Skip to main content

mudah sungguh..



salam.. hmm apa ye korang buat cuti Krismas itu hari.. aku n the family balik kampung jer.. then lepak2.. as mentioned in the prev entry... sesajalah nak try bagi Afi duduk dalam her sister punya carseat.. ingatkan dia tak suka.. rupanya sebaliknya.. hehe.. tak meragam pun..

terpaksa sendal dengan bantal.. sebab silap setting dan agak panas waktu kami bertolak tuh.. tapi panas pagi orang kata elok kan.. so mujur jugaklah sekejap jer panas tuh.. hehe.. see he is playing with his toy.. the giraffe.. khusyuk tuh dok main.. sampai orang amik gambar pun tak perasan.. lega jugak sebab dia tak meragam bila duduk dalam carseat... so senang le pasnih dah tak yah nak usung tilam lagi.. Afi boleh tido dalam carseat jer kan..


main2.. kejap.. pastu aku tengok dah terlelap dah si kecik nih.. mungkin jugak sebab itu time tido dia.. or maybe sebab dia dah bosan main dengan si Giraffe tuh.. bila Afi dah duduk carseat dia senang le sikit aku tak kena dukung dia bagi tido.. bolehler nak rilex2 sikit all the way to kampung...


cute kan.. tido pegang kaki Giraffe tuh.. hehe..

amboiii panjang noo bulu mata dia.. sama macam kakak2nya.. bulu mata panjang.. tapi mmg tak lentik.. serius anak aku si kembar tuh.. bulu mata dorang atas bawah sama panjang.. dan mmg tak lentik.. huhu.. ikut akulah tuh.. mama aku cakap macam bulu mata anak patung yg jenis turun ke bawah tuh.. payah sungguh nak lentik..

tapi bebaru nih masa aku shopping ngan mama kan aku cakap aku ada beli satu mascara.. dan SA tu cakap mascara nih boleh n senang nak lentikkan bulu mata yang degil cam aku punya.. sebab dia cam sikat tuh.. tadak pulak gambar dia dalam Internet nih.. nantilah aku amik gambar kalau rajin ye..


ala tomeynya dia tido...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..