Skip to main content

silalah balut buku anak2 anda yer

selain dari meng'edit' blog aku.. ada jugak kerja lain yang aku buat.. ni haaaa buku anak2 aku kena balut.. nak harap dorang mana reti lagi.. so ginilah kerja aku bermula dari beberapa hari lepas membawa ke hari ini..
kerja membalut buku.. uiiissshhh jangan ingat aku tak suka.. aku suka sungguh bab balut2 nih.. dari balut buku sampailah ke balut hadiah.. eh back to the story.. untuk buku anak2 aku segan sikit nak menulis tangan nama2 dorang.. so taip je senang.. pastu potong2 n lekat kat buku.. dek kerana tak tau buku tu tuk subjek per so aku idakler specify siap2 buku tuh.. (eh aku kan cikgu so tahu ler cikgu2 ni tak sama keperluan buku dorang)...

proses pertama iaitu melekat nama di atas buku
yerrr sebelum balut kenalah taruk nama dulu kan.. kang nanti tak pasal2 pulak 2-3 kerja nak kena buat kan... so gunting2 n tampal sangat senang... memula aku buatkan tuk Adriana dulu.. then baru Annisa.. buat nama n nama sek jer..
susun bagi molek yer..
aku buat sendiri jer.. tak boleh nak suh Hn buat.. so dia tengokkan Afi waktu nih.. tapi bila si kecik tak kacau.. si kakak2 pulak yang dok pulun kalut ler nak tolong.. huhu boleh tolong tengok jer mama bagi.. yang lain sorry.. lepas dan susun then lekat guna selofan tape.. haha.. nampak kemas ler sikit.. kalau nak dibandingkan aku tulis tangan.. rasanya cam sangatler tidak sesuai.. tulisan aku tidak cantik maaa....


inilah hasilnya.. semua buku ye buat gini

mujur jugak buat benda yang aku suka.. kalau tak suka harussss da aku bising.. buku tulis da siap balut cuma tinggal buku panjang n their textbooks plus activity books... yang boleh tahan banyak juga.. gaya nak balut tengok2 wrapper pulak dah abis.. adehhh potong sungguh ler.. kena ler tunggu Hn balik baru leh gi beli pembalut then sambung balut..
ropa buku dah cantikkk tinggal isi kandungan je lepas nih cam ner lah agaknya kan.. huhu.. will wait n see...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…