Skip to main content

aku bagai sorang pendatang.....

hmm sewaktu dok menaip nih.. aku baru jer selesai meng'edit' jadual waktu sekolah aku buat kesekian kalinya.. adehhh nape ye aku dok tengok sek lain cam sekali buat jer dah ok.. tapi sek aku nih dah kali ke 3 kalau tak silap aku kena buat editting... aku bukannya tak leh buat cuma curious lah...

this time around the changes had to be made due to ada sorang cikgu yang kena ajar 5 diff subjects.. bukan aku yang tetapkan ok.. aku cuma ubahkan jer.. so tadi da siap draftnya.. nak tunjuk dulu kat all the PKs' and oso the GB sebelum print out.. tapi kalini aku print siap2 tuk cikgu.. hajatnya nak biar dorang tengok dulu kot ada salah silap biar kalau ada adjustment pun buat sekali harung jer..

bukan per... aku tak kisah sebenarnya nak ubah jadual baper kali pun tapi sejak haritu kena sound ngan GB yang dok ulang baper puluh kali dah.. jgn jadi cam tahun lepas sampai baper kali ubah jadual (bukan atas kehendak aku ye) so aku cam.. alahai tak bestnya kalau nanti dia sebut2 lagi hal nih..

yup there are teachers who demand this n that.. takpelah.. kalau nak demand pape pun please inform orang yang sepatutnya.. jgn dok main cakap2 kat aku jer.. aku hanya terima arahan dari PK once dorang decide which to change n what to change.. the rest korang gi lah sembang ngan orang2 yang sepatutnya.. bukan aku takmo tolong tapi at least they know what are the changes and so on..

huhu dah jadi sesi luah perasaan pulak..




aku boleh buat kerja dengan sedikit aman dek kerana bebudak ada di rumah IL.. around 11am tadi aku gi hantar ngan Hn.. sebab byk kerja yang perlu diselesaikan by today.. iron baju sekolah twin... basuh kasut sek (kerja Hn), basuh cover walker Afi (ya rabbi dah comot sungguh.. dia dok menggigit the cover).. lipat kain.. ada kot sebakul 2 heheh.. then nak kemas2 rumah sikit.. pastu tadi da siapkan jadual baru...

lunch pun tidak harini sebabnya tadi around 10 da sorruuuu capati.. yummy.. hmm korang lak lunch pe harini... laaaa dah petang ropanya.. lunch ke benda lagi...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata