Skip to main content

I want Usana Biomega for FREE

sebab apa aku nak Biomega tuh...





aritu baca blog Mr & Mrs Imran about this

jadinya aku ingin mencuba...
dan ini adalah sebab2 musabab kenapa aku nak Biomega itu








1. aku nak anak yang sihat dan lebih bertenaga untuk melakukan akt seharian




senyum tawa mereka mampu membuatkan aku kembali segar..
kelincahan mereka mampu membuatkan aku bahagia menjadi ibu..


2. aku impikan anak2 yang hebat dalam akademik



kalaupun tak dapat no 1 or 2 (hehe impian tuh kena tinggi)..
tapi cukuplah agar mereka sentiasa bersedia untuk belajar dan
menerima ilmu dan dapat menggunakan ilmu sebaik mungkin..

sebab aku dulu tak baper pandai.. so kalau boleh ler kan..
aku nak anak2 at least lebih pandai sikit ler dari aku kan..
hehe..

3. aku tahu USANA is one of the best supplement provider


dah terbukti kan.. so takkan tak mau cuba lagi kot..
kalau mampu beli benda2 lain yang ribu riban reganya walhal kesihatan kita tak tentu ke mana...
lebih baik ler laburkan duit tuh untuk menjaga kesihatan kita nih..

aku bukan nak condem orang yang suka berhabis beli bukan2 tuh..
itu hak orang ler.. duit dorang..
tapi kekadang nih.. kita nih kena ada dan diberi kesederan..
bahawa kesihatan adalah lebih penting

kalau asyik sakit2 jer.. camner.. susah jugak kan..
so why not choose the best for our own good..
in this case.. its for my kids own good n for me too..

hehe.. sebab bukan tuk budak jer Biomega nih kan.. kita pun kena makan juga..

4. aku taknak tengok anak aku asyik sakit jer...



tengok ni haaa. kalau asyik sakit cam gini.. mana tak susah hati...
so why not give Biomega a try...
it's good for health kan...

aku dulu masa mengandungkan kembar langsung kurang ilmu
bab2 supplement semua nih..
so dorang mmg tak dikenalkan dengan pemakanan tambahan yang baik..
kalau makan pun hanyalah multivitamin (tu pun ikut dan jer makannya)
sebagai ibu aku hanya inginkan yang terbaik buat dorang..
tak kisahlah mahal ke murah.. sedap ke tidak..
hebat ke tidak.. tapi kalau itu yang terbaik aku akan usahakan untuk dorang..
aku sayang anak2 aku.. kerana merekalah segalanya buat aku

kesimpulannya.. aku nak guna Biomega tuk anak2 aku sebab aku ingin anak2
tahu yang aku berusaha memberikan yang terbaik untuk mereka..
aku taknak satu hari nanti dorang kata..
apa yang berlaku kepada dorang adalah disebabkan kekurangan di pihak aku..

aku nak mereka tahu yang aku sanggup buat apa saja demi mereka..
aku tak mahu berkira sangat bab duit kalau ianya berkisar tentang kesihatan
dan masa depan mereka..

aku mahu mereka mempunyai masa depan yang lebih cerah..
dan ini bukanlah hanya untuk kembar aku
tetapi juga untuk































Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata