Skip to main content

asyik cerita aku je kan.. haaa ni cerita depa pulak

lama tak story pasal anak2 ku yang semakin hari semakin membesar tu kan... okeh nih nak story sikit pasal dorang...
let us begin with my twin.. as u all know dorang dan Year 1 tahun ni.. alhamdulillah so far semuanya ok... semoganya semuanya berkekalan gitu.. sudah 3 minggu di sekolah... belum lagi sibuk dengan homeworks bagai.. sebabnya dorang masih dalam minggu transisi.. maybe start next week da mula sibuk.. tapi tulah sekarang ni dah start program baru... LINUS (literasi dan numerasi) meaning KIA 2M sudah pun di upgrade la kot kan..
twin insyaallah setakat huruf2 ni dorang da kenal.. nak membaca dalam suku kata kvkv pun da boleh.. tapinya kena rajin suruh ler baru dorang nak membaca... for numbers pulak.. da kenal.. tapi tulah bila nak buat operasi tambah ke tolak.. dorang agak kelam kabut jadinya... takpelah awal lagi kot kan.. pelan2 aku akan try...
kemarin kan hari ganti sekolah (tuk CNY).. sek dorang buat latihan merentas desa... early morning sebelum gi sekolah Adriana ada ngadu sakit telinga.. siap nangis2 nih... tapi aku suruh jugak dia pergi sekolah... then her teacher called and asked me whether boleh gi amik dia or not... sebab mmg dok nangis jer kat sekolah.. Hn gi amik then aku yang kat sekolah pun terpa balik rumah.. terus bawak gi check.. had an ear infection.. got antibiotic, ubat demam n batuk.. alhamdulillah da nampak ok skit dah..
Afi pulak... hmmm belum lagi nak merangkak.. tapi dok start angkat2 punggung da.. siap da nak berdiri (gayanya)... dia pun ok jer.. sihat.. dan semakin membesar bagai johan.. masih lagi breastfeed especially time nak tido.. (which remind me i need to drink alot of water) sebab serius kekadang malam dia takmo minum fm.. sampai satu tahap aku rasa cam kering sungguh sebab dia dok bf ngan aku.. tapi apapun as i promised him earlier.. selagi termampu aku akan teruskan bf dia...
makan pun tadak hal.. tidak memilih dan setakat yang aku tahu dia cuma allergic pada ikan bilis jer.. kalau makan siapler merah2 kat badan tuh... pelan2 dok ajar dia minum air masak.. he seems to like it.. so aku kena kerap bagi dia minum..
owh.. lately entry aku kurang gambar.. sebab nya aku guna laptop sekolah.. dan nak bluetooth gambar n upload agak susah.. so kekdahnya entry kosong je lah... kalau nak ada gambar pun aku amik dari Internet..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…