Skip to main content

asyik cerita aku je kan.. haaa ni cerita depa pulak

lama tak story pasal anak2 ku yang semakin hari semakin membesar tu kan... okeh nih nak story sikit pasal dorang...
let us begin with my twin.. as u all know dorang dan Year 1 tahun ni.. alhamdulillah so far semuanya ok... semoganya semuanya berkekalan gitu.. sudah 3 minggu di sekolah... belum lagi sibuk dengan homeworks bagai.. sebabnya dorang masih dalam minggu transisi.. maybe start next week da mula sibuk.. tapi tulah sekarang ni dah start program baru... LINUS (literasi dan numerasi) meaning KIA 2M sudah pun di upgrade la kot kan..
twin insyaallah setakat huruf2 ni dorang da kenal.. nak membaca dalam suku kata kvkv pun da boleh.. tapinya kena rajin suruh ler baru dorang nak membaca... for numbers pulak.. da kenal.. tapi tulah bila nak buat operasi tambah ke tolak.. dorang agak kelam kabut jadinya... takpelah awal lagi kot kan.. pelan2 aku akan try...
kemarin kan hari ganti sekolah (tuk CNY).. sek dorang buat latihan merentas desa... early morning sebelum gi sekolah Adriana ada ngadu sakit telinga.. siap nangis2 nih... tapi aku suruh jugak dia pergi sekolah... then her teacher called and asked me whether boleh gi amik dia or not... sebab mmg dok nangis jer kat sekolah.. Hn gi amik then aku yang kat sekolah pun terpa balik rumah.. terus bawak gi check.. had an ear infection.. got antibiotic, ubat demam n batuk.. alhamdulillah da nampak ok skit dah..
Afi pulak... hmmm belum lagi nak merangkak.. tapi dok start angkat2 punggung da.. siap da nak berdiri (gayanya)... dia pun ok jer.. sihat.. dan semakin membesar bagai johan.. masih lagi breastfeed especially time nak tido.. (which remind me i need to drink alot of water) sebab serius kekadang malam dia takmo minum fm.. sampai satu tahap aku rasa cam kering sungguh sebab dia dok bf ngan aku.. tapi apapun as i promised him earlier.. selagi termampu aku akan teruskan bf dia...
makan pun tadak hal.. tidak memilih dan setakat yang aku tahu dia cuma allergic pada ikan bilis jer.. kalau makan siapler merah2 kat badan tuh... pelan2 dok ajar dia minum air masak.. he seems to like it.. so aku kena kerap bagi dia minum..
owh.. lately entry aku kurang gambar.. sebab nya aku guna laptop sekolah.. dan nak bluetooth gambar n upload agak susah.. so kekdahnya entry kosong je lah... kalau nak ada gambar pun aku amik dari Internet..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…