Skip to main content

“How Do You Organise Your Bag”


adehhh sekali lagi... masuk peraduan.. ala sekadar suka2 tak salah kan.. lagipun aku dah tak tau pe nak tulis nih.. so aku tengok2 dlm MomBloggersPlanet ropanya ada banyak contest... hehe.. so cuba2 jelah kan..

kalinih aku mencuba dalam contest “How Do You Organise Your Bag”..
tajuknya pun dah menceritakan apa yang perlu aku tulis kan.. senang jer kalau nak masuk peraduan nih.. apa yang perlu di buat adalah seperti berikut:

All you need to do are:

1 – Put Gin&Jacqie banner on your sidebar where it can be clearly seen. The banner should link to http://www.ginjacqie.com/collection.html

gin&jacqie

2 – Create one blog post as creative as you can on “How Do You Organize Your Bag?“.

kalau ikutkan tajuknya aku kena story macam mana caranya aku organize bag aku.. hmmm... susah nih.. sebabnya aku mmg tak organize langsung bag aku.. kiranya apa yang aku nak bawak aku main campak jer masuk dalam bag.. tak organize kan.. tapi kekadang aku rasakan amat ler susah bila nak carik balik barang dalam bag aku.. yolah segala mak nenek benda ada dalam tuh.. ish kalau ler aku perlu sertakan gambar bag aku .. rasanya mungkin aku tak masuk kot pertandingan nih... tapi kira halal lah kan


isi perut bag aku

pada akulah mmg perlu sebenarnya barang2 nih di susun biar senang nak mencari, masalah aku selalunya mencari hp dalam bag aku.. yolah hp kan benda kecik.. so tertimbus dengan segala benda such as pampers, wet tissues, sampah2 sarap (haha.. kertas2, resit, and what so ever) jadiknya mmg boleh buat hangin satu badan..



Gin&Jacqie


kekadang terpk jugak kan best kalau ada organizer tuk semua benda2 di dalam bag.. aku penah try dulu.. organize dengan cara.. memasukkan barang2 di dalam beg2 kecik lain sebelum di masukkan dalam bag yang aku bawak.. maksudnya bag dalam bag.. tapi jadiknya lepas dah dikuarkan aku campak semula dalam main bagi (eh paham ke idak nih) so kekdahnya baik tak yah organize kan..


tu baru ada 3 bag kan..
haaa aku masukkan mekap2 dalam bag rona biru..
bag itam tuh stationeries (cikgu maa)


lagipun bl terlalu banyak bag dalam main bag jadiknya lebih berat ler bag aku.. tapi itulah yang selalu aku buat.. sebab takkan nak bawak banyak2 bag.. contoh bag tuk diapers yang lain.. then purse, hp n other things dalam bag lain pulak.. susah weiiii


bag2

jadi kalau ada bag yang seperti di atas.. from Gin&Jacqie kan senang idup aku.. hehe.. boleh letak barang anak on one side.. hp on one compartment... nak carik pun senang..


gin&jacqie

haaa yang nih pun senang.. siap boleh letak pen.. hehe.. tidakler aku tercari2 umpama mencari di dalam kegelapan kan.. bukan per aku nih jenih yang dok bawak bag besar2.. sebab senang (baper kali dah guna perkataan senang nih) nak letak segala benda boleh..


nilah ropa nya bila da semua masuk dalam main bag.. tapi nih belum masuk termos (kalau time kuar gi jalan)

so jadiknya.. kalau korang nak tahu cara aku meng'organize' kan bag aku.. adalah dengan cara memasukkan semua benda2 ke dalam bag2 yg lebih kecil dan kemudian susun ler dalam my main bag.. hmm gitulah cara aku yang tak baper nak best kan.. tapi bagi aku agak praktikal lah.. cumanya bila dah banyak2 bag dalam 1 bag.. hazab ler nak membawak.. tapi korang musti ada cara lebih best kan..




3 – Mention about this contest in your entry and put a link back to this contest page - done

4 – Leave a comment here with a permalink (direct link to your entry), AND

5 – Also EMAIL your blog entry link to advert@ginjacqie.com



mudah2an boleh menang.. mana tau bulan 12 nih.. kotler murah rezeki aku.. hehe.. boleh kira hadiah tuk 2 special occasion nih.. kwang..kwang..kwang


Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…