Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2010

sentiasa berubah..

kat umah da ramai orang datang... alhamdulillah masak2 pun da siap sebelum kul 12 lagi tadi.. lauknya pun dah siap hidang.. ada gulai ikan, ulam2 (uuuuu sedapnya), buah tembikai, air roselle (keluaran sepupu aku).. adehhh tak sabar nak makan.. tapi skrg tengah tengok2kan Afi.. dia sedang tido dengan nyenyaknya.. setelah penat dilayan oleh semua atok2nya.. sepupu2nya.. hehe.., am so glad yang Afi senang dengan orang.. meaning dia tidak memilih untuk duduk dengan sapa... sapa pegang pun dia ok jer.. cumanya aku dok tengok lately dia lebih senang kalau orang laki yang pegang dia.. i think he misses his dad.. yolah 2 hari tak nampak Hn.. he's at KL kan.. malam ni kot baru bertolak balik... esok pagi kena bawak Afi g klinik for his monthly checkup... ramai dok tanya baper berat Afi sekarang.. ntah aku pun tak tahu.. pakcik aku cakap maybe da lebih 10kg.. yeke.. tapi mmg da berisi si kecik tu sekarang.. am so sorry kalau korang masuk blog aku recently keadaannya agak huru hara.. ntah aku…

harini kenduri.. ubat batuk roll on

harini ada kenduri sikit kat umah aku... kenduri kesyukuran abah buat.. sempena kenaikan pangkat dia.. suppose dia pencen tahun ni tapi big boss naikkan pangkat pulak dah.. rezeki semua tuh... aku doakan abah sihat untuk terus bekerja..


orang lelaki dok sibuk masak kat luar tuh... aku ngah write up my blog while taking care of my dear Afi.. mujur dia senang tido.. dan boleh main sendiri2 (tidak memerap ler) waktu orang dok sibuk2 nih..


on the other hand.. tadi Adriana jatuh sebab berlari kat luar rumah.. hmmm apa lagi luka kat siku dia n tapak tangan.. menangis kejap.. waktu aku sapu air gamat (sebab cari minyak gamat tak jumpa) mom's said it should be ok.. hmm tapi kejap je sakitnya tuh da dok pulun main lagi.. adehla anak aku yg dua orang nih... sungguh sukar tuk di kawal (for the time being).. but anyway i'm fine with that.. sebabbesalah budak baru dok membesar.... kalau nak kira aku dulu kiranya lagi buas dari dorang.. (jaguh panjat pokok) sampai tak larat nak jaga tok aku w…

itu jer nak cerita....

sungguh mengantuk.. tapi rasa cam tak mo lah tido kan.. tapi nak buka mata pun cam tak mampu je... huhu... Afi is playing with mom's helper.. she decided to be here sebab dia tengah cuti.. sekarang dia da ikut somi dia kerja di Penang...

tinggal kami2 jer... sian sungguh

hmm aku di Kulim.. esok abah buat sedikit kenduri kesyukuran.. adik2 aku tak dapat balik.. masing2 ada kerja yang perlu diselesaikan.. Hn pulak bawak budak2 ragbi ke Victoria Institution ada kejohanan ragbi... so tadak sapa nak tolong2 kat umah except for my lil bro... petang nih nak gotong royong amik pinggan mangkuk dari surau depan umah.. rasanya tak banyak sangat kot.. kami pun baru je balik dari Giant beli barang2 tuk esok dan groceries for mom's house.. we'll be staying here until Monday... da amik cuti dah... as for the twin.. dorang ponteng ler hari tu.. nak buat camner kan.. will write again later.. idea tengah kering nih.. sekering tekak aku.. adehhh sungguh perit rasanya... dengan batuk yang tak jugak kurang2..

