Skip to main content

sendiri buat sendiri tanggung aaaaa




hmm good morning alll.. agak kurang sikit updatenya sebab agak sibuk ler awal2 tahun nih.. mana dengan kerja di sekolah.. rumah lagi.. managing the kids n house chores.. adehhh boleh pitam di buatnya.. tapi itulah sebenarnya kelebihan menjadi seorang yang bergelar ibu.. sehebat mana pun tugas dan bebanan yang dipikul pasti mampu di lakukan.. hehehe... setuju.. para ibu...


okeh.. so far 2010 berjalan dengan lancar.. cumanya i think i've done a big mistake ler.. biarlah aku jer yang tahu.. tapi seriusly aku sungguh menyesal dengan tindakan yang aku buat itu.. semoga ianya dapat aku selesaikan sebaik mungkin tanpa menyusahkan sesapa... semoga masalah itu aku yang buat aku sendiri yang tanggung... adehhh not a good way to start a new year lah.. warrrrggghhh benci....



pasal anak2 pulak... alhamdulillah so far the twin tadak masalah catch up things happen at school.. dorang dah boleh faham apa benda yang dorang buat di sekolah.. walaupun aku masih risaukan dorang.. yelah aku takut tentang keselamatan dorang.. sebab besalah kan kat mana2 sekolah pun mesti ada orang dok menjual benda2 makan ringan kat luar sekolah.. dan dek kerana sekolah mereka nih betul2 sebelah jalan raya.. itu amat membimbangkan aku... for the time being.. dorang belum lagi pandai nak keluar beli2 barang kat luar... lega....



Afi da tumbuh gigi.... hehe.. yesssa at the age of 7 mo dia da ada sebatang setengah gigi.. hehe.. belum ler kuar sepenuhnya tapi da nampak dah.. very the clever boy... pantang nih tengok orang dok kelam kabut bersiap nak kuar.. dia yang paling cemas waktu nih... ingat kot orang nak tinggal dia kan.. hehe... lagi satu kalau orang sebut 'bye Afi' haaaa lagi lah.. siap dengan buat muka confius pastu terus nangis.. nak ikut... hehe... masih lagi bf ngan aku.. cuma waktu malam dan siang pun ikut keperluan.. sebab sekarang nih dia dah minum fm 5oz sekali minum...




semalam lepas hantar my helper... kami ke The Store buat groceries sikit... then i've decided to introduce Heinz punya product to Afi... gambar kat atas tuh sekadar hiasan sebab yang aku beli adalah juice ngan satu lagi desert mixed fruit... hehe.. idakler jemu asyik makan nestum ngan porridge jer kan.. semoga Afi suka...

apa lagi nak story ye... nantilah aku fikirkan... to all have a nice day.. selamat bekerja...




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…