Skip to main content

adakah aku makin segan nak tulis entry

erksss benarkah tajuk entry aku ini.. adakah aku sudah kekeringan ide untuk menulis... arggghhhh tidak.... hehe... over pulak di situ.. bukan per.. aku nih buat entry ini kira auto publish.. time aku ada masa aku copy n paste dulu info.. tapi nanti kang bila aku sempat tuk online n berada di depan keyboard untuk menaip semula aku akan tulis cerita-ceriti kisah kehidupan aku n anak2.. hehe.. takdelah kang kosong laks blog aku nih.. tadak cerita kan... adehh cam ler fofular sangat.. hehe..
so untuk entry kalini khas utk ibu2 yang lepas bersalin n rasa cam selebet n selekeh sangat ler penampilan selepas tuh kan.. (aku rasa aku agak tidak bersiap sejak lepas bersalin nih) bukan ler perlu berbelanja gah n menjadi sengkek dek kerana sebuah make over.. tapi ni idea mudah tuk simple make over selepas bersalin.. cubalah mana tahu kan kot berhasil

Try these tips for sprucing up your new mom looks and lifting your (sleep-deprived) spirit.
You may still be working on whittling off those pregnancy pounds, and there are probably days when you look like the (very tired) bride of Frankenstein. So no one deserves a little pampering more than you, right? Here are three easy ideas to boost your looks (and your outlook!).
  • Take care of your hair. Is it completely fried? Or limp, lank, and lifeless? Get thee to a salon, woman! A deep conditioning and a good cut can help restore your locks (and your faith in mankind). If you gave up coloring your hair all those months ago and haven't had the time (or the energy) to tend to your roots, now's the time. And while you're in a maintenance mode, be nice to your nails with a manicure and/or pedicure! - hmm lama jugak dah aku tak gi cuci n trim rambut skit.. sayang nak potong pendek.. ingat kalinih nak try simpan panjang sikit.. tapi tengoklah camner nanti kan..

  • Rev up your complexion. Like most new moms, pregnancy hormones and postnatal stress may be taking a toll on your skin in the form of acne, dry patches, red spots, oily splotches, and general weirdness. To the rescue: a pore-cleansing, dead-cell sloughing facial, either at the spa (lucky you!) or in the comfort of your own bathroom. Once your face is glowing again, seal the deal with a new shade of lipstick, blush, or eyeliner, or splurge on a high-end moisturizer and cleanser. - boleh buat sekali harung dengan hair makeover.. gi buat facial pun best nih.. tapi tulah kena gi carik pulak masa yang sesuai.. for the time being aku guna product garnier for facial cleanser, elianto for toner n moisturizer, make up campur2.. tengah rajin2kan diri make up for school, gi kuar jalan2 n why not make up for being at home kan..

  • Put a little wow in your wardrobe. Chances are you're stuck in a sweatpants rut right now — practical, yes; sexy…definitely not. Well, a few well-chosen items can make a big difference. Maybe a slim black jacket to glam up just about anything, including your favorite pair of jeans? Or perhaps some lacy underthings or a sleek new bag (no diaper bags allowed!). The trick is to buy one or two items that make you happy every time you wear them. - adehhh camner ye.. i dont really know what i want to wear n what are mhy styles right now.. the highlighted one is important i think.. betul tak

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...