kalau korang le kan.. apa agaknya korang akan buat

nak tulis apa yer.. hmm tengah sakit tekak sangat sekarang nih.. tapi tadi gatal jugak minum air ais.. adehhh laaa nak buat camner.. kalau tak minum rasa cam ada je benda tak kena satu hari.. hehe.. boleh ke bagi alasan gitu.. buleehhh blah kan..



sian la hai.. letih sungguh aku dibuatnya


owh harini kat sekolah seperti yang aku duga.. ada dah bunyi2 pasal jadual berubah lagi.. huhu.. nak buat camner.. please dont put the blame on me.. aku hanya menurut perintah.. sangat berharap (crossing my finger) yang pasni da tak berubah lagi...
esok ada meeting tuk s/u2 peperiksaan.. mujur aku tak terlibat.. wpun setakat yang aku sedia maklum last year mmg aku yang kena proses all the result (hehe.. banggalah tuh).. takde maknanya... so tadi dorang minta analisis tuk last year... kebetulan masa tuh aku ada di pejabat so aku cakap ngan akak nih.. minta ngan PK lah.. sebab kalau nak print semula susah skit nak kena setting printer bagai.. mujur dia faham so amik jer dari PK then minta tolong admin ph…

asyik cerita aku je kan.. haaa ni cerita depa pulak

lama tak story pasal anak2 ku yang semakin hari semakin membesar tu kan... okeh nih nak story sikit pasal dorang... let us begin with my twin.. as u all know dorang dan Year 1 tahun ni.. alhamdulillah so far semuanya ok... semoganya semuanya berkekalan gitu.. sudah 3 minggu di sekolah... belum lagi sibuk dengan homeworks bagai.. sebabnya dorang masih dalam minggu transisi.. maybe start next week da mula sibuk.. tapi tulah sekarang ni dah start program baru... LINUS (literasi dan numerasi) meaning KIA 2M sudah pun di upgrade la kot kan.. twin insyaallah setakat huruf2 ni dorang da kenal.. nak membaca dalam suku kata kvkv pun da boleh.. tapinya kena rajin suruh ler baru dorang nak membaca... for numbers pulak.. da kenal.. tapi tulah bila nak buat operasi tambah ke tolak.. dorang agak kelam kabut jadinya... takpelah awal lagi kot kan.. pelan2 aku akan try... kemarin kan hari ganti sekolah (tuk CNY).. sek dorang buat latihan merentas desa... early morning sebelum gi sekolah Adriana ada nga…

aku bagai sorang pendatang.....

hmm sewaktu dok menaip nih.. aku baru jer selesai meng'edit' jadual waktu sekolah aku buat kesekian kalinya.. adehhh nape ye aku dok tengok sek lain cam sekali buat jer dah ok.. tapi sek aku nih dah kali ke 3 kalau tak silap aku kena buat editting... aku bukannya tak leh buat cuma curious lah...

this time around the changes had to be made due to ada sorang cikgu yang kena ajar 5 diff subjects.. bukan aku yang tetapkan ok.. aku cuma ubahkan jer.. so tadi da siap draftnya.. nak tunjuk dulu kat all the PKs' and oso the GB sebelum print out.. tapi kalini aku print siap2 tuk cikgu.. hajatnya nak biar dorang tengok dulu kot ada salah silap biar kalau ada adjustment pun buat sekali harung jer..

bukan per... aku tak kisah sebenarnya nak ubah jadual baper kali pun tapi sejak haritu kena sound ngan GB yang dok ulang baper puluh kali dah.. jgn jadi cam tahun lepas sampai baper kali ubah jadual (bukan atas kehendak aku ye) so aku cam.. alahai tak bestnya kalau nanti dia sebut2 lagi hal …

Why I Like It Longer’

W- why longer is better.. H- how should i put it into word... Y- yeayyyyy i've found something that finally suits me.. i need something longer cause when they are shorter they are easily misplaced and sometime hardly to be found inside my BIG bag

I- impressive, sleek and sexy design..


