Skip to main content

sendiri buat sendiri tanggung aaaaa




hmm good morning alll.. agak kurang sikit updatenya sebab agak sibuk ler awal2 tahun nih.. mana dengan kerja di sekolah.. rumah lagi.. managing the kids n house chores.. adehhh boleh pitam di buatnya.. tapi itulah sebenarnya kelebihan menjadi seorang yang bergelar ibu.. sehebat mana pun tugas dan bebanan yang dipikul pasti mampu di lakukan.. hehehe... setuju.. para ibu...


okeh.. so far 2010 berjalan dengan lancar.. cumanya i think i've done a big mistake ler.. biarlah aku jer yang tahu.. tapi seriusly aku sungguh menyesal dengan tindakan yang aku buat itu.. semoga ianya dapat aku selesaikan sebaik mungkin tanpa menyusahkan sesapa... semoga masalah itu aku yang buat aku sendiri yang tanggung... adehhh not a good way to start a new year lah.. warrrrggghhh benci....



pasal anak2 pulak... alhamdulillah so far the twin tadak masalah catch up things happen at school.. dorang dah boleh faham apa benda yang dorang buat di sekolah.. walaupun aku masih risaukan dorang.. yelah aku takut tentang keselamatan dorang.. sebab besalah kan kat mana2 sekolah pun mesti ada orang dok menjual benda2 makan ringan kat luar sekolah.. dan dek kerana sekolah mereka nih betul2 sebelah jalan raya.. itu amat membimbangkan aku... for the time being.. dorang belum lagi pandai nak keluar beli2 barang kat luar... lega....



Afi da tumbuh gigi.... hehe.. yesssa at the age of 7 mo dia da ada sebatang setengah gigi.. hehe.. belum ler kuar sepenuhnya tapi da nampak dah.. very the clever boy... pantang nih tengok orang dok kelam kabut bersiap nak kuar.. dia yang paling cemas waktu nih... ingat kot orang nak tinggal dia kan.. hehe... lagi satu kalau orang sebut 'bye Afi' haaaa lagi lah.. siap dengan buat muka confius pastu terus nangis.. nak ikut... hehe... masih lagi bf ngan aku.. cuma waktu malam dan siang pun ikut keperluan.. sebab sekarang nih dia dah minum fm 5oz sekali minum...




semalam lepas hantar my helper... kami ke The Store buat groceries sikit... then i've decided to introduce Heinz punya product to Afi... gambar kat atas tuh sekadar hiasan sebab yang aku beli adalah juice ngan satu lagi desert mixed fruit... hehe.. idakler jemu asyik makan nestum ngan porridge jer kan.. semoga Afi suka...

apa lagi nak story ye... nantilah aku fikirkan... to all have a nice day.. selamat bekerja...




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...