Skip to main content

kalau korang le kan.. apa agaknya korang akan buat


nak tulis apa yer.. hmm tengah sakit tekak sangat sekarang nih.. tapi tadi gatal jugak minum air ais.. adehhh laaa nak buat camner.. kalau tak minum rasa cam ada je benda tak kena satu hari.. hehe.. boleh ke bagi alasan gitu.. buleehhh blah kan..




sian la hai.. letih sungguh aku dibuatnya



owh harini kat sekolah seperti yang aku duga.. ada dah bunyi2 pasal jadual berubah lagi.. huhu.. nak buat camner.. please dont put the blame on me.. aku hanya menurut perintah.. sangat berharap (crossing my finger) yang pasni da tak berubah lagi...

esok ada meeting tuk s/u2 peperiksaan.. mujur aku tak terlibat.. wpun setakat yang aku sedia maklum last year mmg aku yang kena proses all the result (hehe.. banggalah tuh).. takde maknanya... so tadi dorang minta analisis tuk last year... kebetulan masa tuh aku ada di pejabat so aku cakap ngan akak nih.. minta ngan PK lah.. sebab kalau nak print semula susah skit nak kena setting printer bagai.. mujur dia faham so amik jer dari PK then minta tolong admin photocopy... selesai satu kerja.. jgn esok pas meeting tetiba aku dapat kerja lagi sudah..

owh btw esok kelas aku mula kul 1005am.. waaa rehat sakan pagi tuh.. tapi rasanya cam ada kerja nak kena buat.. or perhaps maybe ada kena relief (betul ke aku eja nih) esok.. tadak hal.. cumanya aku nak minta pendapat all mommies n friends out there.. any idea on how to teach year 1 students or not.. sebabnya aku cam da mati kutu.. no idea.... kering dah otak aku dok memikir nak buat camner..


will try to have sections like this.. tapi kena tanya cikgu kelas dulu.. sebab bkn kelas aku



i wish to have a fun class.. tapi class control pun masih tunggang langgang esp for class b.. they will only follow my order for one moment pastu siap ler sembang2 (serius sembang pandai sungguh), cubit kawan itu... pukul kawan ini.. kawan ni curi pembaris orang nih.. dsbnya... just imagine bebudak or anak2 kita kat umah camner.. n plus 40 heads to be monitored n controlled... tambah pulak sekarang nih aku tengah sakit tekak.. nak jerit2 mmg tak larat da..

ingat nak bawak the kids to computer lab.. tapi cam.. boleh ke pulak aku nak kawal dorang dalam tuh... huu.. camner nih.. pleasssssseeee if u have any ideaass...



year 1.. or kids on that age musti mau seronok2 jer kan.. waktu belajar

penah kamiler cikgu2 tahun 1 bersembang (hope that they'll try this approach).. having 2 teacher to teach the year 1 pupils... yolah kalau cam di Prasekolah dorang ada pembantu yg menolong mengawal dan membantu pergerakan murid.. so why not do that for year 1 oso.. bukan per bebudak nih kekadang bila da dengan kawan.. seronok nooo nak main jer.. so kami sembang2 ler.. kenapa kita tak buat gitu.. senang.. sorang cikgu terang dulu pe nak buat.. sorang lagi control the class...

boleh dimajukan ke pihak atasan tak idea begini.. hmm..


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…