Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2010

simply because I love U

aku tidak pasti apa yang akan berlaku pada aku di saat ini tanpa kasih sayangmu..mampukah aku teruskan hidup aku..mampukah aku berdiri segagah ini...mungkin kata sayang itu mudah untuk diluahkan..tapi apakah benar kita memahami erti sayang..aku sayang pada semua yang menyayangi aku..kerana aku rasa tidak mampu untuk aku beradadi sini tanpa kasih sayang semua...




For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


You gave me wings…

bolehla dari takdak langsung

as what i tweeted last nite.. yup dad did took us shopping.. ala dekat jer ngan umah aku Giant Hypermarket tuh.. mama nak beli barang2 rumah sikit.. hehe.. anak aku ler yang paling seronok.. yolah asyik terperap kat umah jer kan.. panas ler punggung tuh (hehe diri sendiri tak mau ngaku) 
so lepas Maghrib abah nak rehat kejap.. then anak2 aku dah kalut tanya bila nak pi supermarket.. bangunlah tok wan tuh.. punya nak ikut kata cucu.. at that time aku dok tengah suap Afi dinner kat dapur.. then my mom tolong pegangkan Afi while aku pulak bersiap (ala sempoi jer.. t-shirt, jean n sarung tudung)


senang sikit bawak si kecik nih guna carrier.. stroller nih jarang sangat guna especially time tempat yang sesak dengan manusia nih.. ada ke aku penah bgtau korang yg aku beli baby bjorn (carrier) tuh.... 2nd hand x smp 100 pun...

waktu sampai kat Giant.. abah parking kat luar jer.. mujur dapat parking... then nak naik lift nak dijadikan cerita time aku naik tuh tetiba lift tu berbunyi.. aikkk takkan…

perempuan kalau tak pandai menjaga badan...

suaminya nanti cepat menjadi bosan... sapa ada masalah berat badan.. terasa mcam tak seronok je ngan diri sendiri dek kerana rasa cam badan gemuk, spare tyre sana sini.. sila angkat .............................. keyboard anda.. hehe.. lawak jer.. aku sebenarnya pernah jugak rasa cam tak suka sangat dengan diri aku sebab aku rasa lepas jer deliver Afi aku gemuk.. pakai baju itu nampak gemuk.. pakai seluar itu tak muat.. kena beli saiz yang lebih besar dan itu sangat aku tidak suka.. how i wish to be like i used to be before.. dan aku membaca di sanasini tentang petua macam mana nak sihat, langsing n cantik di mata (mata aku dan orang2 di sekeliling aku lah kan) sebab sapa yang tak mau kelihatan cantik betul tak.. (n owh dua2 link tuh adalah entry yang sama tapi aku nak credit ke dua2 blog) marilah membaca bersama2 a. Bangun daripada tidur sahaja tanpa mengosok gigi, anda harus terus meminum air masak segelas. Ini kerana badan kita telah dehydrate selepas beberapa jam tidur. Badan perluka…

hehe.. dia dah tua lah

ok ni tuk adik aku... harini genap 29 tahun dia dilahirkan..
da jadi bapak budak pun.. hehe...
so to u my bro...



akak mu mendoakan semoga dipanjangkan umur hendaknya..
dimurahkan rezeki..
dipermudahkan setiap urusan di muka bumi dan di akhirat kelak..


Lovely sis,
AzlinaMajid





kurangkah cerita dorang dalam blog aku nih??

lama tak story pasal my twin kan.. kejap je dorang dah pun 7 years old.. masa tu cepat kan berlalu.. skrg dua2 da slim sungguh.. mana taknya time makan sungguh memilih.. kalau nak bagi dorang makan banyak kena bersuap.. hehe Hn selalu ler suapkan dorang.. since i need to take care of Afi the prince.... since masuk sekolah nih.. nothing much change cumanya bila time kena suruh buat homework or baca buku mmg dorang akan buat ler.. dan they seem to like going to school.. cumanya aku agak worried dengan prestasi dorang.. yup aku tak mengharapkan dorang dapat no 1 tapi kalau boleh aku taknak le dorang jadi orang yang terakhir dalam kelas.. selagi termampu tuk aku berada bersama dorang waktu dorang belajar i'll be there.. for the time being mmg kerja aku tuk tengok their homework, their reading, kemas buku sekolah (ikut jadual) dan pastikan semua stationeries ready for use at sch... tidak susah pun.. aku pun suka buat gitu.. so that dorang takdelah bawak beg berat gi sekolah.. by doing th…

