Skip to main content

harini kenduri.. ubat batuk roll on

harini ada kenduri sikit kat umah aku... kenduri kesyukuran abah buat.. sempena kenaikan pangkat dia.. suppose dia pencen tahun ni tapi big boss naikkan pangkat pulak dah.. rezeki semua tuh... aku doakan abah sihat untuk terus bekerja..


orang lelaki dok sibuk masak kat luar tuh... aku ngah write up my blog while taking care of my dear Afi.. mujur dia senang tido.. dan boleh main sendiri2 (tidak memerap ler) waktu orang dok sibuk2 nih..


on the other hand.. tadi Adriana jatuh sebab berlari kat luar rumah.. hmmm apa lagi luka kat siku dia n tapak tangan.. menangis kejap.. waktu aku sapu air gamat (sebab cari minyak gamat tak jumpa) mom's said it should be ok.. hmm tapi kejap je sakitnya tuh da dok pulun main lagi.. adehla anak aku yg dua orang nih... sungguh sukar tuk di kawal (for the time being).. but anyway i'm fine with that.. sebabbesalah budak baru dok membesar.... kalau nak kira aku dulu kiranya lagi buas dari dorang.. (jaguh panjat pokok) sampai tak larat nak jaga tok aku waktu tuh..


mungkin petang or malam nih nak gi Penang.. nak antar mom's helper balik sana kan.. she will start working with her new boss on Monday (ikut somi dia).. dia ada kat sini pun sebab dia cuti dan nak sangat tolong my mom n see the kids (ikutkan mmg dia nak kerja sini balik tapi boss somi dia da janjikan kerj a kat dia di Penang nun) mujur jugak dia ad atime nak kenduri ni at least dapat ler dia tolong sebab da tadak sapa nak tolong except for my lil bro jer..




i think thats it for now.. will write again later.. aku masih tidak baper sihat.. batuk lagi.. sekarang dok try tuh ubat batuk kat atas tuh.. alternative kepada ubat batuk yang sedia ada sekarang... its aromatherapy and roll on jer kat tekak tuh.. rasa cam ok jugak.. bau pun sedap..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…