Skip to main content

asyik cerita aku je kan.. haaa ni cerita depa pulak

lama tak story pasal anak2 ku yang semakin hari semakin membesar tu kan... okeh nih nak story sikit pasal dorang...
let us begin with my twin.. as u all know dorang dan Year 1 tahun ni.. alhamdulillah so far semuanya ok... semoganya semuanya berkekalan gitu.. sudah 3 minggu di sekolah... belum lagi sibuk dengan homeworks bagai.. sebabnya dorang masih dalam minggu transisi.. maybe start next week da mula sibuk.. tapi tulah sekarang ni dah start program baru... LINUS (literasi dan numerasi) meaning KIA 2M sudah pun di upgrade la kot kan..
twin insyaallah setakat huruf2 ni dorang da kenal.. nak membaca dalam suku kata kvkv pun da boleh.. tapinya kena rajin suruh ler baru dorang nak membaca... for numbers pulak.. da kenal.. tapi tulah bila nak buat operasi tambah ke tolak.. dorang agak kelam kabut jadinya... takpelah awal lagi kot kan.. pelan2 aku akan try...
kemarin kan hari ganti sekolah (tuk CNY).. sek dorang buat latihan merentas desa... early morning sebelum gi sekolah Adriana ada ngadu sakit telinga.. siap nangis2 nih... tapi aku suruh jugak dia pergi sekolah... then her teacher called and asked me whether boleh gi amik dia or not... sebab mmg dok nangis jer kat sekolah.. Hn gi amik then aku yang kat sekolah pun terpa balik rumah.. terus bawak gi check.. had an ear infection.. got antibiotic, ubat demam n batuk.. alhamdulillah da nampak ok skit dah..
Afi pulak... hmmm belum lagi nak merangkak.. tapi dok start angkat2 punggung da.. siap da nak berdiri (gayanya)... dia pun ok jer.. sihat.. dan semakin membesar bagai johan.. masih lagi breastfeed especially time nak tido.. (which remind me i need to drink alot of water) sebab serius kekadang malam dia takmo minum fm.. sampai satu tahap aku rasa cam kering sungguh sebab dia dok bf ngan aku.. tapi apapun as i promised him earlier.. selagi termampu aku akan teruskan bf dia...
makan pun tadak hal.. tidak memilih dan setakat yang aku tahu dia cuma allergic pada ikan bilis jer.. kalau makan siapler merah2 kat badan tuh... pelan2 dok ajar dia minum air masak.. he seems to like it.. so aku kena kerap bagi dia minum..
owh.. lately entry aku kurang gambar.. sebab nya aku guna laptop sekolah.. dan nak bluetooth gambar n upload agak susah.. so kekdahnya entry kosong je lah... kalau nak ada gambar pun aku amik dari Internet..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...