Skip to main content

I want Usana Biomega for FREE

sebab apa aku nak Biomega tuh...





aritu baca blog Mr & Mrs Imran about this

jadinya aku ingin mencuba...
dan ini adalah sebab2 musabab kenapa aku nak Biomega itu








1. aku nak anak yang sihat dan lebih bertenaga untuk melakukan akt seharian




senyum tawa mereka mampu membuatkan aku kembali segar..
kelincahan mereka mampu membuatkan aku bahagia menjadi ibu..


2. aku impikan anak2 yang hebat dalam akademik



kalaupun tak dapat no 1 or 2 (hehe impian tuh kena tinggi)..
tapi cukuplah agar mereka sentiasa bersedia untuk belajar dan
menerima ilmu dan dapat menggunakan ilmu sebaik mungkin..

sebab aku dulu tak baper pandai.. so kalau boleh ler kan..
aku nak anak2 at least lebih pandai sikit ler dari aku kan..
hehe..

3. aku tahu USANA is one of the best supplement provider


dah terbukti kan.. so takkan tak mau cuba lagi kot..
kalau mampu beli benda2 lain yang ribu riban reganya walhal kesihatan kita tak tentu ke mana...
lebih baik ler laburkan duit tuh untuk menjaga kesihatan kita nih..

aku bukan nak condem orang yang suka berhabis beli bukan2 tuh..
itu hak orang ler.. duit dorang..
tapi kekadang nih.. kita nih kena ada dan diberi kesederan..
bahawa kesihatan adalah lebih penting

kalau asyik sakit2 jer.. camner.. susah jugak kan..
so why not choose the best for our own good..
in this case.. its for my kids own good n for me too..

hehe.. sebab bukan tuk budak jer Biomega nih kan.. kita pun kena makan juga..

4. aku taknak tengok anak aku asyik sakit jer...



tengok ni haaa. kalau asyik sakit cam gini.. mana tak susah hati...
so why not give Biomega a try...
it's good for health kan...

aku dulu masa mengandungkan kembar langsung kurang ilmu
bab2 supplement semua nih..
so dorang mmg tak dikenalkan dengan pemakanan tambahan yang baik..
kalau makan pun hanyalah multivitamin (tu pun ikut dan jer makannya)
sebagai ibu aku hanya inginkan yang terbaik buat dorang..
tak kisahlah mahal ke murah.. sedap ke tidak..
hebat ke tidak.. tapi kalau itu yang terbaik aku akan usahakan untuk dorang..
aku sayang anak2 aku.. kerana merekalah segalanya buat aku

kesimpulannya.. aku nak guna Biomega tuk anak2 aku sebab aku ingin anak2
tahu yang aku berusaha memberikan yang terbaik untuk mereka..
aku taknak satu hari nanti dorang kata..
apa yang berlaku kepada dorang adalah disebabkan kekurangan di pihak aku..

aku nak mereka tahu yang aku sanggup buat apa saja demi mereka..
aku tak mahu berkira sangat bab duit kalau ianya berkisar tentang kesihatan
dan masa depan mereka..

aku mahu mereka mempunyai masa depan yang lebih cerah..
dan ini bukanlah hanya untuk kembar aku
tetapi juga untuk































Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...