L- longer mean i can view more that what i've got now.. latest innovation with 5.0 megapixel, touch screen, multi touch funtion..I- I believe as what been said about the phone as the supermodel of Phone it can and should make me like one..K- keep me updates to the latest news by giving me the better performance when browsing the Net.. should make me loving this even longer...E- Elegant will definitely be something that i need right now.. am tired of being a very simple at all time..


I- I hope that the LG Chocolate will cheer my live up.. will bring more happiness in me..
T- Try my luck by entering this.. and hoping that u will be mine.. so i could spread the love notes even longer than before



L- Long…

rajin adik rajin.. rajin baca buku... untuk tambah ilmu

walaupun belum boleh membaca tapi aku rasa tak salah memperkenalkan si kecik ni dengan buku.. bukan ler nak jadikan anak aku ulat buku idak... cumanya biar dia senang dengan buku... so ini adalah buku si kakak... dan aku juga mungkin akan gunakan buku nih untuk kelas aku nanti...

terkejut si kecik nih bila aku bagi dia buku nih.. mujur jugak kertas keras.. so dia dok sedap menggigit ler kan apa lagi.. tapi at one time dia cam perati jugak benda apa la warna-warni kat kertas tuh.. hehe... aku dok sebut2 jugak kat Afi perkataan2 yang ada dalam buku tuh...

membaca untuk bayi tu kan bagus.. wpun mungkin tidak nyer dia nak faham kan.. tapi at the same time perhaps.. they do build their vocabulary.. yelah aku dok ngajar bebudak kecik English kan.. adehhhh terseksa nya bila dorang tadak banyak vocab.. susah nak buat ayat dsbnya... esp those yang dah year 4,5,6.. kalau kurang vocab alamat susah ler dorang.. nak buat sentence... nak buat composition lagi...


picture book untuk Afi nih sebenarnya a…

bila nak cepat adaaaaaa sajaaaa benda nak jadi

hi all, sorry ye sebab agak sibuk dan tidak sempat nak update blog ini.. hehe.. mcam harini sangatler sibuk sebab tetiba jer GB minta data analisis UPSR ikut subjek.. ikutkan mmg benda nih da ada dalam website tapi ntah kat mana silapnya semua budak sekolah aku gagal dalam setiap subjek buleh gitu.. adehhh pening sekejap sebab masa aku dok proses result ngan SU Peperiksaan itu hari ok jer...


dek kerana aku pun da pening tak tau nak buat camner.. terus call empunya sistem minta tolong dia.. he is so generous to help me with the problem.. siap suh aku email the database so that he could try solve the problem.. lega sekejap.. so tried to email the thing.. and believe it or not.. bila time kalut cam gini mmg banyak problem akan muncul betul tak... my prob begin with while i was trying to sent email to them.. sungguh le lembap tak ingat the connection.. just imagine dari kul 8 hinggalah ke kul 10 am aku masih belum boleh send email tuh...



i've tried using the broadband tapi sama jua.. tr…

bangun pagi.. jalan-jalan... kalau boleh nak tido lagi

ingatkan on Sunday morning dapatler nak bangun lewat sikit after solat subuh tuh kan tido balik.. tapi idak juga.. hmmm Afi asyik meragam jer.. since last night at 3am dia jaga.. memula bf kan dia.. tapi kot tak cukup kan so aku gagahkan bangun buat susu.. angkut sekali dengan Afi gi dapur...
pas da bagi dia minum.. dapatler tido kejap... then around 630am.. Afi nangis lagi.. kejut mama bangun Subuh ye sayang.. tapi seblum tuh sama juga bf Afi then buat susu.. then solat... lepas solat ingatkan Afi da tido ropanya tidak.. so tidokan dia dulu.. adehhh lenguh2 da badan ni.. sebab Afi kalau tido mahu di dukung dulu.. huhu.. takpela Afi mama sakit2 sekarang tuk Afi..
then tadi around 730am Afi jaga pulak.. kenapa yer.. ingatkan dia dah kenyang minum susu so he will sleep much longer.. tapi tidak pulak.. so nak tak nak walaupun ikutkan hati mmg nak tido jer.. bangun jugak bawak dia jalan2 keliling rumah.. then masukkan dalam walker dia.. n aku pun mula ler on laptop.. nak buat kerja lain ca…

