Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

saki baki gambar d Penang

nak karang panjang2 aku tak punya masa agak terhad sekarang.. so aku cuma nak letak gegambar (saki baki) masa aku gi Penang itu hari



decorations for Christmas.. aku suka sebab cam chumel n cute jer

nih makan malam kami berdua  on 12am.. haaa gila ker apa kan.. kul 12 baru nak makan malam mana taknya kuar dari wayang dah dekat kul 10 mlm pastu kalut2 cari hotel..  last2 waktu nih baru nak gi carik makan..
murah tau total kami makan hanyalah RM20++ aku rasa cam dia silap kira... sebab set nih jer dah dekat RM20  pastu kami order lagi air lain (tambah)

gambar masa nak kuar gi dinner..

ni breakfast aku.. huhu.. tak sedap ler.. dah ler mahal.. per pax dekat RM50.. tapi makanan langsung tak sedap.. pasni tau dah tak akan amik bfast dia.. gi sarapan kat luar lagi sedap

pas bfast jalan2 dekat pool kalau ada anak2 aku nih harus pakat buat muka minta nak mandi hehe.. insyaallah nanti mmg nak bawak dorang ke sini..

see cantik ler..

aku layan pakai suar aladin jer.. nengok suar nih dalam blog kak red masa dia pakai gi Bangkok …

cerita yang masih belum basi lagi

okeh cerita nih dah agak basi.. tapi sebab aku tadak gambar utk birthday aku so aku kena tunggu orang upload dulu then barulah aku leh tepek kat sini..



 birthday aku tahun nih we all celebrate di Langkawi.. wpun pada mulanya aku tidak menjangkakan sebarang sambutan sebab dari pagi sampai ke malam mmg Hn punya schedule dengan bebdk agak pack..

tapi towards the end of the day.. ropanya ada jugak majlis nih..




mmg Hn cakap nak kuar gi makan dengan kawan2 dia so aku mmg terus lepak ngan anak2 dalam bilik lagipun dah penat dengan jalan2 siang hari tuh..
wpun mood agak kureng ler  (sebab ingat orang tak ingat kat aku) tapi masa cikgu yang amik gambar nih minta aku kuar dari bilik aku dah boleh agak.. something is going to happen..




ropanya dah penuh kat living hall nih dengan orang.. they are Hn school prefects. friends... uishhh segan lak aku sebab aku cam pakai poyo abis ler..
yerlah target mmg dah nak tido kan..


so just ignore me in that poyo t-shirt.. hehe..
thanks to all yang sudi meriahkan birthday aku..
p/s: t…

busy like a bee

okeh  now in a busy mode... sebab sek tinggal baper hari jer lagi nak buka.
yesterday attended a 4 hour meeting.. GB baru so banyak perkara yang di sentuh... then masuk sorang lagi guru baru.. walhal aku da siapkan jadual waktu..  so kena rombak semula..

now at Kulim.. sambil abiskan cuti di umah mama sambil cuba siapkan jadual before Friday for another meeting.. this time kena distribute jadual..

serius murah giler

uishhh dah pagi ropanya.. hehe alkisah harini agak sibuk sebab adik aku dari KL tuh datang..  well actually dia turun Kulim dulu amik adik ipar aku aka his wife then angkut sekali adik aku yang kecik tuh datang sini..
ala dah nama pun cuti Krismas kan.. so lajaklah terus ke sini kat Kulim pun tadak sapa.. mama aku gi Johor ada kenduri adik beradik sebelah abah aku.. so tadi around 2pm dorang sampai.. aku prepare tomyam, sayur kubis goreng n ikan goreng.. then dorang (Hn dan adik2 aku) gi kuar pulak tapau ikan keli goreng.. uiiiihh sedap tul..

petang tadi sebab dah keletihan dan kekenyangan kot.. semua decide to rehat.. aku sempat ler tidokan Afi n rehat kejap.. lepas Asar gerak gi Simpang Empat tuk santap bihun sup sedap.. aku tak baper gemar bihun sup so aku makan kuay teow sup siam.. sedap...
dek kerana ujan petang tadi agak lebat so plan nak bawak budak2 gi pantai terpaksa di cancelkan.. yerlah dah ujan takkan nak duduk dalam kereta pulak nengok  air laut kan.. tak best.. so dah alang2 nak Maghri…

dah pandai pegang pensel..

abisla pasni kena extra carefull or else abis dinding di conteng..


dia nih pantang nengok kakak dia pegang kaler pensel harusler dia nak ngikut pegang jugak so itu hari saja jer aku bagi try pegang..