sapa kata baby tak boleh main -

hmmm baby pun kena ada masa tuk bermain tau.. dengan cara ini barulah minda n motor dorang boleh berfungsi dengan lebih baik.. nih kira one of their development ler.. kang kalau asyik tido jer tak bagus jugak.. ala senang cerita kita nih kiranya bermain sejak dari dalam perut mak kita lagi so bagilah anak2 kita bermain ye (apa betulkah ayat aku nih) kalinih pun aku nak share ngan korang satu lagi ilmu dari rujukan perkembangan bayi aku.. kiranya aku akan autopublishkan entry2 gini kot kalau aku tak sempat nak mem'blog'kan entry2 aku yer.. korang sudi2 kan lah membaca...

Independent Play: Give Your Baby a Drawer to Explore macam kasar je kan bahasa dia.. suh bagi drawer aka laci tuk baby kita main.. hehe.. tapi tulah sebenarnya 'laci' nih boleh dijadikan sebagai satu ruang tuk mereka bermain dan meneroka apa yang ada di situ.. cam apa yang dah ditulis nih (sila baca ye)

Your curious infant loves to open drawers, cupboards, and cabinets, so why not encourage this early explo…

kejap jer.. Afi da nak masuk 9 bulan pulak dah...

sejak da masuk 8 bulan nih.. waaa macam2 da pandai.. Afi da bukan lagi baby kecik aku.. he's a big boy now.. serba sikit tentang Afi : meniarap pun da laju sekarang.. tapi aku risau sikit nak bagi dia merangkak kat umah sebab takut kot terhantuk kat lantai tuh.. mmg ler aku ada sama dia tapi tak sanggup aku nak tengok dia menjerit kesakitan dek kerana terhantuk ke lantai waktu meniarap.. tapi kalau ada lapik dengan toto or atas katil no hal.. terjah le dari hujung ke hujung
da ada 6 batang gigi..
aku suka gambar nih.. tapi sayang tak dapat full facemasih lagi bf ngan aku... dan sangat ler suka menggigit aku... sungguh sakit tau.. sapa yang pernah rasa tahulah... aku selalu kalau dia gigit aku akan cubit dia balik sambil tuh macam marah2 dia.. then dia boleh balas balik dengan senyuman dia tuh.. cam saja jer dia buat gitu tau
dek kerana dia campak itu hari, makan pun ikut mood dia.. aku sekarang cuma bagi dia nestum sebab ayam n daging tak boleh makan.. sayur pun ada jenis yang tak bol…

di luar normal??

korang.. tolong je bagitau aku jap.. adakah mmg ads Nuffnang aku tidak kuar apa2.. sebab dah banyak kali aku buka blog aku asyik kuar cam gini jer.. tadak pun apa2 ads kat situ..

isit normal..??


anyone... please

i dont know what n when it will happen

lega dapat jue rehat sebentar.. so.. esok kan cuti sempena Maulidur Rasul.. jadiknya sekolah pun cuti.. hehe sonok ler sikit... wpun risau ni sebab 2 minggu lagi da nak exam awal tahun... aku risau kan anak2 aku yang year 1 tuh dan juga pupils aku yang kat sekolah tuh.. insyaallah tiada aral kami akan balik ke Kulim esok.. tak tau lagi kul baper.. sebab Hn ada bawak budak gi game rugby di belah Nibong Tebal sana... memula ingat tak balik sebab kan baru je CNY itu hari balik bercuti2 sakan bersama family ku.. tapi bila Hn sendiri yang cakap nak balik aku on jer.. hehe.. ropanya balik pun sebab mmg kebetulan dia nak gi ke sana.. (yolah aku mana tahu game dia ada kat mana n bila) korang pulak apa plan cuti2 esok.. semoga terisi hendaknya masa yang terluang itu..

