Skip to main content

apa ke faedahnya letak luar nih



esok dah nak sekolah.. alhamdulillah persiapan tuk my twin dah complete.. now kena isi borang2 dorang jer.. all those borang kesihatan, Kafa dsbnya.. i want to hand in as soon as possible... tapi sekarang nih problem dekat dorang punya borang kesihatan.. dorang nak prove bebudak nih dah amik semua imunisasi yg diperlukan.. and aku dah misplace dorang punya kad kesihatan tuh...



mmg aritu waktu taklimat cikgu dorang ada bagitau it's ok kalau hilang.. tapi aku nih tak puas hati lagi tak jumpa benda yang aku nak carik tuh.. tapi sekarang nih nak mencari adalah sesuatu yang susah benor.. sebab tadak sapa nak tolong tengokkan Afi (sewaktu aku nak mencari borang tulah kan)... kalau nak senang cerita tulis jer dah amik semua (mmg da amik pun).. tapi tulah..
malam ni aku nak kena jahit lencana kat baju sekolah dorang.. itu satu benda yang aku terlupa sungguh nak buat.. nak jahit sekarang si kecik nih dok menempek jer ngan aku.. hehe.. tu haaa dah siap bunyi2 suh angkat dari walker dia.. da takmo duduk.. jap ya adik.. mama nak memblogging nih...







satu lagi.. adehhh printer kat umah ni buat hal pulak dah.. da tak boleh nak print apa2.. aku hangin betul ler dengan printer nih tau.. printer nih dibeli Hn sebab printer aku yang all in one itu hari scanner dia rosak.. so dia beli lah canon ip1980 nih.. sejak dari hari mula beli asyik masalah je dengan inknya..









haaa dok install ink kat luar nih aku ingat ker ok.. tapi ntah bagi aku (sebab kes aku lah kan) lagi mendatangkan masalah jer.. kejap2 ink takde.. pastu low ink lah.. itulah inilah..

boleh ke tetiba jadi gini.. ink tuk magenta tuh dah nak abis.. walhal aku jarang sangat nak guna tuk print color.. huhu.. yang dok guna pun black jer.. tapi itulah kisahnya.. rasa cam nak campak jer.. kuar...


see abis itam tangan aku dok kisahkan printer nih.. dah ler aku mmg nak sangat print something for sch esok.. dah jadi gini lagi hangin satu badan aku.. tensionnya... boleh ke aku campak buang jer printer nih... aku mmg tak letak ink kat luar tuh... biar duduk dalam jer senang... tapi nak buat camner bukan aku yang beli printer nih..

heeeee geram.. geram... geram..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...