Skip to main content

aku bagai sorang pendatang.....

hmm sewaktu dok menaip nih.. aku baru jer selesai meng'edit' jadual waktu sekolah aku buat kesekian kalinya.. adehhh nape ye aku dok tengok sek lain cam sekali buat jer dah ok.. tapi sek aku nih dah kali ke 3 kalau tak silap aku kena buat editting... aku bukannya tak leh buat cuma curious lah...

this time around the changes had to be made due to ada sorang cikgu yang kena ajar 5 diff subjects.. bukan aku yang tetapkan ok.. aku cuma ubahkan jer.. so tadi da siap draftnya.. nak tunjuk dulu kat all the PKs' and oso the GB sebelum print out.. tapi kalini aku print siap2 tuk cikgu.. hajatnya nak biar dorang tengok dulu kot ada salah silap biar kalau ada adjustment pun buat sekali harung jer..

bukan per... aku tak kisah sebenarnya nak ubah jadual baper kali pun tapi sejak haritu kena sound ngan GB yang dok ulang baper puluh kali dah.. jgn jadi cam tahun lepas sampai baper kali ubah jadual (bukan atas kehendak aku ye) so aku cam.. alahai tak bestnya kalau nanti dia sebut2 lagi hal nih..

yup there are teachers who demand this n that.. takpelah.. kalau nak demand pape pun please inform orang yang sepatutnya.. jgn dok main cakap2 kat aku jer.. aku hanya terima arahan dari PK once dorang decide which to change n what to change.. the rest korang gi lah sembang ngan orang2 yang sepatutnya.. bukan aku takmo tolong tapi at least they know what are the changes and so on..

huhu dah jadi sesi luah perasaan pulak..




aku boleh buat kerja dengan sedikit aman dek kerana bebudak ada di rumah IL.. around 11am tadi aku gi hantar ngan Hn.. sebab byk kerja yang perlu diselesaikan by today.. iron baju sekolah twin... basuh kasut sek (kerja Hn), basuh cover walker Afi (ya rabbi dah comot sungguh.. dia dok menggigit the cover).. lipat kain.. ada kot sebakul 2 heheh.. then nak kemas2 rumah sikit.. pastu tadi da siapkan jadual baru...

lunch pun tidak harini sebabnya tadi around 10 da sorruuuu capati.. yummy.. hmm korang lak lunch pe harini... laaaa dah petang ropanya.. lunch ke benda lagi...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...