bawak bertenang ye ibu-ibu... 7 saja yang diperlukan

apakah tajuk itu.. sesuai ke idak... hehe.. aku rasa ini mmg diperlukan oleh semua yang telah bergelar IBU.. aku pun Ibu so aku tahu amat susah nak cari masa yang sesuai tuk rehat2 diri.. Relax, Mom! Seven Ways to Take Five
Need a breather? (What mom doesn't?) Here are some easy ideas for a quick recharge.Sure, a weekend at a spa would be lovely, but realistically that's just not going to happen right now. However, you can still decompress and recharge your batteries with these five-minute mood-boosters:
Take it outside. Head out for a walk with (or without) your baby in tow. Fresh air and (if you're lucky) sunshine have a way of making everything seem a little less intense.
Stretch and breathe. A couple of full-body stretches and deep-breathing exercises will get your blood flowing, reduce muscle tension, and kick-start the release of feel-good hormones in the brain.
Write it down. Expressing your thoughts and feelings — even just to your journal — can help relieve pent-up fr…

Three Tips for Buying Baby Shoes

Right now, the best shoes for your baby are no shoes at all. But what to choose when you do have to cover those tiny tootsies? Read on!
okeh share lagi info berguna about babies.. hehe.. yolah nak dijadikan cerita pregnant n dapat baby kalini ramai jugak kawan2 baru yang aku kenali.. so here goes to all my dearest friends..



As your baby learns to cruise, in preparation for walking, what will help keep her balance is feeling the floor beneath her feet. And despite what Aunt Ethel might tell you, she doesn't need ankle support, either as a prewalker or a new one. Her muscles need room to develop and strengthen all on their own. So stick with socks or booties to keep her little piggies warm when you need to, but let her go barefoot whenever you can.

Still, every tiny tot needs some shoes with style once in a while. For special occasions, you may want to strap on a sweet pair of Mary Janes or a cute summer sandal. Whatever you choose, remember these shoe smarts:


Flexibility: Soles should…

my Happy moments

kalini nak letak gegambar yang aku amik guna hp aku semasa kami cuti2 itu hari (laaa tak abis lagi ker cerita cuti nih).. ala layan je lah.. aku tengah kepanasan ide nih.. kering dah.. sebagaimana keringnya bumi Perlis ni dek kerana panas.. huhu.. gegambar yang di ambil sewaktu kami di Bukit Tinggi ni 2nd time aku gi situ.. kalini wpun ramai umat manusia tapi tidakler seperti 1st aku gi dulu.. nak makan pun susah time tuh..

ni pulak gegambar sewaktu jalan2 terjah Pavillion.. hehe.. aku suka gambar Afi atau couch tuh... dan 1st time aku masuk ladies restroom yang sungguh comfy.. silap tak amik gambar.. cuma amik gambar depan cermin jer..

me with my lil boy.. ehhh dah tak little dah tau.. da besar da anak mama.. da 8 month old dah.. kejap je masa berlalu
ni pulak gambar my princesses huhu.. sungguh happening dorang sekarang.. asal bergaduh mmg sama naik jer dua2.. angin pun da pandai ikut dan jer.. kekadang pening jugak ngan dorang.. n time tuh toksah dok kata apalah.. mmg sora aku kuat sungguh melaran…

memula kata nak pergi.. alih2 tak jadi pulak

plan to Alor Star had been cancelled due to Afi's condition.. wpun ingat nak tinggalkan kat umah MIL tapi tak dapat jua sebab lori bawak tanah masuk belakang umah so agak berdebu keadaan kat umah mak...


hmm tak tau nak story per.. so aku tempek ler gegambar sikit masa kami cuti2 kat KL itu hari.. sikit jer tadak ler banyak sangat..




me n Afi during CNY at Datuk's house
Annisa buat scene pulak


"Apa ni tokwan dok lap2 hidung Afi nih.. tak suka lah"


Muka happy dapat gi Pavillion.. pape tah


"Mama.. bila nak beli kasut nih.. tengok sian Afi tak pakai kasut jalan2 dalam Pavillion" masa nih aku dok kalut amik gambar outlet Coach kat tepi tuh

























campak

nothing much to tell.. just a quick one.. since Afi is still sleeping.. yup dia kena demam campak.. memula aku ingat ruam akibat panas tapi kemarin lepas aku bagi dia makan sup + ayam (campak tak boleh makan ayam kan) mmg kuar lagi banyak merah2 di badan dia.. sorry baby.. mama tak tahu.. so last night kami gi amik penawar dekat rumah sorang pakcik nih.. mujur kawan Hn tahu rumah tuh.. so last night kurang le sikit merengek2 tuh.. tapi apapun aku rasa Afi kuat orangnya.. he doesn't seem to bother with what happen to him.. yolah takat merengek tu aku rasa biasalah sebab miang kat badan tuh.. tido semalam pun ok tapi kerap ler terjaga n aku bagi minum banyak air masak sebab nak kurangkan panas dalam badan dia... so korang.. please pray so that he will recover soon.. am a bit worried sebab esok da start sekolah.. camner kalau esok dia tak mau dengan Mak Na dia

