Skip to main content

may the chicken soup heal u...



aku tidak ke sch hari ni.. sebab si kecik aku yang hensem dan comel itu kena selesema.. very not good... hehe.. alkisah kemarin back from sch aku terus amik Afi dari umah sebelah then realize yang dia kena selesema.. then pengasuh Afi pun cakap yang Afi selesema skit.. sorang budak kat situ pun kena.. takpelah...







balik rumah.. rehat2.. main2 ngan Afi jap (mandi pun tak sempat tuh) tengok jam dah 4 lebih.. yup kul 4 baru sampai umah kemarin.. petang tuh.. dia ok lagi.. then abahnya bawak kuar gi jalan kejap kat luar.. mungkin terkena hujan rintik skit kot.. sebab kat sini mmg ujan jer kemarin..





masuk rumah dia nak tido pulak.. laaaa mandi pun belum ni... takpelah bagi dia tido kejap then bangun baru aku mandikan... malam tu Afi agak meragam.. mungkin dia dah rasa tak sedap badan.. aku tengok selesema pun cam dah agak ketara time tuh.. cian dia.. tak selesa.. around 9pm dia da tido... tapi rasanya around 11 pm dia terjaga.. mungkin tak selesa dengan hidung dia yang tersumbat tu kot.. takpelah aku try comfort kan dia.. tapi dia mula merengek jer.. sian dia.. sedih pulak aku tengok..


kiranya semalam kami berdua (aku n Afi) tido macam main2 jer.. kejap2 jaga.. aku takpelah tapi sian dekat dia.. pagi tadi tengok mcam da ok skit cuma masih selesema lagi.. so aku call sch cakap amik cuti sebab anak tak sihat..


all the above pics adalah di amik tadi waktu main2 ngan Afi.. around 10am tadi dia tido... tu pun puas berdukung ler.. hehe.. takpelah Afi senaman tuk mama kan.. i'll do anything to make u fell comfortable.. while he is sleeping aku sempat ler jemur kain, masak nasi n buatkan sup ayam tuk my kids.. ingat nanti nak blend sikit nasi ngan sup ayam tu bagi Afi.. sejak sch ni tak sempat nak bagi lunch dekat Afi.. dinner pun aku bancuh nestum jer.. sian dia kan..


Comments

  1. ishh2....makin beh tgk pipi dia...mcm kueh pauu..picit kangg-shahida

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…