Skip to main content

apa ke faedahnya letak luar nih



esok dah nak sekolah.. alhamdulillah persiapan tuk my twin dah complete.. now kena isi borang2 dorang jer.. all those borang kesihatan, Kafa dsbnya.. i want to hand in as soon as possible... tapi sekarang nih problem dekat dorang punya borang kesihatan.. dorang nak prove bebudak nih dah amik semua imunisasi yg diperlukan.. and aku dah misplace dorang punya kad kesihatan tuh...



mmg aritu waktu taklimat cikgu dorang ada bagitau it's ok kalau hilang.. tapi aku nih tak puas hati lagi tak jumpa benda yang aku nak carik tuh.. tapi sekarang nih nak mencari adalah sesuatu yang susah benor.. sebab tadak sapa nak tolong tengokkan Afi (sewaktu aku nak mencari borang tulah kan)... kalau nak senang cerita tulis jer dah amik semua (mmg da amik pun).. tapi tulah..
malam ni aku nak kena jahit lencana kat baju sekolah dorang.. itu satu benda yang aku terlupa sungguh nak buat.. nak jahit sekarang si kecik nih dok menempek jer ngan aku.. hehe.. tu haaa dah siap bunyi2 suh angkat dari walker dia.. da takmo duduk.. jap ya adik.. mama nak memblogging nih...







satu lagi.. adehhh printer kat umah ni buat hal pulak dah.. da tak boleh nak print apa2.. aku hangin betul ler dengan printer nih tau.. printer nih dibeli Hn sebab printer aku yang all in one itu hari scanner dia rosak.. so dia beli lah canon ip1980 nih.. sejak dari hari mula beli asyik masalah je dengan inknya..









haaa dok install ink kat luar nih aku ingat ker ok.. tapi ntah bagi aku (sebab kes aku lah kan) lagi mendatangkan masalah jer.. kejap2 ink takde.. pastu low ink lah.. itulah inilah..

boleh ke tetiba jadi gini.. ink tuk magenta tuh dah nak abis.. walhal aku jarang sangat nak guna tuk print color.. huhu.. yang dok guna pun black jer.. tapi itulah kisahnya.. rasa cam nak campak jer.. kuar...


see abis itam tangan aku dok kisahkan printer nih.. dah ler aku mmg nak sangat print something for sch esok.. dah jadi gini lagi hangin satu badan aku.. tensionnya... boleh ke aku campak buang jer printer nih... aku mmg tak letak ink kat luar tuh... biar duduk dalam jer senang... tapi nak buat camner bukan aku yang beli printer nih..

heeeee geram.. geram... geram..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…