Skip to main content

MomBloggersPlanet Cutest Baby Smiling Contest - a month of smile




December 09 theme is “Cutest Baby SMILING“.






aku tak pernah lagi masuk any peraduan yang di anjurkan oleh MOMBLOGGERSPLANET nih
kiranya ni first time ler aku masuk..
sebabnya cam senang jer..

takder susah pun peraduannya..
apa yang perlu hanyalah gambar baby ikut theme yang ditetapkan..
dan
untuk bulan December nih
(bulan kesukaan aku)

temanya adalah
SENYUMAN

apa yang perlu di buat

Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

  • Get a photo of your baby SMILING - done




Name : Afi Arrayyan bin Hairul Nizam
Tarikh lahir : 1 Jun 2009
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby Smiling Contest - done
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.- done
  • Write why you love to see your baby smiling.- done
for the special entry... cubalah korang bagitau kat aku.. ada ke sesapa yang ada baby yang tak suka tengok baby dia senyum... sila angkat kening.. hehe... tadak kan.. aku berani gerenti semua ibu2 di dunia nih cukup menantikan saat dan ketikanya si anak kecil itu tersenyum.. dan percayalah kita sanggup buat segala macam bentuk muka dan apa jua tuk pastikan si kecil tuh tersenyum.. betul kan...

so bagi aku as a mother of three lil kids.. senyuman merekalah penawar bagi segala kesukaran yang aku alami.. aku suka melihat mereka tersenyum kerana aku pasti di saat itu mereka gembira dan aku hanya inginkan mereka gembira sepanjang masa... mereka tidak perlu berada dalam kesukaran dan kesusahan...

Afi... mmg susah nak senyum kalau tidak di agah.. ikut mood dia.. kekadang senang nak tengok dia senyum .. sekali agah je dah cukup.. tapi kekadang tuh dia buat muka pelik jer bila tengok muka kita dok buat lawak ke apa ke kan..

so mendapatkan gambar Afi tersenyum adalah sesuatu yang aku dambakan.. gambar2 di atas adalah antara beberapa keping yang aku ada yang menunjukkan betapa manisnya senyuman dia... dan senyuman itu membuatkan aku tenang dan yakin setakat ini aku telah buat yang terbaik untuknya..


  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.- done
  • Leave a comment here with link to your blog post


Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata