Skip to main content

harini kenduri.. ubat batuk roll on

harini ada kenduri sikit kat umah aku... kenduri kesyukuran abah buat.. sempena kenaikan pangkat dia.. suppose dia pencen tahun ni tapi big boss naikkan pangkat pulak dah.. rezeki semua tuh... aku doakan abah sihat untuk terus bekerja..


orang lelaki dok sibuk masak kat luar tuh... aku ngah write up my blog while taking care of my dear Afi.. mujur dia senang tido.. dan boleh main sendiri2 (tidak memerap ler) waktu orang dok sibuk2 nih..


on the other hand.. tadi Adriana jatuh sebab berlari kat luar rumah.. hmmm apa lagi luka kat siku dia n tapak tangan.. menangis kejap.. waktu aku sapu air gamat (sebab cari minyak gamat tak jumpa) mom's said it should be ok.. hmm tapi kejap je sakitnya tuh da dok pulun main lagi.. adehla anak aku yg dua orang nih... sungguh sukar tuk di kawal (for the time being).. but anyway i'm fine with that.. sebabbesalah budak baru dok membesar.... kalau nak kira aku dulu kiranya lagi buas dari dorang.. (jaguh panjat pokok) sampai tak larat nak jaga tok aku waktu tuh..


mungkin petang or malam nih nak gi Penang.. nak antar mom's helper balik sana kan.. she will start working with her new boss on Monday (ikut somi dia).. dia ada kat sini pun sebab dia cuti dan nak sangat tolong my mom n see the kids (ikutkan mmg dia nak kerja sini balik tapi boss somi dia da janjikan kerj a kat dia di Penang nun) mujur jugak dia ad atime nak kenduri ni at least dapat ler dia tolong sebab da tadak sapa nak tolong except for my lil bro jer..




i think thats it for now.. will write again later.. aku masih tidak baper sihat.. batuk lagi.. sekarang dok try tuh ubat batuk kat atas tuh.. alternative kepada ubat batuk yang sedia ada sekarang... its aromatherapy and roll on jer kat tekak tuh.. rasa cam ok jugak.. bau pun sedap..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…