Raindrop are fallin...

enjoice the lyric of the song.. me like so much..
Raindrops keep fallin' on my head
And just like the guy whose feet are too big for his bed
Nothin' seems to fit
Those raindrops are fallin' on my head, they keep fallin'

So I just did me some talkin' to the sun
And I said I didn't like the way he got things done
Sleepin' on the job
Those raindrops are fallin' on my head, they keep fallin'

But there's one thing I know
The blues they send to meet me won't defeat me
It won't be long till happiness steps up to greet me

Raindrops keep fallin' on my head
But that doesn't mean my eyes will soon be turnin' red
Cryin's not for me
'Cause I'm never gonna stop the rain by complainin'
Because I'm free
Nothin's worryin' me

[trumpet]

It won't be long till happiness steps up to greet me

Raindrops keep fallin' on my head
But that doesn't mean my eyes will soon be turnin' red
Cryin's not for me
'Cause I'm never…

sendiri buat sendiri tanggung aaaaa

hmm good morning alll.. agak kurang sikit updatenya sebab agak sibuk ler awal2 tahun nih.. mana dengan kerja di sekolah.. rumah lagi.. managing the kids n house chores.. adehhh boleh pitam di buatnya.. tapi itulah sebenarnya kelebihan menjadi seorang yang bergelar ibu.. sehebat mana pun tugas dan bebanan yang dipikul pasti mampu di lakukan.. hehehe... setuju.. para ibu...

okeh.. so far 2010 berjalan dengan lancar.. cumanya i think i've done a big mistake ler.. biarlah aku jer yang tahu.. tapi seriusly aku sungguh menyesal dengan tindakan yang aku buat itu.. semoga ianya dapat aku selesaikan sebaik mungkin tanpa menyusahkan sesapa... semoga masalah itu aku yang buat aku sendiri yang tanggung... adehhh not a good way to start a new year lah.. warrrrggghhh benci....


pasal anak2 pulak... alhamdulillah so far the twin tadak masalah catch up things happen at school.. dorang dah boleh faham apa benda yang dorang buat di sekolah.. walaupun aku masih risaukan dorang.. yelah aku takut tentang…

please...

dunno why tapi sangat letih harini.. feel like sleepy for a while tapi with the kids at home.. sorry no way i can do that.. tried to baring2 kejap.. tapi cannot jua sebab need to look after Afi...
so how...

hmm didn't manage to get my spa treat on 2009.. so sekarang nih mmg aku rasa sangat perlu.. i need some rest.. please tulungggggg lah berikan saya waktu itu...




and nak ini juga




apa kata korang

anak2 da tido.. ikutkan mmg aku pun nak tido tapi dok layan Merlin pulak kat channel 702.. masa memula tengok dulu cam tak best tapi bila dok follow cam menarik pulak.. hehe.. apa agaknya cerita kegemaran korang ye...

suka tengok Arthur tu.. cam hensem jer...
owh pasal blog aku.. aku rasa cam da ok.. simple jer.. cuma tengah dok pikiooo nih.. sesuai tak dengan background itam.. apa pendapat korang.. ok tak...





bila anak2 ke sekolah agama

baru lepas balik dari Kangar.. then gi beli pisang goreng.. sementara dok tunggu kembar kesayangan balik dari sekolah... cian kat dorang at 530pm baru balik for Monday and Tuesday.. Afi dah dibuai mimpi.. hmm lambat lagi ler mandi harini.. tadi sempat layan CSI.. suka ler tengok si Horatio tu punya style.. cam sempoi jer..





okeh.. da dengar bunyi kereta sampai depan umah.. meaning the twin has arrive.. apa agaknya cerita yang dorang bawak balik... hehe.. da agak dah dorang kelaparan.. tadi sebelum pi kelas agama dorang da aku suapkan makan... Hn belikan nasi bungkus.. mujur jugak beli goreng pisang boleh jugak dorang kunyah2 sambil rehat.. kang malam agaknya dorang tido awal ke tak.. huhu..


as for me.. work aka teaching is ok lah.. tadi ada 3 kelas.. English for year 1 jer yang aku agak tak baper reti nak ajar.. ada sekolah cakap dorang masih dalam week transisi.. dan sek aku tadak modul or program khusus tuk minggu transisi nih.. so tadi aku bagi dorang worksheet on abc.. suh dorang nya…

Cutest Baby of the Planet 2009

Entry ini sticky mode ye.. updates ada di bawah Afi Arrayyan bin Hairul Nizam 1 Jun 2009 salam, cubaan kedua Afi dalam contest the cutest baby in 2009 anjuran MBP.. haritu dapat masuk finalist for cutest smile.. tapi time tu mungkin belum ada rezeki Afi... ni mama cuba lagi.. harapnya ada peluang to others yang nak cuba nasib u have until 10 Jan jer.. ni haaa steps nya.. Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.
Get the best photo of your baby – ONE picture only! Insert the photo on TOP of your entry. Mention his/her name and date of birth. Write about this contest with title Cutest Baby of the Planet 2009 Include a link to this nomination page in your entry Include a link to MomBloggersPlanet in your entry Put the Cutest Baby of the Planet 2009 BANNER on your sidebar (where I can clearly see) with LINK to this page Leave a comment here with link to your blog post (permalink) Please note that the below link must be included:
Link to MomBloggersPlanet in ent…

men'joli' katak...

printer da ok so aku sedang joli katak mem'print' segala material for lesson.. almaklum ngajar bebudak kecik kan (year 1) so mmg kena banyak guna aids.. kalau ngajar cam ajar teori kat bebudak diploma or degree (cam dulu masa kat KP*M) harus budak tengok muka aku cam 'apalah cikgu aku dok bebel nih'

hehe.. kalau nak ikut mmg boleh buat teaching aids sendiri.. sebab so far dorang cuma kena recall balik on alphabets n number.. tapi bab worksheets aku agak segan nak buat so aku amik dari internet jer.. senang kan.. hahah penyegan sungguh aiiihhh...

most of the sheets aku amik dari abcteach.com.. banyak worksheet ada kat situ.. korang gi lah tengok.. sesuai tuk bebudak for english n math..

k lah.. nak buat kerja dulu kang da nak gi umah MIL pastu nak gi Alor Star.. pastu otw back nak singgah umah kawan Hn pulak... so to all yang kerja selamat bekerja n yang cuti selamat bercuti

silalah balut buku anak2 anda yer

selain dari meng'edit' blog aku.. ada jugak kerja lain yang aku buat.. ni haaaa buku anak2 aku kena balut.. nak harap dorang mana reti lagi.. so ginilah kerja aku bermula dari beberapa hari lepas membawa ke hari ini.. kerja membalut buku.. uiiissshhh jangan ingat aku tak suka.. aku suka sungguh bab balut2 nih.. dari balut buku sampailah ke balut hadiah.. eh back to the story.. untuk buku anak2 aku segan sikit nak menulis tangan nama2 dorang.. so taip je senang.. pastu potong2 n lekat kat buku.. dek kerana tak tau buku tu tuk subjek per so aku idakler specify siap2 buku tuh.. (eh aku kan cikgu so tahu ler cikgu2 ni tak sama keperluan buku dorang)...
proses pertama iaitu melekat nama di atas buku yerrr sebelum balut kenalah taruk nama dulu kan.. kang nanti tak pasal2 pulak 2-3 kerja nak kena buat kan... so gunting2 n tampal sangat senang... memula aku buatkan tuk Adriana dulu.. then baru Annisa.. buat nama n nama sek jer..
susun bagi molek yer.. aku buat sendiri jer.. tak boleh nak…

ni kan laptop sekolah...

