Skip to main content

letihhh weiii hari pertama sekolah

kul 6am da bangun pagi tadi... terus aku gi mandi.. then kejut Hn suh bangun.. then baru the twin.. siap2 their breakfast.. Milo n biskut tiger jer.. sebab belum sempat nak gi beli barang2 dapur.. then tukar diaper Afi.. terus gerak gi sekolah.. waktu tinggalkan Afi dengan pengasuh dia (orang sebelah rumah ni jer) he was ok...

sampai sch agak lewat sebab jem betul dekat depan sekolah2 di sepanjang perjalanan aku nak ke sekolah.. tapi lega sempat punch before 740am.. tu kira dah lewat tuh... berdesap berdesup ler aku drive pagi tadi.. hehe..

then ada perhimpunan.. hehe selalunya GB jarang cakap tapi this morning dia bercakap.. banyak gak info yang disampaikan.. and there are parents (bebudak year 1 kot) dok tunggu sekali dalam dewan tuh.. ikutkan kelas aku at 815am tapi sebab ada perjumpaan dulu dengan bebudak year 1 so abis satu masa ada satu masa lagi... aku angkut (bawak ler mana larat nak angkat sorang2) dorang balik ke kelas.. huhu.. kalau da ada parents ni kan.. abis aku suruh berbaris dorang bantai ikut mak pak depa jalan p kelas.. adeh... dugaan ajar bebudak year 1..

bersama2 guru kelas year 1 aku bantu mana yang patut sebab tu mmg time kelas aku.. then aku jumpa GB minta izin nak gi tengok twin aku.. kebetulan pulak time tuh aku dah tadak kelas.. so GB bagi terus drive gi sch twin pulak... letih.. time aku sampai tuh kebetulan anak2 aku belum lagi turun untuk rehat.. tunggu kejap then dorang pun turun.. terus bawak gi kantin tuk makan

aku bawak dorang g beli nasi.. then beli air.. then duduk makan... time nih aku pun mmg da lapar sangat.. yolah breakfast aku cuma segelas air radix je pagi tadi.. huhu.. jam da tunjuk 930am.. adehhhh da lapar.. pas dah siap makan semua aku tengok baju dorang da comot sikit.. huhu.. terus hantar dorang balik ke kelas.. they seem to be doing just fine.. aku tunggu jugak kot cikgu kelas nak masuk tapi da abis waktu rehat pun cikgu tadak lagi.. dkt 15 min jugak aku tunggu tapi nada.. so aku terus balik..

gerak gi sekolah.. sampai jer terus gi makan.. lapar.. then naik office jumpa PK HEM sebab katanya jadual ada perubahan lagi.. adehhh dugaan... try to adjust pape yang perlu.. then baru realize time masuk kelas... aku cakap ler ngan PK yang aku pause dulu kerja aku sebab ada kelas.. tapi he said takpe teruskan buat.. dia akan masuk ganti aku.. ala baiknya PK aku yang sorang nih.. dia sungguh dedikasi dengan kerja dia (dulu PK HEM tapi sekarang sudah naik pangkat jadi PK 1)

pastu around 1230pm Hn called.. katanya Afi dok meragam kat umah pengasuh.. huhu takkan nak balik awal lagi pulak.. aku biarkan jer... then 135pm terus balik then gi amik Afi.. pengasuh dia kata Afi mengamuk tu sebab nak tido jer.. bukan ler mengamuk apa pun.. hmm membesar2 isu jer..

now he is sleeping.. esok sampai khamis aku ada meeting kat sekolah.. harus le balik lambat kan.. camner tuh...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…