Wali Band - Cari Jodoh

Penah ke korang dengar lagu nih.. aku seriusss tak pernah dengar.. sampailer aritu kat sekolah.. budak2 aku yang Year 1 tuh.. asyik dok nyanyi lah lagu nih.. aku heran jugak lagu apakah kan.. pastu masa hari Merentas Desa itu hari.. waktu rehat cikgu sorang nih pasang le cd lagu.. time lagu nih bebudak boleh semua dok ikut nyanyi.. aku cam.. ehhhh bebudak ni lagu ni glamer sangat ker... dengar kat mana kan.. kengkawan cakap kat radio pun dah selalu main lagu nih.. yeke... aku tak pernah dengar.. Apa salahku apa salah ibuku Hidupku dirundung pilu Tak ada yang mau dan menginginkan aku Tuk jadi pengobat pilu Tuk jadi penawar rindu Tuk jadi kekasih hatiku
Timur ke barat, selatan ke utara Tak juga aku berjumpa Dari musim duren hingga musim rambutan Tak kunjung aku dapatkan Tak jua aku temukan Oh, Tuhan, inikah cobaan
Ibu-ibu bapak-bapak Siapa yang punya anak Bilang aku, aku yang tengah malu Sama teman-temanku Kar’na cuma diriku Yang tak laku-laku
Pengumuman-pengumuman Siapa yang mau bantu Tolong aku kasihani a…

salah aku ke dia demam...

okeh like what u read in my twitter... yup both of us (me n Afi) are down with fever, batuk n selesema.. sian kan.. aku siankan Afi.. suhu dia agak panas.. dan pernah mencecah 39 +.. mmg risau sesangat.. right now dia tengah tido.. as for today.. suhu tu dah turun dan dia pun nampak dah quite ok..






tapi tulah.. aku pun tidak baper sihat.. dia pun tak sihat.. so agak2 kalau aku demam n he still kekadang bf with me.. adakah dia akan demam balik.. maksudnya kalau aku sakit adakah dia juga akan sakit dek kerana dia bf dengan aku...

kalau ikut pembacaan aku tidak.. tapi tulah Hn asyik dok cakap kalau aku makan or minum sejuk nanti Afi kena selesema n batuk cam aku jugak.. adehhh.. betul ker..

please help me !!

sikit punya panjang ke apa entry kalini

Day 1 @ 13 Feb 2010
bergerak ke KL lebih kurang kul 11 pagi.. hehe.. yolah plan to gerak lebih awal tapi besalah buat itu buat ini.. yang tu yang ni tup2 tengok jam dah dekat kul 11.. siap semua terus gerak gi KL... alhamdulillah perjalanan lancar jer.. Afi pun tadak lah buat perangai walaupun dia tak baper sihat (selesema, batuk n demam)... on our side of the driveway is very smooth tapi tengok kot sebelah lagi.. adehhhh cian korang.. sepanjang perjalanan dari Simpang Pulai sampailer ke Slim River (kalau tak silap aku) mmg jem.. tetambah dekat area Sungkai tuh.. mmg tak bergerak.. dah le tengah panas teruk.. harusss kalau kancil aku.. dah berasap dah...
memula ingat nak terus gi umah abah aku di Setapak tapi change of plan.. kami ke Puncak Alam umah my bro (and my SIL)... dorang pun harini baru balik ke situ dari Jenjarom.. hehe.. abah aku pun sampai pada waktu yang sama.. so lepak2 then Nurul buatkan mee goreng, cucur bawang (fav Hn) then ubi goreng.. adehhh konyang sungguh..
then aro…

