Skip to main content

suatu ketika dulu...




ni kira cerita dah lama lah.. time kami gi shopping2 dengan mama aku dulu tuh.. ingat tak... ni sajalah aku nak tayang gegambar yang sempat aku amik.. walaupun idakler sebanyak n sehebat mana.. tapi kalau tak letak gambar kat sini cam tak best jer kan.. so inilah gambarnya..

waktu kami sampai Jusco itu hari.. jalan punya jalan then nampak le benda alah nih.. dorang buat decoration for Krismas guna tempat letak telur tuh.. very the recycle one kan.. cantik gak.. n tersangat ler kreatipnya orang yang buat nih.. hehe.. aku suh si kembar aku dok bergambar kat situ.. alih2 ramai pulak yang datang singgah bergambar jua..



haa ni gambar full dorang ngan decoration tuh.. ishhhh aku suka sungguh ler kalau gi shopping time Krismas nih.. byk sangat deco yang cantik2.. aku suka deco nya ye.. bukan sambutannya.. dengan lampu lip lap nya.. dengan deco snownya.. huhu.. sungguh menawan....


heee aku pun tak lepas peluang bergambar.... owh still chubby the face kan.. nampak bulat semacam jer waktu nih.. hehe.. kena buat senaman muka sebab tuk baju n suar.. kebanyakkan dah loose melainkan aku gatal pakai baju yang sendat.. kwang..kwang.. kwang...


hmm inilah walker yang aku belikan tuk Afi.. tercapai jugak hasrat aku nak belikan walker nih... its a walker n rocker.. kiranya 2 in 1 ler... ala2 yang aku nak tuh.. hehe.. lepas da beli walker nih.. abah aku cakap Afi ni beruntung sungguh semua benda dia dapat.. dari highchair.. ke playpen.. stroller n oso a new walker.. kalau twin dulu banyak barang yang aku beli di kedai second hand.. mama aku pulak cakap.. yelah dulu masa aku dapat twin.. ekonomi belum stabil.. yelah aku baru je kerja 2002.. then end of year aku kawin.. then pastu 2003 aku dapat twin.. mana nak ada tabungan lagi.. so banyak benda waktu tuh aku beli di tempat jual second hand jer.. tapi aku pastikan semuanya masih elok ler..

bila di kenang balik kan..


haaa nampak plastik hijau tuh.. haaa tulah bebarang Elianto yang kami beli.. aku n mama.. pastu kami gi makan dekat McD.. tapi aku sempat dengan mama singgah kedai kasut.. hehe.. ada sale sampai 70%.. ala kasut2 yang ala2 dah tadak size kan.. tapi kekadang rezeki aku jugak.. most of the time sale 2 gini.. kasut size besar2 yang bersepah.. so adalah peluang tuk dapat kasut dengan rega murah.. cam kasut yang aku beli nih.. saiz 39 dengan rega pun RM35 jer.. hehe.. sangat berbaloi...



ingat nak rembat sepasang lagi.. tapi Hn da call cakap Afi nak susu.. huhu.. terbantut proses shopping aku.. tapi mujur jugak.. kalau tak abis ler duit aku.. tapi mmg banyak sangat kasut yang aku berkenan kat situ...

kasut dari The Shoe Connection

mmg dah lama dok carik kasut pattern gini.. n rona itam.. senang nak pakai gi sekolah.. hehe... dasat tak gi sek pakai kasut gini..

dalam beg Jusco tu adalah baju2 yang aku beli bersama mama juga.. ala baju2 murah buat pakai hari2.. alamak makin pendek pulak story nya.. hehe aku dah keseganan... boleh gitu... buat karangan tak siap... kira halal lah ye... aku sudahi cerita aku dengan gambar budak berdua nih.. hehe.. Jumaat ni dah kena gi sekolah.. pendaftaran..



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...