memula pegang terbalik so aku betulkan.. yerlah saya kan budak baru belajar.. so mama ajarkan yer.
hehe pastu bagi pulak kertas lukisan yang besar tuh. takut kang kalau bagi kertas saiz a4 tak cukup besar so apa lagi 
menerai sakan ler

siap duduk atas meja tuh punya ler seronok nak belajar melukis.. hehe...
siap pastu gi tunjuk kertas kat abah dia.. bagus ler anak aku yang sorang nih..

sepantas kilat...

salam semua,
just a quick one sebab pasni nak gi beli baju n kasut sekolah twin.. Langkawi was ok.. wpun kami cuma menumpang program anjuran sekolah Hn tapi best ler dapat jalan2yup di saat aku menjangkakan tiada yang spesel dengan birthday tahun nih tetiba ada suprise bday oleh Hn, his friends and his students.. waaaa (wpun aku dah agak waktu dorang suh aku kuar bilik tuh) thanks alot.. terharu jugak seketika.. huhu..budak2 ler yang seronok sangat pun sebab dapat mandi pantai, naik bot laju (haa yg nih si kakak jer suka sebab si adik asik berkepit dengan aku - takut ropanya)kami cuma beli coklats yang sungguh banyak.. hehe.. then tertanya2 jugak kenapa orang gi langkawi musti nak beli coklat...hmm i bought a nice hat (aku jer yang rasa hat tu cantik) for my bday gift.. selain tuh aku beli hat tuh sebab waktu di Geopark sangat panas..manusia punyalah ramai di langkawi.. tapi tidakler heran sangat sebab sekarang kan musim cuti..

k tu dulu yer.. kang nanti bila aku free aku update lagi.. g…

off to the 'Lang' Island...

pagi nih nak kena bawak Afi gi klinik for his 18mo check up.. ler dah setahun lebih dah budak kecik tuh.. and pastu kalut2 jap kat rumah and then pas zuhur dah nak gerak ke Langkawi.. this year Hn bawak bebudak Kursus Pengawas Asrama di sana.. hmm bila diingat2 balik alkisah hampir setiap tahun aku celebrate birthday aku di Langkawi.... hehe.. bila yer birthday aku.. ishhh malu ler nak bagitau.. owh kena bagitau jugak yer.. ok ler birthday aku adalah pada esok hari.. haaaa esok hari adalah 21 Dec 2010... lerrrr da sampai masa tuk aku celebrate birthday aku yer....


tak kisah ler sambut ke idak itu tidak penting... yg penting aku sihat dah masih dikurniakan segalanya oleh Allah SWT.... syukur alhamdulillah... okeh back to Langkawi.. kami akan bertolak naik feri kul 230 n then sampai sana terus gi Geopark (bak kata Hn ler) pastu baru balik ke apartment... cuma kalinih kami tidak duduk di Chenang.. kami lepak di Kuah jer sebab kat belah pantai dah penuh.. tadak can ler bebudak nak main air…

sorry gambar tak boleh nak upload...

arini bangun sedikit awal berbanding sebelumnya... i guess i need to because i need to clean the house b4 everyone wake up.. especially si kecik.. wpun dah pasti kemas tuh bertahan sekejap jer tapi at least biarlah nampak cam kemas waktu dorang bangun..



so bangun then solat then terus dengan aktiviti sapu2 dalam rumah.. menyapu jer pun boleh kuar peluh tau.. tapi harini tak berapa nak berpeluh sebab kat luar tuh ujan jer.. hehe.. takpelah janji buat sedikit senaman ringan.. owh i forgot to mention aku sudah terlupa membawa balik my PB set.. ada di umah my mom di Kulim (eh perlu ke bagitau) so now am feeling agak tidak selesa.. sebab badan dah biasa pakai tetiba tak pakai so jadik lainler.. hmm dont know when nak gi balik sana pulak.. sebab next week akan gi Pulau Langkawi.. Hn bawak pengawas asrama tuk Kursus Kepimpinan until 22nd... maybe pastu kot.. 


okeh back to my cleaning mission.. lepas da kemas2 rumah elok2 jer aku plan nak rehat.. budak kecik sudah bangun.. so how to rehat.. tad…

am i that cute??

hmm kengkonon nak tunjuk jugakler muka aku yg chumel kat sini kan.. ada hati nak masuk peraduan cam ler diri tuh chumel sangat.. eh korang ada ke aku kesah kalau aku chumel ke idak di mata korang.. (uuu ganasnya bahasa) rilex2.. aku join the contest sesaja jer.. suka2.. aku rasa aku cukup chumel di mata aku.. hehe.. tu pasal nak submit jugak n3 tuh.. 

chumel nih subjektip kan.. orang kata benda2 chumelnih selalunya kaler pink.. selalunya benda2 chumel dikaitkan dengan bebudak girl yang suka anak2 patung chumel dengan kaler pink or what ever cute things be it anak patung ker.. apa ker.



