Skip to main content

mudah sungguh..



salam.. hmm apa ye korang buat cuti Krismas itu hari.. aku n the family balik kampung jer.. then lepak2.. as mentioned in the prev entry... sesajalah nak try bagi Afi duduk dalam her sister punya carseat.. ingatkan dia tak suka.. rupanya sebaliknya.. hehe.. tak meragam pun..

terpaksa sendal dengan bantal.. sebab silap setting dan agak panas waktu kami bertolak tuh.. tapi panas pagi orang kata elok kan.. so mujur jugaklah sekejap jer panas tuh.. hehe.. see he is playing with his toy.. the giraffe.. khusyuk tuh dok main.. sampai orang amik gambar pun tak perasan.. lega jugak sebab dia tak meragam bila duduk dalam carseat... so senang le pasnih dah tak yah nak usung tilam lagi.. Afi boleh tido dalam carseat jer kan..


main2.. kejap.. pastu aku tengok dah terlelap dah si kecik nih.. mungkin jugak sebab itu time tido dia.. or maybe sebab dia dah bosan main dengan si Giraffe tuh.. bila Afi dah duduk carseat dia senang le sikit aku tak kena dukung dia bagi tido.. bolehler nak rilex2 sikit all the way to kampung...


cute kan.. tido pegang kaki Giraffe tuh.. hehe..

amboiii panjang noo bulu mata dia.. sama macam kakak2nya.. bulu mata panjang.. tapi mmg tak lentik.. serius anak aku si kembar tuh.. bulu mata dorang atas bawah sama panjang.. dan mmg tak lentik.. huhu.. ikut akulah tuh.. mama aku cakap macam bulu mata anak patung yg jenis turun ke bawah tuh.. payah sungguh nak lentik..

tapi bebaru nih masa aku shopping ngan mama kan aku cakap aku ada beli satu mascara.. dan SA tu cakap mascara nih boleh n senang nak lentikkan bulu mata yang degil cam aku punya.. sebab dia cam sikat tuh.. tadak pulak gambar dia dalam Internet nih.. nantilah aku amik gambar kalau rajin ye..


ala tomeynya dia tido...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...