Skip to main content

ku sangkakan panas berpanjangan ... rupanya....



that happen to me.. when i was expecting that today will be a very happy n enjoyable moment for both me n Hn n not to forget the kids.. it turn out to be the opposite one... well i think i'm just hoping for something that i could not reach for..

huhu.. sadissss sungguh..

mungkin sebab tulah orang tua2 pesan... jangan dok seronok sangat.. nanti kang sedih.. rasanya ada benarnya kata orang tua2 nih... like what happen to me yesterday.. it was fun.. being out with the whole family (mama, abah, the kids, my bro n sis) sangatlah menggembirakan aku.. walaupun terpaksa carry the 8.6kg baby.. tapi saat bersama dorang was fun..

kami ke Wang Kelian.. walaupun panas tapi seronok sebab dapat jalan2, teman mama n adik2 shopping.. beli things for twin n Afi... makan2 dan semuanya.. then otw back kami singgah jua ke Pdg Besar.. walaupun tidak berhabisan bershopping (sebab aku kan ada sikit kelemahan dengan bershopping di kedai2)..

balik.. singgah makan dekat Anjung Keli.. Hn joined us sebab dia baru balik dari AS.. then terus gerak balik rumah sebab abah nak rehat sebab nanti nak gerak balik Kulim pulak.. it was such a day for us tapi perasaan gembira itu mengatasi segalanya..

around 6 abah, mama n adik2 aku balik ke Kulim.. sedih sekejap..

panas yang ku sangka sampai ke petang.. rupanya hujan turun jua di tengah hari (acehhh).. thing get a bit messy bila malam tuh tetiba Hn carik his keys... it was a bundle of keys.. (segala mak nenek kunci lah kan) and suddenly aku teringat yang waktu nak keluar gi Wang Kelian awal tadi adik aku yang kunci rumah.. haaaahhhh sudah.. aku mmg dah agak harus tertinggal kunci tu with him.. minta Hn carik jgk dalam bag aku kot ler ada.. tapi dia cakap tadak..

i know he is mad.. dan aku terasa sangat with his word.. i admit to the mistake that i've done.. tapi kenapa masih nak marah2... things happen ok.. tapi bila dia dah kuar statement gitu.. aku terus terasa hati.. n kegembiraan aku di siang hari terus tersentap.. i was so sad..

mujur time tu dah solat Isyak.. lepas jer Hn kuar... i decided to tido.. Afi pun dah tido time tuh.. lega sangat.. had my headphone on.. then terus tido... aku sedar Hn balik n said something about the keys.. (yang aku dah suruh adik aku pos kan today, but he said tak payah takut hilang pulak nanti.. fine)

and today.. we did exchange our anniversary wish.. tapi aku rasa seperti ucapan itu aku sampaikan dalam keadaan penuh keterpaksaan.. aku tak rasa apa2 yang seronok hari ini.. just a normal day... dan ianya cukup mengganggu mood aku.. haaaahhh..


am hoping that am going to be ok soon.. cause i had it when it happen...





Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…