adakah aku makin segan nak tulis entry

erksss benarkah tajuk entry aku ini.. adakah aku sudah kekeringan ide untuk menulis... arggghhhh tidak.... hehe... over pulak di situ.. bukan per.. aku nih buat entry ini kira auto publish.. time aku ada masa aku copy n paste dulu info.. tapi nanti kang bila aku sempat tuk online n berada di depan keyboard untuk menaip semula aku akan tulis cerita-ceriti kisah kehidupan aku n anak2.. hehe.. takdelah kang kosong laks blog aku nih.. tadak cerita kan... adehh cam ler fofular sangat.. hehe.. so untuk entry kalini khas utk ibu2 yang lepas bersalin n rasa cam selebet n selekeh sangat ler penampilan selepas tuh kan.. (aku rasa aku agak tidak bersiap sejak lepas bersalin nih) bukan ler perlu berbelanja gah n menjadi sengkek dek kerana sebuah make over.. tapi ni idea mudah tuk simple make over selepas bersalin.. cubalah mana tahu kan kot berhasil Three Mini-Makeover Ideas for Moms
Try these tips for sprucing up your new mom looks and lifting your (sleep-deprived) spirit.
You may still be working o…

susah sangat ke mencari masa yang sesuai

i have to admit.. sejak ada kids around the house.. i would say that i spent less q time with my dearest Hn.. hmm what to do.. with works, house chores... kids.. so kekadang terfikir.. adakah aku telah mengabaikan dia... kadang aku fikir macam ya.. tapi itulah.. kekadang mmg rasa cam tak sempat jer...

mmg terlintas di minda aku tuk buat cam Kak Red dan mungkin juga pasangan lain di luar sana(set a day for just the two of hubby n wifey to spent time together).. serius i wish for that to happen.. tapi aku tak pernah bagitau Hn yang aku mahu itu... sebab aku rasa pasti sukar untuk mendapat jawapan yang aku inginkan.. sebab itu kadang2 aku susah nak minta something from him.. cause i know that it will disappoint me...

so now i thought of sharing these with u guys yang ada same prob with me.. dan mungkin aku juga boleh mencuba



Five Ways to Find Couple Time After The Baby Is Born

Can't remember the last time you cuddled—with your partner? Then read these tips on squeezing in some romance.W…

penutup kepada segala kepayahan yang berlaku sejak hari Isnin

dan yang terakhir sekali adalah.. FRIDAY
Target your trouble spot
"Think of this as work-on-your-weakness day," says Kirsch.

What to do:
20 minutes of cardio activity
• "Then, if your arms need more sculpting than other areas of your body, repeat Tuesday's workout. If your back and shoulders feel especially weak, do Wednesday's workout. If your butt, legs, and abs need even more work than they got on Monday and Thursday, do Monday's workout again," says Kirsch. "This way, you won't be repeating the same moves you did yesterday, which can be tough on your muscles."

What to eat:
Want to drop a few pounds, too? Here are some things to consider when planning your meals this month:
• Do make lean protein the main part of lunch and dinner.
• Do pick dark leafy greens, such as spinach, when choosing vegetables, instead of starchy potatoes.
• Do avoid alcohol, which contains a lot of sugar, whenever possible.
• Don't consume too many high-calorie tropica…

apa nak buat hari khamis nanti ye...

ye.. ye.. jgn le marah ye.. aku masih lagi dok bagi tips.. camner nak dapatkan bentuk badan yang menggiurkan.. hehe... selamat mencuba THURSDAY
Target your butt, legs, and abs

What to do:
• 20 minutes of cardio activity

• 30 donkeys (15 per leg)
To do: Get on all fours. Keeping your back straight, bring your right knee into your chest, then kick it straight out and up. Resume your starting position, then switch legs.

• 15 squats
To do: Sit on the edge of a chair with your knees bent, feet flexed, toes up, with your weight on your heels. Grab the front of the seat, wrapping your fingers underneath. Keeping your back straight, use your arms to lower your torso in front of the chair until your elbows are shoulder level. Resume the previous position.

• 20 pelvic lifts
To do: Lie on your back with your knees bent, feet flat on the floor, arms by your sides. Raise your butt toward the ceiling (about three to five inches off the floor), then slowly lower it.

