Skip to main content

ku sangkakan panas berpanjangan ... rupanya....



that happen to me.. when i was expecting that today will be a very happy n enjoyable moment for both me n Hn n not to forget the kids.. it turn out to be the opposite one... well i think i'm just hoping for something that i could not reach for..

huhu.. sadissss sungguh..

mungkin sebab tulah orang tua2 pesan... jangan dok seronok sangat.. nanti kang sedih.. rasanya ada benarnya kata orang tua2 nih... like what happen to me yesterday.. it was fun.. being out with the whole family (mama, abah, the kids, my bro n sis) sangatlah menggembirakan aku.. walaupun terpaksa carry the 8.6kg baby.. tapi saat bersama dorang was fun..

kami ke Wang Kelian.. walaupun panas tapi seronok sebab dapat jalan2, teman mama n adik2 shopping.. beli things for twin n Afi... makan2 dan semuanya.. then otw back kami singgah jua ke Pdg Besar.. walaupun tidak berhabisan bershopping (sebab aku kan ada sikit kelemahan dengan bershopping di kedai2)..

balik.. singgah makan dekat Anjung Keli.. Hn joined us sebab dia baru balik dari AS.. then terus gerak balik rumah sebab abah nak rehat sebab nanti nak gerak balik Kulim pulak.. it was such a day for us tapi perasaan gembira itu mengatasi segalanya..

around 6 abah, mama n adik2 aku balik ke Kulim.. sedih sekejap..

panas yang ku sangka sampai ke petang.. rupanya hujan turun jua di tengah hari (acehhh).. thing get a bit messy bila malam tuh tetiba Hn carik his keys... it was a bundle of keys.. (segala mak nenek kunci lah kan) and suddenly aku teringat yang waktu nak keluar gi Wang Kelian awal tadi adik aku yang kunci rumah.. haaaahhhh sudah.. aku mmg dah agak harus tertinggal kunci tu with him.. minta Hn carik jgk dalam bag aku kot ler ada.. tapi dia cakap tadak..

i know he is mad.. dan aku terasa sangat with his word.. i admit to the mistake that i've done.. tapi kenapa masih nak marah2... things happen ok.. tapi bila dia dah kuar statement gitu.. aku terus terasa hati.. n kegembiraan aku di siang hari terus tersentap.. i was so sad..

mujur time tu dah solat Isyak.. lepas jer Hn kuar... i decided to tido.. Afi pun dah tido time tuh.. lega sangat.. had my headphone on.. then terus tido... aku sedar Hn balik n said something about the keys.. (yang aku dah suruh adik aku pos kan today, but he said tak payah takut hilang pulak nanti.. fine)

and today.. we did exchange our anniversary wish.. tapi aku rasa seperti ucapan itu aku sampaikan dalam keadaan penuh keterpaksaan.. aku tak rasa apa2 yang seronok hari ini.. just a normal day... dan ianya cukup mengganggu mood aku.. haaaahhh..


am hoping that am going to be ok soon.. cause i had it when it happen...





Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata