Skip to main content

bangun pagi.. jalan-jalan... kalau boleh nak tido lagi



ingatkan on Sunday morning dapatler nak bangun lewat sikit after solat subuh tuh kan tido balik.. tapi idak juga.. hmmm Afi asyik meragam jer.. since last night at 3am dia jaga.. memula bf kan dia.. tapi kot tak cukup kan so aku gagahkan bangun buat susu.. angkut sekali dengan Afi gi dapur...

pas da bagi dia minum.. dapatler tido kejap... then around 630am.. Afi nangis lagi.. kejut mama bangun Subuh ye sayang.. tapi seblum tuh sama juga bf Afi then buat susu.. then solat... lepas solat ingatkan Afi da tido ropanya tidak.. so tidokan dia dulu.. adehhh lenguh2 da badan ni.. sebab Afi kalau tido mahu di dukung dulu.. huhu.. takpela Afi mama sakit2 sekarang tuk Afi..

then tadi around 730am Afi jaga pulak.. kenapa yer.. ingatkan dia dah kenyang minum susu so he will sleep much longer.. tapi tidak pulak.. so nak tak nak walaupun ikutkan hati mmg nak tido jer.. bangun jugak bawak dia jalan2 keliling rumah.. then masukkan dalam walker dia.. n aku pun mula ler on laptop.. nak buat kerja lain cam segan lagi..

so sekarang ni sambil menaip, tengok Afi dan jugak jengah blog kawan2.. bosan ler pulak asyik terperap dalam rumah jer.. ikutkan hati nak jer kuar gi mana2 kan (adehh kaki berjalan sungguh ler aku nih) huhu.. nak buat macam mana kan.. tapi banyak sangat alasannya... so kat umah jer lah... esok da nak sekolah pulak.. huhu.. not good lots of complaint in the early morning..

k lah.. Afi da start gigit tali bag pulak.. adehhh.. napelah anak aku yang sorang nih...

Comments

  1. wawaaaaaaa..mmg suke mnggigit!! mommy cepat rescue ur handbag!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…