Skip to main content

aku bagai sorang pendatang.....

hmm sewaktu dok menaip nih.. aku baru jer selesai meng'edit' jadual waktu sekolah aku buat kesekian kalinya.. adehhh nape ye aku dok tengok sek lain cam sekali buat jer dah ok.. tapi sek aku nih dah kali ke 3 kalau tak silap aku kena buat editting... aku bukannya tak leh buat cuma curious lah...

this time around the changes had to be made due to ada sorang cikgu yang kena ajar 5 diff subjects.. bukan aku yang tetapkan ok.. aku cuma ubahkan jer.. so tadi da siap draftnya.. nak tunjuk dulu kat all the PKs' and oso the GB sebelum print out.. tapi kalini aku print siap2 tuk cikgu.. hajatnya nak biar dorang tengok dulu kot ada salah silap biar kalau ada adjustment pun buat sekali harung jer..

bukan per... aku tak kisah sebenarnya nak ubah jadual baper kali pun tapi sejak haritu kena sound ngan GB yang dok ulang baper puluh kali dah.. jgn jadi cam tahun lepas sampai baper kali ubah jadual (bukan atas kehendak aku ye) so aku cam.. alahai tak bestnya kalau nanti dia sebut2 lagi hal nih..

yup there are teachers who demand this n that.. takpelah.. kalau nak demand pape pun please inform orang yang sepatutnya.. jgn dok main cakap2 kat aku jer.. aku hanya terima arahan dari PK once dorang decide which to change n what to change.. the rest korang gi lah sembang ngan orang2 yang sepatutnya.. bukan aku takmo tolong tapi at least they know what are the changes and so on..

huhu dah jadi sesi luah perasaan pulak..




aku boleh buat kerja dengan sedikit aman dek kerana bebudak ada di rumah IL.. around 11am tadi aku gi hantar ngan Hn.. sebab byk kerja yang perlu diselesaikan by today.. iron baju sekolah twin... basuh kasut sek (kerja Hn), basuh cover walker Afi (ya rabbi dah comot sungguh.. dia dok menggigit the cover).. lipat kain.. ada kot sebakul 2 heheh.. then nak kemas2 rumah sikit.. pastu tadi da siapkan jadual baru...

lunch pun tidak harini sebabnya tadi around 10 da sorruuuu capati.. yummy.. hmm korang lak lunch pe harini... laaaa dah petang ropanya.. lunch ke benda lagi...

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…