tengok.. tak bosan2.. siap dah hafal dah what will happen next... kalau sebelum nih dok layan cerita King Kong.. sampai naik jemu aku nengok cerita tuh.. so sekarang kena layan cerita Mummy pulak... mujur jugak aku suka cerita itu.. hehe.. kalau tak mau bergaduh sentiasa nak tengok cerita apa


The Mummy Poster

sekarang nih bebudak tuh dok ngadap kartun dekat TV9.. best jugak...
Afi pulak baru je tido...
so aku pun lepak2 ler kejap depan laptop aku nih..
huhu which remind me..
aku berhajat sangat nak beli a new laptop.. kalau boleh nak beli yang mini size tuh..

tapi bila pk balik.. aku dapat loan laptop PPSMI tuk kerja2 sekolah... then kat umah pulak
aku mmg dok share ngan Hn ler laptop nih..
banyak file aku dalam laptop nih... tapi sejak dua menjak Hn ada projek nih..
laptop nih selalu dia dok guna.. so kekadang aku cam tadak laptop nak guna kat umah..
nak guna yang PPSMI tuh rasa ralat sikit yelah..
it's a goverment loan maaaa.. takkan nak buat cam reta sendiri pulak..

jadi sekarang nih... perlukah aku beli laptop baru...
(cam banyak jer duit aku kan)


Dell Mini Inspiron

hp mini 110

aku dok berkenan 2 brand ni jer.. mana tau kot tahun depan rezeki aku ke kan..
dapat beli laptop baru nih.. huhu.. doakan ler aku ek..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…