• 40 oblique twists (20 per side)
To do: Lie …

amacam da ada perubahan ke tidak..

amacam.. tuk ari Isnin n Selasa da cuba try tengok.. boleh ke idak... haaa ni nak tambah pulak tuk hari ke 3 WEDNESDAY
Target your back and shoulders

What to do:
• 20 minutes of cardio activity

• 25 jumping jacks holding one- to three-pound weights in each hand

• 20 lateral raises
To do: Stand with your feet shoulder-width apart, holding a three- to five-pound weight in each hand. Turn your palms toward each other, then raise your arms straight out to each side until they are shoulder-height. Slowly lower them.

• 40 front raises (20 per arm)
To do: Stand with your hands by your sides, holding a five-pound weight in each hand. Raise your right hand in front of you until it's shoulder-height. Slowly lower it, then raise and lower your left hand.

• 20 shoulder presses
To do: Stand with your hands by your sides, holding a three- to five-pound weight in each hand. Bend your arms and position your hands in front of your shoulders, palms facing forward. Raise your arms above your head until they ar…

apa nak jadi nih...

hallooo kengkawan sekalian.. dok buat apa tuh.. tidoq dah ka... hehe.. aku belum tido tu pasal dok menaip sakan lagi nih.. alkisah.. sapa suruh dok tidoq siang ah . nak dijadikan cerita la ni aku ada di Kulim.. umah mama... esok insyaallah akan berangkat ke Kolumpo... hehe.. nak gi umah abah aku.. adik beradik semua nak pi berkumpul kat sana.. tak sabar.. (tapi aku cam ada rasa kurengggg seronok ler)


bertolak dari Arau tadi da kul 6 lebih.. Hn tak baper sihat.. so dia tido dulu tu pasal yang gerak lewat tuh.. (ni pun sampai je tadi terus semayang then masuk bilik n tido)... one of the reason why gerak hati aku mengatakan yang ke KL kali ini pun tidak begitu menggumbirakan.. tapi whatever it is lets just see what will happen..

we reached Kulim around 8 something.. cargaassss gi carik barang2 Afi sikit.. termasuk berus gigi kami 4 beranak.. aku boleh terlupa nak angkut letak dalam kereta.. so beli barang then terus gi makan.. Hn ajak gi makan sate dekat Masjid Air Merah.. yummy.. sedap la…

sambungan nyer ye..

haaa ni sambungan untuk entry yang lepas yer...

TUESDAY

Target your arms and chest

What to do:
• 20 minutes of cardio activity

• 15 to 20 regular or bent-knee push-ups, whichever you feel you can handle.

• 20 chest presses
To do: Lie on the floor with a three- to five-pound weight in each hand, arms bent, hands by your shoulders, palms facing each other. Push and rotate the weights toward the ceiling until your arms are straight and your palms are facing your toes. Slowly resume your starting position.

• 20 chair dips
To do: Sit on the edge of a chair with your knees bent, feet flexed, toes up with your weight on your heels. Grab the front of the seat, wrapping your fingers underneath. Keeping your back straight, use your arms to lower your torso in front of the chair until your elbows are shoulder-level. Resume the previous position.

• 40 biceps curls (20 per arm) holding a five- to eight-pound weight

jom sakit2kan bdn dulu...

jom bersenam tuk dapat bdn yg sihat dan cantik.. Follow this easy one-week regimen four times in a row. It's designed especially for those who like to keep their weekends exercise-free. "You can look noticeably slimmer and stronger in as little as one month," says David Kirsch, owner of NYC's Madison Square Club gym.

MONDAY
Target your butt, legs, and abs.

What to do:
• 20 minutes of cardio activity
If you work out in a gym, try running on an elliptical trainer or riding an exercise bike with little or no resistance. If you work out at home, try walking briskly, jogging, or shadow boxing.

• 20 squats
To do: Stand with your hands by your sides. Sit back while raising your arms in front of you for balance until thighs are parallel to the floor. Resume your starting position.

• 20 lunges
To do: Stand with your hands on your hips. Step forward with your right leg until your right thigh is parallel to the floor. Resume your starting position, then step forward with your left leg.

• …

ini menambahkan tension aku nih...

