Skip to main content

sentiasa berubah..

kat umah da ramai orang datang... alhamdulillah masak2 pun da siap sebelum kul 12 lagi tadi.. lauknya pun dah siap hidang.. ada gulai ikan, ulam2 (uuuuu sedapnya), buah tembikai, air roselle (keluaran sepupu aku)..
adehhh tak sabar nak makan.. tapi skrg tengah tengok2kan Afi.. dia sedang tido dengan nyenyaknya.. setelah penat dilayan oleh semua atok2nya.. sepupu2nya.. hehe.., am so glad yang Afi senang dengan orang.. meaning dia tidak memilih untuk duduk dengan sapa... sapa pegang pun dia ok jer.. cumanya aku dok tengok lately dia lebih senang kalau orang laki yang pegang dia.. i think he misses his dad.. yolah 2 hari tak nampak Hn.. he's at KL kan.. malam ni kot baru bertolak balik...
esok pagi kena bawak Afi g klinik for his monthly checkup... ramai dok tanya baper berat Afi sekarang.. ntah aku pun tak tahu.. pakcik aku cakap maybe da lebih 10kg.. yeke.. tapi mmg da berisi si kecik tu sekarang..
am so sorry kalau korang masuk blog aku recently keadaannya agak huru hara.. ntah aku pun tak tahu bila agaknya rumah aku akan kekal.. asyik dok berubah jer kan.. tapi mujur sekarang nih blogger dah ada option whether to keep all the widgets (asal) atau nak buat baru.. senang ler cuma sekarang ubah theme jer.. hehe.. tu pasal lagi kerap ler aku mengubah..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…