hmm if earlier korang datang blog ini agak tunggang langgang jadiknya.. itu adalah kerana harini aku cam kerajinan sikit.. bangun pagi tadi pas Hn kuar.. aku temankan si kecik tu tido kejap.. pastu bila dia dah bangun.. main2 kejap then mandikan dia.. sambung tido lagi..

waktu tu lah aku basuh baju.. banyak ler jugak.. kira kena buat round 2.. hehe.. mujur twin belum lagi secara rasmi memakai seragam sekolah dorang.. kalau tak mana nak rendam, tonyoh lagi kan.. buat breakfast tuk twin (spaghetti buleh tuk breakfast).. jemur baju round 1 then terus da tak tau pe nak buat (konon ler kan).. on my laptop then terus rasa cam nak ubah jer blog aku.. so setelah beberapa jenih theme aku dah cuba.. finally my heart stick to this one.. simple jer.. cuma 3 column.. godek2 sampai terlupa yang all the coding ada dalam laptop satu lagi.. ni kan laptop sekolah so aku tak sumbat segala mak nenek dalam nih.. so terasa cam kosong ler pulak side bar aku.. takat mana yang ada dulu lah noo.. kalau nak ikut …

may the chicken soup heal u...

aku tidak ke sch hari ni.. sebab si kecik aku yang hensem dan comel itu kena selesema.. very not good... hehe.. alkisah kemarin back from sch aku terus amik Afi dari umah sebelah then realize yang dia kena selesema.. then pengasuh Afi pun cakap yang Afi selesema skit.. sorang budak kat situ pun kena.. takpelah...






balik rumah.. rehat2.. main2 ngan Afi jap (mandi pun tak sempat tuh) tengok jam dah 4 lebih.. yup kul 4 baru sampai umah kemarin.. petang tuh.. dia ok lagi.. then abahnya bawak kuar gi jalan kejap kat luar.. mungkin terkena hujan rintik skit kot.. sebab kat sini mmg ujan jer kemarin..




masuk rumah dia nak tido pulak.. laaaa mandi pun belum ni... takpelah bagi dia tido kejap then bangun baru aku mandikan... malam tu Afi agak meragam.. mungkin dia dah rasa tak sedap badan.. aku tengok selesema pun cam dah agak ketara time tuh.. cian dia.. tak selesa.. around 9pm dia da tido... tapi rasanya around 11 pm dia terjaga.. mungkin tak selesa dengan hidung dia yang tersumbat tu kot.. tak…

letihhh weiii hari pertama sekolah

kul 6am da bangun pagi tadi... terus aku gi mandi.. then kejut Hn suh bangun.. then baru the twin.. siap2 their breakfast.. Milo n biskut tiger jer.. sebab belum sempat nak gi beli barang2 dapur.. then tukar diaper Afi.. terus gerak gi sekolah.. waktu tinggalkan Afi dengan pengasuh dia (orang sebelah rumah ni jer) he was ok...

sampai sch agak lewat sebab jem betul dekat depan sekolah2 di sepanjang perjalanan aku nak ke sekolah.. tapi lega sempat punch before 740am.. tu kira dah lewat tuh... berdesap berdesup ler aku drive pagi tadi.. hehe..