so di bawah adalah gambar yang aku rasakan paling cute ler.. hehe.. bagi aku yer.. kalau korang rasa tak cute then tak kisahler..

wpun gambar cam bodo2 jer.. tapi aku rasa cam ishhh cute pulak buat muka gini.. tapi kan tak sesuai ler tuk bergambar gam gini kan.. huhu.. sekali sekala tuk suka2 yes.. okeh beside menguploadkan gambar yang super cute nih.. aku kena jawab satu soklan yakni


saya suka blog elly@sue…

adakah mungkin?

hmm










sampai 3 sekali iklan on Digi.. apakah maksudnya??












dahler aku mmg tengah dok consider2 nih..



movie marathon part 1

so sorry sebab rasanya cam dah agak meminggirkan blog nih.. kalau dulu blh nak update 2-3 entry per day tapi lately nih cam rasa segan jer memanjang.. wpun mmg nak update tapi cam dah tadak idea nak tulis per.. hmm naper yer.. adakah ini petanda aku akan menghentikan penulisanku di sini or adakah ini bermakna aku sudah kekeringan idea nak menulis di sini..

hmm so nak tepek gegambar masa kat penang itu hari lah.. as my blog would be my e-diary kan.. so let it save my past times for my future coming..



one of the reason why aku suka gi window shopping sebabnya aku suka nengok decoration dorang..
especially bila time festive gini... huhu.. jatuh chenta beb..


yg deco di Queensbay nih... aku rasa dia collaborate between Christmas n Barbie punya function stage tuh untuk Barbie punya slot..


ala2 wedding jer kan.. hehe tapi mmg cantik..

waktu nih tengah tunggu nak masuk nengok movie.. the first day sampai kitaorg terus terjah QB  sebab nak nengok Harry Potter sebenarnya..
alih2 tadak dah.. dia cuma ada satu …

after 8 hectic years... finally

hmm 8th years of everything..





happy
sad
angry
emo
love











and after 8 years we managed to get ourself a holiday.. just the two of us..









teringat zaman muda dolu2 gi dating musti g tgk movie kat Mines..


tapi sekarang aku dah tak sechumel dulu aku dah chubby skit.. huhu..



dan yg membuatkan aku tension tahap gaban adalah Hn sudah kurus ok.. dek kerana kena tinggal seminggu itu hari



tapi sebab aku masih ada lagi aura chumel so sebab tuh dia masih sayang lagi kat aku kot..
chumel tak


apapun thanks yer sebab dapat bercuti2an begini..
wpun most of the time  he said he misses the kids tapi we had fun.. watching movies
touring Queensbay..
eating..






otak kosong..

okeh i'm suppose to feel happy about this but nada.. no feeling.. tadak perasaan.. kosong... hmm naper yer...







korang pernah tak.. korang rasa cam sedang memikirkan sesuatu  tetapi sebenarnya dalam kepala otak korang tadak apa benda pun yang korang pikirkan...
aku selalu rasa gitu tau.. aku cam tgh pikirkan sesuatu.. tapi aku rasa dalam pala otak aku kosong jer.. pelik kan..

dulu kawan aku pernah bagitau.. there is no such thing as that... mana boleh when u think about something.. and at the same time otak ko blank.. kosong... empty..




knp yer jadi gitu.. ke aku nih yg tak baper betul.. huhu... tapi mmg selalu aku jadi gitu..










owh ye... esok will be our 8th anniversary.. Happy Anniversary to us 




not that ok lah...

sambung sikit lagi story pasal our holiday dek kerana memasing dah kelaparan so we decided to have our lunch here adeh sorry tak sempat nak amik gambar sebab waktu sampai kedai nih aku kena uruskan si kecik
aka tukar diaper.. 




sejak dari dulu lagi ini mmg tmpt kitaorg lunch dulu masa aku kecik2 abah aku rajin jugak bawak kami sekeluarga gi Hadyai.. so dari dulu kedai nih cam biasa2 jer  sampai sekarang dah elok sangat dia buat..
sebab ada separate room air condition lagi aku suka makan bubur kat sini.. macam2 jenis bubur ada...

lunch di sponsor oleh my abah.. hehe..


sebelum terjah ke hotel kami jalan2 ker..


hmm oklah not too bad.. tapi manusia punya ramai  aku ngan Hn tangkap baju2 tuk bebudak dpat ler sorang sepasang... eh silap twin dapat 2 pasang...
alkisah aku tak bawak baju jalan tuk twin so tangkap ler selai sorang.. hehe..

then aku pun sambar suar jean selai..
ada 2 shopping complex yang kami pergi satu lagi tak ingat da apa dia.. hehe.. then baru gi check in hotel...


we stayed at Lee Garden Plaza Hotel mmg …