Skip to main content

may the chicken soup heal u...



aku tidak ke sch hari ni.. sebab si kecik aku yang hensem dan comel itu kena selesema.. very not good... hehe.. alkisah kemarin back from sch aku terus amik Afi dari umah sebelah then realize yang dia kena selesema.. then pengasuh Afi pun cakap yang Afi selesema skit.. sorang budak kat situ pun kena.. takpelah...







balik rumah.. rehat2.. main2 ngan Afi jap (mandi pun tak sempat tuh) tengok jam dah 4 lebih.. yup kul 4 baru sampai umah kemarin.. petang tuh.. dia ok lagi.. then abahnya bawak kuar gi jalan kejap kat luar.. mungkin terkena hujan rintik skit kot.. sebab kat sini mmg ujan jer kemarin..





masuk rumah dia nak tido pulak.. laaaa mandi pun belum ni... takpelah bagi dia tido kejap then bangun baru aku mandikan... malam tu Afi agak meragam.. mungkin dia dah rasa tak sedap badan.. aku tengok selesema pun cam dah agak ketara time tuh.. cian dia.. tak selesa.. around 9pm dia da tido... tapi rasanya around 11 pm dia terjaga.. mungkin tak selesa dengan hidung dia yang tersumbat tu kot.. takpelah aku try comfort kan dia.. tapi dia mula merengek jer.. sian dia.. sedih pulak aku tengok..


kiranya semalam kami berdua (aku n Afi) tido macam main2 jer.. kejap2 jaga.. aku takpelah tapi sian dekat dia.. pagi tadi tengok mcam da ok skit cuma masih selesema lagi.. so aku call sch cakap amik cuti sebab anak tak sihat..


all the above pics adalah di amik tadi waktu main2 ngan Afi.. around 10am tadi dia tido... tu pun puas berdukung ler.. hehe.. takpelah Afi senaman tuk mama kan.. i'll do anything to make u fell comfortable.. while he is sleeping aku sempat ler jemur kain, masak nasi n buatkan sup ayam tuk my kids.. ingat nanti nak blend sikit nasi ngan sup ayam tu bagi Afi.. sejak sch ni tak sempat nak bagi lunch dekat Afi.. dinner pun aku bancuh nestum jer.. sian dia kan..


Comments

  1. ishh2....makin beh tgk pipi dia...mcm kueh pauu..picit kangg-shahida

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…