then ada perhimpunan.. hehe selalunya GB jarang cakap tapi this morning dia bercakap.. banyak gak info yang disampaikan.. and there are parents (bebudak year 1 kot) dok tunggu sekali dalam dewan tuh.. ikutkan kelas aku at 815am tapi sebab ada perjumpaan dulu dengan bebudak year 1 so abis satu masa ada satu masa lagi... aku angkut (bawak ler mana larat nak angkat sorang2) dorang balik ke kelas.. huhu.. kalau da ada parents ni kan.. abis aku suruh berb…

apa ke faedahnya letak luar nih

esok dah nak sekolah.. alhamdulillah persiapan tuk my twin dah complete.. now kena isi borang2 dorang jer.. all those borang kesihatan, Kafa dsbnya.. i want to hand in as soon as possible... tapi sekarang nih problem dekat dorang punya borang kesihatan.. dorang nak prove bebudak nih dah amik semua imunisasi yg diperlukan.. and aku dah misplace dorang punya kad kesihatan tuh...


mmg aritu waktu taklimat cikgu dorang ada bagitau it's ok kalau hilang.. tapi aku nih tak puas hati lagi tak jumpa benda yang aku nak carik tuh.. tapi sekarang nih nak mencari adalah sesuatu yang susah benor.. sebab tadak sapa nak tolong tengokkan Afi (sewaktu aku nak mencari borang tulah kan)... kalau nak senang cerita tulis jer dah amik semua (mmg da amik pun).. tapi tulah..
malam ni aku nak kena jahit lencana kat baju sekolah dorang.. itu satu benda yang aku terlupa sungguh nak buat.. nak jahit sekarang si kecik nih dok menempek jer ngan aku.. hehe.. tu haaa dah siap bunyi2 suh angkat dari walker dia.. da …

mai dah penyakit aku yang satu nih

sakit kepala la pulak.. apesal ha... huhu...
adakah kerana begitu asyik mengadap pc buat jadual itu hari.. or isit because of tak cukup tido lately (Afi musti jaga n then nak main2 pulak)... or maybe sebab stress dan on red flag sama kot.. harapnya akan baik menjelang esok.. tak sonok ah sakit2 kepala nih...

hmm mungkin juga sebab 2-3 hari nih kan aku tidak mengambil dos kafein aku.. hahaha... yolah dah 2-3 aku tidak minum samada Radix or nescafe or neslo.. huhu.. ubat aku tuh...

aku mmg wajib dalam sehari harus minum either of the above mentioned.. kalau tak mulalah sakit kepala datang menyerang.. itu mmg tak boleh tinggal.. tapi heran jugak time pregnant dulu cam ok jer.. hehe.. time puasa satu lagi.. haaa ni musti mainan minda aku jer kan...

tapi apapun aku musti minum... satu sebab mmg aku suka nescafe dan dua sebab aku suka juga... hehe tadak alasan lain...

mana nak carik nih.. aku tak suka kalau buat sendiri.. aku nak orang tolong buatkan tuk aku... sapa nak tolong buat.. sila poska…

I want Usana Biomega for FREE

sebab apa aku nak Biomega tuh...




aritu baca blog Mr & Mrs Imran about this Free Usana Biomega
jadinya aku ingin mencuba... dan ini adalah sebab2 musabab kenapa aku nak Biomega itu







1. aku nak anak yang sihat dan lebih bertenaga untuk melakukan akt seharian



senyum tawa mereka mampu membuatkan aku kembali segar.. kelincahan mereka mampu membuatkan aku bahagia menjadi ibu..

2. aku impikan anak2 yang hebat dalam akademik


kalaupun tak dapat no 1 or 2 (hehe impian tuh kena tinggi).. tapi cukuplah agar mereka sentiasa bersedia untuk belajar dan menerima ilmu dan dapat menggunakan ilmu sebaik mungkin..
sebab aku dulu tak baper pandai.. so kalau boleh ler kan.. aku nak anak2 at least lebih pandai sikit ler dari aku kan.. hehe..
3. aku tahu USANA is one of the best supplement provider

dah terbukti kan.. so takkan tak mau cuba lagi kot.. kalau mampu beli benda2 lain yang ribu riban reganya walhal kesihatan kita tak tentu ke mana... lebih baik ler laburkan duit tuh untuk menjaga kesihatan kita nih..
aku bu…

its already 1210am in the year 2010

lots of love by,