Skip to main content

suatu ketika dulu...




ni kira cerita dah lama lah.. time kami gi shopping2 dengan mama aku dulu tuh.. ingat tak... ni sajalah aku nak tayang gegambar yang sempat aku amik.. walaupun idakler sebanyak n sehebat mana.. tapi kalau tak letak gambar kat sini cam tak best jer kan.. so inilah gambarnya..

waktu kami sampai Jusco itu hari.. jalan punya jalan then nampak le benda alah nih.. dorang buat decoration for Krismas guna tempat letak telur tuh.. very the recycle one kan.. cantik gak.. n tersangat ler kreatipnya orang yang buat nih.. hehe.. aku suh si kembar aku dok bergambar kat situ.. alih2 ramai pulak yang datang singgah bergambar jua..



haa ni gambar full dorang ngan decoration tuh.. ishhhh aku suka sungguh ler kalau gi shopping time Krismas nih.. byk sangat deco yang cantik2.. aku suka deco nya ye.. bukan sambutannya.. dengan lampu lip lap nya.. dengan deco snownya.. huhu.. sungguh menawan....


heee aku pun tak lepas peluang bergambar.... owh still chubby the face kan.. nampak bulat semacam jer waktu nih.. hehe.. kena buat senaman muka sebab tuk baju n suar.. kebanyakkan dah loose melainkan aku gatal pakai baju yang sendat.. kwang..kwang.. kwang...


hmm inilah walker yang aku belikan tuk Afi.. tercapai jugak hasrat aku nak belikan walker nih... its a walker n rocker.. kiranya 2 in 1 ler... ala2 yang aku nak tuh.. hehe.. lepas da beli walker nih.. abah aku cakap Afi ni beruntung sungguh semua benda dia dapat.. dari highchair.. ke playpen.. stroller n oso a new walker.. kalau twin dulu banyak barang yang aku beli di kedai second hand.. mama aku pulak cakap.. yelah dulu masa aku dapat twin.. ekonomi belum stabil.. yelah aku baru je kerja 2002.. then end of year aku kawin.. then pastu 2003 aku dapat twin.. mana nak ada tabungan lagi.. so banyak benda waktu tuh aku beli di tempat jual second hand jer.. tapi aku pastikan semuanya masih elok ler..

bila di kenang balik kan..


haaa nampak plastik hijau tuh.. haaa tulah bebarang Elianto yang kami beli.. aku n mama.. pastu kami gi makan dekat McD.. tapi aku sempat dengan mama singgah kedai kasut.. hehe.. ada sale sampai 70%.. ala kasut2 yang ala2 dah tadak size kan.. tapi kekadang rezeki aku jugak.. most of the time sale 2 gini.. kasut size besar2 yang bersepah.. so adalah peluang tuk dapat kasut dengan rega murah.. cam kasut yang aku beli nih.. saiz 39 dengan rega pun RM35 jer.. hehe.. sangat berbaloi...



ingat nak rembat sepasang lagi.. tapi Hn da call cakap Afi nak susu.. huhu.. terbantut proses shopping aku.. tapi mujur jugak.. kalau tak abis ler duit aku.. tapi mmg banyak sangat kasut yang aku berkenan kat situ...

kasut dari The Shoe Connection

mmg dah lama dok carik kasut pattern gini.. n rona itam.. senang nak pakai gi sekolah.. hehe... dasat tak gi sek pakai kasut gini..

dalam beg Jusco tu adalah baju2 yang aku beli bersama mama juga.. ala baju2 murah buat pakai hari2.. alamak makin pendek pulak story nya.. hehe aku dah keseganan... boleh gitu... buat karangan tak siap... kira halal lah ye... aku sudahi cerita aku dengan gambar budak berdua nih.. hehe.. Jumaat ni dah kena gi sekolah.. pendaftaran..



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…