Skip to main content

silalah balut buku anak2 anda yer

selain dari meng'edit' blog aku.. ada jugak kerja lain yang aku buat.. ni haaaa buku anak2 aku kena balut.. nak harap dorang mana reti lagi.. so ginilah kerja aku bermula dari beberapa hari lepas membawa ke hari ini..
kerja membalut buku.. uiiissshhh jangan ingat aku tak suka.. aku suka sungguh bab balut2 nih.. dari balut buku sampailah ke balut hadiah.. eh back to the story.. untuk buku anak2 aku segan sikit nak menulis tangan nama2 dorang.. so taip je senang.. pastu potong2 n lekat kat buku.. dek kerana tak tau buku tu tuk subjek per so aku idakler specify siap2 buku tuh.. (eh aku kan cikgu so tahu ler cikgu2 ni tak sama keperluan buku dorang)...

proses pertama iaitu melekat nama di atas buku
yerrr sebelum balut kenalah taruk nama dulu kan.. kang nanti tak pasal2 pulak 2-3 kerja nak kena buat kan... so gunting2 n tampal sangat senang... memula aku buatkan tuk Adriana dulu.. then baru Annisa.. buat nama n nama sek jer..
susun bagi molek yer..
aku buat sendiri jer.. tak boleh nak suh Hn buat.. so dia tengokkan Afi waktu nih.. tapi bila si kecik tak kacau.. si kakak2 pulak yang dok pulun kalut ler nak tolong.. huhu boleh tolong tengok jer mama bagi.. yang lain sorry.. lepas dan susun then lekat guna selofan tape.. haha.. nampak kemas ler sikit.. kalau nak dibandingkan aku tulis tangan.. rasanya cam sangatler tidak sesuai.. tulisan aku tidak cantik maaa....


inilah hasilnya.. semua buku ye buat gini

mujur jugak buat benda yang aku suka.. kalau tak suka harussss da aku bising.. buku tulis da siap balut cuma tinggal buku panjang n their textbooks plus activity books... yang boleh tahan banyak juga.. gaya nak balut tengok2 wrapper pulak dah abis.. adehhh potong sungguh ler.. kena ler tunggu Hn balik baru leh gi beli pembalut then sambung balut..
ropa buku dah cantikkk tinggal isi kandungan je lepas nih cam ner lah agaknya kan.. huhu.. will wait n see...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…