Skip to main content

lari dari rumah selama 1 minggu


inysaallah malam kang nak gerak balik Kulim.. on Sunday maybe we are going to Ipoh since Hn nak gi tengok rugby dekat sekolah pe tah.. nevermind.. i need to think of what i'm going to do on that day.. since i'm taking along the kids.. dah tu takkan nak tinggal kat umah kan..

maybe aku leh g jumpa kengkawan di Ipoh... officemate lama.. kawan2 teman mengajar dulu.. musti best tapi bolehkah... nanti nak try tanya dorang tengok..

skrg nih anak2 ada kat umah tok dorang..



yolah.. sian kat IL aku.. dorang pun rindu jugak dekat bebudak tuh.. nanti dah seminggu pulak aku di Kulim nun.. lagi laaa rindu dorang kat anak2 aku... so tapi lepas settle kerja2 kat Kangar (haaa harini gaji dah masuk so sendiri mau ingat la) terus balik umah mak.. belikan ayam dengan udang sikit.. then sampai terus goreng udang n ayam.. lunch dekat sana.. senang cerita..

aku balik gi amik helper aku... terus sampai rumah.. pack buku2 budak masuk beg.. nanti nak kemas baju2 pulak..

yup we are going to stay at my mom's for a week.. sampai 25.. sebab by next week Hn dah start centralized training (rugby) tuk bebudak dia.. so dari bosan tak ketahuan aku di rumah dengan budak2 aku decide to be at my mom.. koman2 boleh surf Internet secara membabi buta (mak ai statement.. apakah).. bukan per kat umah sini aku guna broadband.. dah tu lately lembap tak ingat... so kalau umah my mom guna streamyx.. senang sikit... tapi itu pun bergantung kepada keadaan anak2 aku lah...



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..