Skip to main content

MomBloggersPlanet Cutest Baby Smiling Contest - a month of smile




December 09 theme is “Cutest Baby SMILING“.






aku tak pernah lagi masuk any peraduan yang di anjurkan oleh MOMBLOGGERSPLANET nih
kiranya ni first time ler aku masuk..
sebabnya cam senang jer..

takder susah pun peraduannya..
apa yang perlu hanyalah gambar baby ikut theme yang ditetapkan..
dan
untuk bulan December nih
(bulan kesukaan aku)

temanya adalah
SENYUMAN

apa yang perlu di buat

Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

  • Get a photo of your baby SMILING - done




Name : Afi Arrayyan bin Hairul Nizam
Tarikh lahir : 1 Jun 2009
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby Smiling Contest - done
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.- done
  • Write why you love to see your baby smiling.- done
for the special entry... cubalah korang bagitau kat aku.. ada ke sesapa yang ada baby yang tak suka tengok baby dia senyum... sila angkat kening.. hehe... tadak kan.. aku berani gerenti semua ibu2 di dunia nih cukup menantikan saat dan ketikanya si anak kecil itu tersenyum.. dan percayalah kita sanggup buat segala macam bentuk muka dan apa jua tuk pastikan si kecil tuh tersenyum.. betul kan...

so bagi aku as a mother of three lil kids.. senyuman merekalah penawar bagi segala kesukaran yang aku alami.. aku suka melihat mereka tersenyum kerana aku pasti di saat itu mereka gembira dan aku hanya inginkan mereka gembira sepanjang masa... mereka tidak perlu berada dalam kesukaran dan kesusahan...

Afi... mmg susah nak senyum kalau tidak di agah.. ikut mood dia.. kekadang senang nak tengok dia senyum .. sekali agah je dah cukup.. tapi kekadang tuh dia buat muka pelik jer bila tengok muka kita dok buat lawak ke apa ke kan..

so mendapatkan gambar Afi tersenyum adalah sesuatu yang aku dambakan.. gambar2 di atas adalah antara beberapa keping yang aku ada yang menunjukkan betapa manisnya senyuman dia... dan senyuman itu membuatkan aku tenang dan yakin setakat ini aku telah buat yang terbaik untuknya..


  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.- done
  • Leave a comment here with link to your blog post


Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…