Skip to main content

bangun pagi.. jalan-jalan... kalau boleh nak tido lagi



ingatkan on Sunday morning dapatler nak bangun lewat sikit after solat subuh tuh kan tido balik.. tapi idak juga.. hmmm Afi asyik meragam jer.. since last night at 3am dia jaga.. memula bf kan dia.. tapi kot tak cukup kan so aku gagahkan bangun buat susu.. angkut sekali dengan Afi gi dapur...

pas da bagi dia minum.. dapatler tido kejap... then around 630am.. Afi nangis lagi.. kejut mama bangun Subuh ye sayang.. tapi seblum tuh sama juga bf Afi then buat susu.. then solat... lepas solat ingatkan Afi da tido ropanya tidak.. so tidokan dia dulu.. adehhh lenguh2 da badan ni.. sebab Afi kalau tido mahu di dukung dulu.. huhu.. takpela Afi mama sakit2 sekarang tuk Afi..

then tadi around 730am Afi jaga pulak.. kenapa yer.. ingatkan dia dah kenyang minum susu so he will sleep much longer.. tapi tidak pulak.. so nak tak nak walaupun ikutkan hati mmg nak tido jer.. bangun jugak bawak dia jalan2 keliling rumah.. then masukkan dalam walker dia.. n aku pun mula ler on laptop.. nak buat kerja lain cam segan lagi..

so sekarang ni sambil menaip, tengok Afi dan jugak jengah blog kawan2.. bosan ler pulak asyik terperap dalam rumah jer.. ikutkan hati nak jer kuar gi mana2 kan (adehh kaki berjalan sungguh ler aku nih) huhu.. nak buat macam mana kan.. tapi banyak sangat alasannya... so kat umah jer lah... esok da nak sekolah pulak.. huhu.. not good lots of complaint in the early morning..

k lah.. Afi da start gigit tali bag pulak.. adehhh.. napelah anak aku yang sorang nih...

Comments

  1. wawaaaaaaa..mmg suke mnggigit!! mommy cepat rescue ur handbag!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata