Skip to main content

bangun pagi.. jalan-jalan... kalau boleh nak tido lagi



ingatkan on Sunday morning dapatler nak bangun lewat sikit after solat subuh tuh kan tido balik.. tapi idak juga.. hmmm Afi asyik meragam jer.. since last night at 3am dia jaga.. memula bf kan dia.. tapi kot tak cukup kan so aku gagahkan bangun buat susu.. angkut sekali dengan Afi gi dapur...

pas da bagi dia minum.. dapatler tido kejap... then around 630am.. Afi nangis lagi.. kejut mama bangun Subuh ye sayang.. tapi seblum tuh sama juga bf Afi then buat susu.. then solat... lepas solat ingatkan Afi da tido ropanya tidak.. so tidokan dia dulu.. adehhh lenguh2 da badan ni.. sebab Afi kalau tido mahu di dukung dulu.. huhu.. takpela Afi mama sakit2 sekarang tuk Afi..

then tadi around 730am Afi jaga pulak.. kenapa yer.. ingatkan dia dah kenyang minum susu so he will sleep much longer.. tapi tidak pulak.. so nak tak nak walaupun ikutkan hati mmg nak tido jer.. bangun jugak bawak dia jalan2 keliling rumah.. then masukkan dalam walker dia.. n aku pun mula ler on laptop.. nak buat kerja lain cam segan lagi..

so sekarang ni sambil menaip, tengok Afi dan jugak jengah blog kawan2.. bosan ler pulak asyik terperap dalam rumah jer.. ikutkan hati nak jer kuar gi mana2 kan (adehh kaki berjalan sungguh ler aku nih) huhu.. nak buat macam mana kan.. tapi banyak sangat alasannya... so kat umah jer lah... esok da nak sekolah pulak.. huhu.. not good lots of complaint in the early morning..

k lah.. Afi da start gigit tali bag pulak.. adehhh.. napelah anak aku yang sorang nih...

Comments

  1. wawaaaaaaa..mmg suke mnggigit!! mommy cepat rescue ur handbag!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...