(update at 615 - the twin da selamat sampai.. once entering the house..."Mama kakak balik lambat.." "Hmm kalau cam ni kakak tido kat sekolah sajalah" (bulehhhh gitu statementnya).. aku jawab " Tanya abah kenapa lambat.. mama tak tau"... their reaction.. tarik muka 14.. )




hmm it's already 6pm.. tapi my twin belum sampai rumah lagi dari kelas KAFA... aiiiikkkk takkan lupa nak amik kot.. welll Hn n his friends bergilir2 (amik n hantar anak ke sekolah) so now aku tak tahu sapa punya giliran gi amik dorang...


dok buat camni yg aku tak berkenan nih.. dorang abis KAFA at 530.. dah lebih 1/2 hour dah... called Hn tanya what happen n where are the kids.. His answer... "Jap nak check ngan his member"... i called again 10 min later.. "hmm baru nak pi amik"... Allah terkejut aku dengar.. that easy..


aku tak kisah kalau dorang nak amik then bawak gi kedai ke apa.. tapi when it's 40 mins late.. adehhh how should react to that... and they are …

please make me feel good....

penah tak korang rasa cam frustrated sangat.. frust dengan what happen around you.. frust dengan people around you.. feeling so depressed.. hey am feeling it right now.. tak tau kenapa (buleh gitu)... rasa cam nak nangis pun ada.. nak gila pun ada (adehhh parah nih) and not to forget tired...

What do you think about Usana... want to know more (Part II)

hhaaaaa kemunculan Part II .. ala sambungan yang lepastuh..


7. How our cells are damaged? And how USANA repairs them?
Free radicals are highly destructive molecules because they are missing electron, they destroy healthy molecules! A cellular nutrition like USANA will repair your damage cell by providing anti-oxidant which donates their extra electrons to neutralize free radicals.




8. What is free radical & anti-oxidant anyway? Does it got something to do with Maya Karin coffee ads?
Errrr…yeah kinda similar to that Maya Karin ads thingy. Hehe. Ok free radicals can result from our environment. They are also produced by our body in the process of burning food for energy. Well, we cannot avoid them, but we can neutralize their action. That’s it! Neutralize it by antioxidant, food particularly fruits and veggie supplies many types of antioxidants.



9. Oh yeah? I eat fruits and veggie everyday. How’s that?
Good for you dear, but do you know that even very careful eaters find it difficult to en…

What do you think about Usana... want to know more (Part I)

i was browsing mrsImran nye blog.. then come across this entry pasal Usana.. dek kerana aku nih tadak ler info or testimonial yang hebat pasal Usana (because i'm using it on my own) so other way to share info is getting them from my upline (hehe.. kira upline la kan... orang paling awal temui Usana yang aku kenal)

1. What is USANA?
Good health and financial freedom – that’s everyone’s dream. USANA PROVIDES BOTH! USANA Health Sciences has become one of America’s leading companies in the field of health and nutrition. The two main reasons are:
(1) a superior product line that you can always trust, and
(2) an innovative network marketing program that amply rewards both the average and ambitious Distributor.

2. USANA products consist of;
Supplement: Essentials, Proflavanol, Poly C, BiOmega, Active Calcium, Procosa, Visionex,
Lose Weight: Nutrimeal & Fibergy
Skin Care: Sense (cleanser, toner, night & day crème, masque, perfecting essence & etc)

3. USANA products beneficial to?
All …

dah boleh diharapkan

my recent online shopping was these.... 2 frames from Frame Kasih which i love so much... walaupun begitu panjang story di sebalik ketibaan frame ini.. tapi aku sangat suka dan berpuas hati.. thought of doing more of this... thanks Filla.. lega sangat sebab akhirnya sampai jua frame ini ke tangan..
lepas je Hn amik frame nih di pejabat pos... aku terus teruja nak tengok.. dan as usual... si kecik ni sokmo2 nak jadi model aku... heran jugak.. si kakak jarang nak buat gini.. melainkan dia ada mood.. hehe...


i even snapped the pic using my hp sebab nak jadikan wallpaper tuk hp aku tuh.. n aku pun bluetooth or mms kat Hn... so that dia pun guna wallpaper yang sama.. hehe... gigih kan... apapun aku suka... alkisah sampai ke hari ni belum di gantung sebab masih lagi dalam wrapper.. (sayang pulak nak buka).. the family pic aku letak kat living hall.. ingat nak hang dekat gambar2 yang aku amik raya2 lepas... tapi cam tak sesuai jer.. gambar aku ngan Hn aku letak dalam bilik...



n this is the la…