Skip to main content

letihhh weiii hari pertama sekolah

kul 6am da bangun pagi tadi... terus aku gi mandi.. then kejut Hn suh bangun.. then baru the twin.. siap2 their breakfast.. Milo n biskut tiger jer.. sebab belum sempat nak gi beli barang2 dapur.. then tukar diaper Afi.. terus gerak gi sekolah.. waktu tinggalkan Afi dengan pengasuh dia (orang sebelah rumah ni jer) he was ok...

sampai sch agak lewat sebab jem betul dekat depan sekolah2 di sepanjang perjalanan aku nak ke sekolah.. tapi lega sempat punch before 740am.. tu kira dah lewat tuh... berdesap berdesup ler aku drive pagi tadi.. hehe..

then ada perhimpunan.. hehe selalunya GB jarang cakap tapi this morning dia bercakap.. banyak gak info yang disampaikan.. and there are parents (bebudak year 1 kot) dok tunggu sekali dalam dewan tuh.. ikutkan kelas aku at 815am tapi sebab ada perjumpaan dulu dengan bebudak year 1 so abis satu masa ada satu masa lagi... aku angkut (bawak ler mana larat nak angkat sorang2) dorang balik ke kelas.. huhu.. kalau da ada parents ni kan.. abis aku suruh berbaris dorang bantai ikut mak pak depa jalan p kelas.. adeh... dugaan ajar bebudak year 1..

bersama2 guru kelas year 1 aku bantu mana yang patut sebab tu mmg time kelas aku.. then aku jumpa GB minta izin nak gi tengok twin aku.. kebetulan pulak time tuh aku dah tadak kelas.. so GB bagi terus drive gi sch twin pulak... letih.. time aku sampai tuh kebetulan anak2 aku belum lagi turun untuk rehat.. tunggu kejap then dorang pun turun.. terus bawak gi kantin tuk makan

aku bawak dorang g beli nasi.. then beli air.. then duduk makan... time nih aku pun mmg da lapar sangat.. yolah breakfast aku cuma segelas air radix je pagi tadi.. huhu.. jam da tunjuk 930am.. adehhhh da lapar.. pas dah siap makan semua aku tengok baju dorang da comot sikit.. huhu.. terus hantar dorang balik ke kelas.. they seem to be doing just fine.. aku tunggu jugak kot cikgu kelas nak masuk tapi da abis waktu rehat pun cikgu tadak lagi.. dkt 15 min jugak aku tunggu tapi nada.. so aku terus balik..

gerak gi sekolah.. sampai jer terus gi makan.. lapar.. then naik office jumpa PK HEM sebab katanya jadual ada perubahan lagi.. adehhh dugaan... try to adjust pape yang perlu.. then baru realize time masuk kelas... aku cakap ler ngan PK yang aku pause dulu kerja aku sebab ada kelas.. tapi he said takpe teruskan buat.. dia akan masuk ganti aku.. ala baiknya PK aku yang sorang nih.. dia sungguh dedikasi dengan kerja dia (dulu PK HEM tapi sekarang sudah naik pangkat jadi PK 1)

pastu around 1230pm Hn called.. katanya Afi dok meragam kat umah pengasuh.. huhu takkan nak balik awal lagi pulak.. aku biarkan jer... then 135pm terus balik then gi amik Afi.. pengasuh dia kata Afi mengamuk tu sebab nak tido jer.. bukan ler mengamuk apa pun.. hmm membesar2 isu jer..

now he is sleeping.. esok sampai khamis aku ada meeting kat sekolah.. harus le balik lambat kan.. camner tuh...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..