Skip to main content

“How Do You Organise Your Bag”


adehhh sekali lagi... masuk peraduan.. ala sekadar suka2 tak salah kan.. lagipun aku dah tak tau pe nak tulis nih.. so aku tengok2 dlm MomBloggersPlanet ropanya ada banyak contest... hehe.. so cuba2 jelah kan..

kalinih aku mencuba dalam contest “How Do You Organise Your Bag”..
tajuknya pun dah menceritakan apa yang perlu aku tulis kan.. senang jer kalau nak masuk peraduan nih.. apa yang perlu di buat adalah seperti berikut:

All you need to do are:

1 – Put Gin&Jacqie banner on your sidebar where it can be clearly seen. The banner should link to http://www.ginjacqie.com/collection.html

gin&jacqie

2 – Create one blog post as creative as you can on “How Do You Organize Your Bag?“.

kalau ikutkan tajuknya aku kena story macam mana caranya aku organize bag aku.. hmmm... susah nih.. sebabnya aku mmg tak organize langsung bag aku.. kiranya apa yang aku nak bawak aku main campak jer masuk dalam bag.. tak organize kan.. tapi kekadang aku rasakan amat ler susah bila nak carik balik barang dalam bag aku.. yolah segala mak nenek benda ada dalam tuh.. ish kalau ler aku perlu sertakan gambar bag aku .. rasanya mungkin aku tak masuk kot pertandingan nih... tapi kira halal lah kan


isi perut bag aku

pada akulah mmg perlu sebenarnya barang2 nih di susun biar senang nak mencari, masalah aku selalunya mencari hp dalam bag aku.. yolah hp kan benda kecik.. so tertimbus dengan segala benda such as pampers, wet tissues, sampah2 sarap (haha.. kertas2, resit, and what so ever) jadiknya mmg boleh buat hangin satu badan..



Gin&Jacqie


kekadang terpk jugak kan best kalau ada organizer tuk semua benda2 di dalam bag.. aku penah try dulu.. organize dengan cara.. memasukkan barang2 di dalam beg2 kecik lain sebelum di masukkan dalam bag yang aku bawak.. maksudnya bag dalam bag.. tapi jadiknya lepas dah dikuarkan aku campak semula dalam main bagi (eh paham ke idak nih) so kekdahnya baik tak yah organize kan..


tu baru ada 3 bag kan..
haaa aku masukkan mekap2 dalam bag rona biru..
bag itam tuh stationeries (cikgu maa)


lagipun bl terlalu banyak bag dalam main bag jadiknya lebih berat ler bag aku.. tapi itulah yang selalu aku buat.. sebab takkan nak bawak banyak2 bag.. contoh bag tuk diapers yang lain.. then purse, hp n other things dalam bag lain pulak.. susah weiiii


bag2

jadi kalau ada bag yang seperti di atas.. from Gin&Jacqie kan senang idup aku.. hehe.. boleh letak barang anak on one side.. hp on one compartment... nak carik pun senang..


gin&jacqie

haaa yang nih pun senang.. siap boleh letak pen.. hehe.. tidakler aku tercari2 umpama mencari di dalam kegelapan kan.. bukan per aku nih jenih yang dok bawak bag besar2.. sebab senang (baper kali dah guna perkataan senang nih) nak letak segala benda boleh..


nilah ropa nya bila da semua masuk dalam main bag.. tapi nih belum masuk termos (kalau time kuar gi jalan)

so jadiknya.. kalau korang nak tahu cara aku meng'organize' kan bag aku.. adalah dengan cara memasukkan semua benda2 ke dalam bag2 yg lebih kecil dan kemudian susun ler dalam my main bag.. hmm gitulah cara aku yang tak baper nak best kan.. tapi bagi aku agak praktikal lah.. cumanya bila dah banyak2 bag dalam 1 bag.. hazab ler nak membawak.. tapi korang musti ada cara lebih best kan..




3 – Mention about this contest in your entry and put a link back to this contest page - done

4 – Leave a comment here with a permalink (direct link to your entry), AND

5 – Also EMAIL your blog entry link to advert@ginjacqie.com



mudah2an boleh menang.. mana tau bulan 12 nih.. kotler murah rezeki aku.. hehe.. boleh kira hadiah tuk 2 special occasion nih.. kwang..kwang..kwang


Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...