Skip to main content

adakah aku makin segan nak tulis entry

erksss benarkah tajuk entry aku ini.. adakah aku sudah kekeringan ide untuk menulis... arggghhhh tidak.... hehe... over pulak di situ.. bukan per.. aku nih buat entry ini kira auto publish.. time aku ada masa aku copy n paste dulu info.. tapi nanti kang bila aku sempat tuk online n berada di depan keyboard untuk menaip semula aku akan tulis cerita-ceriti kisah kehidupan aku n anak2.. hehe.. takdelah kang kosong laks blog aku nih.. tadak cerita kan... adehh cam ler fofular sangat.. hehe..
so untuk entry kalini khas utk ibu2 yang lepas bersalin n rasa cam selebet n selekeh sangat ler penampilan selepas tuh kan.. (aku rasa aku agak tidak bersiap sejak lepas bersalin nih) bukan ler perlu berbelanja gah n menjadi sengkek dek kerana sebuah make over.. tapi ni idea mudah tuk simple make over selepas bersalin.. cubalah mana tahu kan kot berhasil

Try these tips for sprucing up your new mom looks and lifting your (sleep-deprived) spirit.
You may still be working on whittling off those pregnancy pounds, and there are probably days when you look like the (very tired) bride of Frankenstein. So no one deserves a little pampering more than you, right? Here are three easy ideas to boost your looks (and your outlook!).
  • Take care of your hair. Is it completely fried? Or limp, lank, and lifeless? Get thee to a salon, woman! A deep conditioning and a good cut can help restore your locks (and your faith in mankind). If you gave up coloring your hair all those months ago and haven't had the time (or the energy) to tend to your roots, now's the time. And while you're in a maintenance mode, be nice to your nails with a manicure and/or pedicure! - hmm lama jugak dah aku tak gi cuci n trim rambut skit.. sayang nak potong pendek.. ingat kalinih nak try simpan panjang sikit.. tapi tengoklah camner nanti kan..

  • Rev up your complexion. Like most new moms, pregnancy hormones and postnatal stress may be taking a toll on your skin in the form of acne, dry patches, red spots, oily splotches, and general weirdness. To the rescue: a pore-cleansing, dead-cell sloughing facial, either at the spa (lucky you!) or in the comfort of your own bathroom. Once your face is glowing again, seal the deal with a new shade of lipstick, blush, or eyeliner, or splurge on a high-end moisturizer and cleanser. - boleh buat sekali harung dengan hair makeover.. gi buat facial pun best nih.. tapi tulah kena gi carik pulak masa yang sesuai.. for the time being aku guna product garnier for facial cleanser, elianto for toner n moisturizer, make up campur2.. tengah rajin2kan diri make up for school, gi kuar jalan2 n why not make up for being at home kan..

  • Put a little wow in your wardrobe. Chances are you're stuck in a sweatpants rut right now — practical, yes; sexy…definitely not. Well, a few well-chosen items can make a big difference. Maybe a slim black jacket to glam up just about anything, including your favorite pair of jeans? Or perhaps some lacy underthings or a sleek new bag (no diaper bags allowed!). The trick is to buy one or two items that make you happy every time you wear them. - adehhh camner ye.. i dont really know what i want to wear n what are mhy styles right now.. the highlighted one is important i think.. betul tak

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…