Skip to main content

kalau korang le kan.. apa agaknya korang akan buat


nak tulis apa yer.. hmm tengah sakit tekak sangat sekarang nih.. tapi tadi gatal jugak minum air ais.. adehhh laaa nak buat camner.. kalau tak minum rasa cam ada je benda tak kena satu hari.. hehe.. boleh ke bagi alasan gitu.. buleehhh blah kan..




sian la hai.. letih sungguh aku dibuatnya



owh harini kat sekolah seperti yang aku duga.. ada dah bunyi2 pasal jadual berubah lagi.. huhu.. nak buat camner.. please dont put the blame on me.. aku hanya menurut perintah.. sangat berharap (crossing my finger) yang pasni da tak berubah lagi...

esok ada meeting tuk s/u2 peperiksaan.. mujur aku tak terlibat.. wpun setakat yang aku sedia maklum last year mmg aku yang kena proses all the result (hehe.. banggalah tuh).. takde maknanya... so tadi dorang minta analisis tuk last year... kebetulan masa tuh aku ada di pejabat so aku cakap ngan akak nih.. minta ngan PK lah.. sebab kalau nak print semula susah skit nak kena setting printer bagai.. mujur dia faham so amik jer dari PK then minta tolong admin photocopy... selesai satu kerja.. jgn esok pas meeting tetiba aku dapat kerja lagi sudah..

owh btw esok kelas aku mula kul 1005am.. waaa rehat sakan pagi tuh.. tapi rasanya cam ada kerja nak kena buat.. or perhaps maybe ada kena relief (betul ke aku eja nih) esok.. tadak hal.. cumanya aku nak minta pendapat all mommies n friends out there.. any idea on how to teach year 1 students or not.. sebabnya aku cam da mati kutu.. no idea.... kering dah otak aku dok memikir nak buat camner..


will try to have sections like this.. tapi kena tanya cikgu kelas dulu.. sebab bkn kelas aku



i wish to have a fun class.. tapi class control pun masih tunggang langgang esp for class b.. they will only follow my order for one moment pastu siap ler sembang2 (serius sembang pandai sungguh), cubit kawan itu... pukul kawan ini.. kawan ni curi pembaris orang nih.. dsbnya... just imagine bebudak or anak2 kita kat umah camner.. n plus 40 heads to be monitored n controlled... tambah pulak sekarang nih aku tengah sakit tekak.. nak jerit2 mmg tak larat da..

ingat nak bawak the kids to computer lab.. tapi cam.. boleh ke pulak aku nak kawal dorang dalam tuh... huu.. camner nih.. pleasssssseeee if u have any ideaass...



year 1.. or kids on that age musti mau seronok2 jer kan.. waktu belajar

penah kamiler cikgu2 tahun 1 bersembang (hope that they'll try this approach).. having 2 teacher to teach the year 1 pupils... yolah kalau cam di Prasekolah dorang ada pembantu yg menolong mengawal dan membantu pergerakan murid.. so why not do that for year 1 oso.. bukan per bebudak nih kekadang bila da dengan kawan.. seronok nooo nak main jer.. so kami sembang2 ler.. kenapa kita tak buat gitu.. senang.. sorang cikgu terang dulu pe nak buat.. sorang lagi control the class...

boleh dimajukan ke pihak atasan tak idea begini.. hmm..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata