Skip to main content

“How Do You Organise Your Bag”


adehhh sekali lagi... masuk peraduan.. ala sekadar suka2 tak salah kan.. lagipun aku dah tak tau pe nak tulis nih.. so aku tengok2 dlm MomBloggersPlanet ropanya ada banyak contest... hehe.. so cuba2 jelah kan..

kalinih aku mencuba dalam contest “How Do You Organise Your Bag”..
tajuknya pun dah menceritakan apa yang perlu aku tulis kan.. senang jer kalau nak masuk peraduan nih.. apa yang perlu di buat adalah seperti berikut:

All you need to do are:

1 – Put Gin&Jacqie banner on your sidebar where it can be clearly seen. The banner should link to http://www.ginjacqie.com/collection.html

gin&jacqie

2 – Create one blog post as creative as you can on “How Do You Organize Your Bag?“.

kalau ikutkan tajuknya aku kena story macam mana caranya aku organize bag aku.. hmmm... susah nih.. sebabnya aku mmg tak organize langsung bag aku.. kiranya apa yang aku nak bawak aku main campak jer masuk dalam bag.. tak organize kan.. tapi kekadang aku rasakan amat ler susah bila nak carik balik barang dalam bag aku.. yolah segala mak nenek benda ada dalam tuh.. ish kalau ler aku perlu sertakan gambar bag aku .. rasanya mungkin aku tak masuk kot pertandingan nih... tapi kira halal lah kan


isi perut bag aku

pada akulah mmg perlu sebenarnya barang2 nih di susun biar senang nak mencari, masalah aku selalunya mencari hp dalam bag aku.. yolah hp kan benda kecik.. so tertimbus dengan segala benda such as pampers, wet tissues, sampah2 sarap (haha.. kertas2, resit, and what so ever) jadiknya mmg boleh buat hangin satu badan..



Gin&Jacqie


kekadang terpk jugak kan best kalau ada organizer tuk semua benda2 di dalam bag.. aku penah try dulu.. organize dengan cara.. memasukkan barang2 di dalam beg2 kecik lain sebelum di masukkan dalam bag yang aku bawak.. maksudnya bag dalam bag.. tapi jadiknya lepas dah dikuarkan aku campak semula dalam main bagi (eh paham ke idak nih) so kekdahnya baik tak yah organize kan..


tu baru ada 3 bag kan..
haaa aku masukkan mekap2 dalam bag rona biru..
bag itam tuh stationeries (cikgu maa)


lagipun bl terlalu banyak bag dalam main bag jadiknya lebih berat ler bag aku.. tapi itulah yang selalu aku buat.. sebab takkan nak bawak banyak2 bag.. contoh bag tuk diapers yang lain.. then purse, hp n other things dalam bag lain pulak.. susah weiiii


bag2

jadi kalau ada bag yang seperti di atas.. from Gin&Jacqie kan senang idup aku.. hehe.. boleh letak barang anak on one side.. hp on one compartment... nak carik pun senang..


gin&jacqie

haaa yang nih pun senang.. siap boleh letak pen.. hehe.. tidakler aku tercari2 umpama mencari di dalam kegelapan kan.. bukan per aku nih jenih yang dok bawak bag besar2.. sebab senang (baper kali dah guna perkataan senang nih) nak letak segala benda boleh..


nilah ropa nya bila da semua masuk dalam main bag.. tapi nih belum masuk termos (kalau time kuar gi jalan)

so jadiknya.. kalau korang nak tahu cara aku meng'organize' kan bag aku.. adalah dengan cara memasukkan semua benda2 ke dalam bag2 yg lebih kecil dan kemudian susun ler dalam my main bag.. hmm gitulah cara aku yang tak baper nak best kan.. tapi bagi aku agak praktikal lah.. cumanya bila dah banyak2 bag dalam 1 bag.. hazab ler nak membawak.. tapi korang musti ada cara lebih best kan..




3 – Mention about this contest in your entry and put a link back to this contest page - done

4 – Leave a comment here with a permalink (direct link to your entry), AND

5 – Also EMAIL your blog entry link to advert@ginjacqie.com



mudah2an boleh menang.. mana tau bulan 12 nih.. kotler murah rezeki aku.. hehe.. boleh kira hadiah tuk 2 special occasion nih.. kwang..kwang..kwang


Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…