Skip to main content

suatu ketika dulu...




ni kira cerita dah lama lah.. time kami gi shopping2 dengan mama aku dulu tuh.. ingat tak... ni sajalah aku nak tayang gegambar yang sempat aku amik.. walaupun idakler sebanyak n sehebat mana.. tapi kalau tak letak gambar kat sini cam tak best jer kan.. so inilah gambarnya..

waktu kami sampai Jusco itu hari.. jalan punya jalan then nampak le benda alah nih.. dorang buat decoration for Krismas guna tempat letak telur tuh.. very the recycle one kan.. cantik gak.. n tersangat ler kreatipnya orang yang buat nih.. hehe.. aku suh si kembar aku dok bergambar kat situ.. alih2 ramai pulak yang datang singgah bergambar jua..



haa ni gambar full dorang ngan decoration tuh.. ishhhh aku suka sungguh ler kalau gi shopping time Krismas nih.. byk sangat deco yang cantik2.. aku suka deco nya ye.. bukan sambutannya.. dengan lampu lip lap nya.. dengan deco snownya.. huhu.. sungguh menawan....


heee aku pun tak lepas peluang bergambar.... owh still chubby the face kan.. nampak bulat semacam jer waktu nih.. hehe.. kena buat senaman muka sebab tuk baju n suar.. kebanyakkan dah loose melainkan aku gatal pakai baju yang sendat.. kwang..kwang.. kwang...


hmm inilah walker yang aku belikan tuk Afi.. tercapai jugak hasrat aku nak belikan walker nih... its a walker n rocker.. kiranya 2 in 1 ler... ala2 yang aku nak tuh.. hehe.. lepas da beli walker nih.. abah aku cakap Afi ni beruntung sungguh semua benda dia dapat.. dari highchair.. ke playpen.. stroller n oso a new walker.. kalau twin dulu banyak barang yang aku beli di kedai second hand.. mama aku pulak cakap.. yelah dulu masa aku dapat twin.. ekonomi belum stabil.. yelah aku baru je kerja 2002.. then end of year aku kawin.. then pastu 2003 aku dapat twin.. mana nak ada tabungan lagi.. so banyak benda waktu tuh aku beli di tempat jual second hand jer.. tapi aku pastikan semuanya masih elok ler..

bila di kenang balik kan..


haaa nampak plastik hijau tuh.. haaa tulah bebarang Elianto yang kami beli.. aku n mama.. pastu kami gi makan dekat McD.. tapi aku sempat dengan mama singgah kedai kasut.. hehe.. ada sale sampai 70%.. ala kasut2 yang ala2 dah tadak size kan.. tapi kekadang rezeki aku jugak.. most of the time sale 2 gini.. kasut size besar2 yang bersepah.. so adalah peluang tuk dapat kasut dengan rega murah.. cam kasut yang aku beli nih.. saiz 39 dengan rega pun RM35 jer.. hehe.. sangat berbaloi...



ingat nak rembat sepasang lagi.. tapi Hn da call cakap Afi nak susu.. huhu.. terbantut proses shopping aku.. tapi mujur jugak.. kalau tak abis ler duit aku.. tapi mmg banyak sangat kasut yang aku berkenan kat situ...

kasut dari The Shoe Connection

mmg dah lama dok carik kasut pattern gini.. n rona itam.. senang nak pakai gi sekolah.. hehe... dasat tak gi sek pakai kasut gini..

dalam beg Jusco tu adalah baju2 yang aku beli bersama mama juga.. ala baju2 murah buat pakai hari2.. alamak makin pendek pulak story nya.. hehe aku dah keseganan... boleh gitu... buat karangan tak siap... kira halal lah ye... aku sudahi cerita aku dengan gambar budak berdua nih.. hehe.. Jumaat ni dah kena gi sekolah.. pendaftaran..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…