Skip to main content

adakah aku makin segan nak tulis entry

erksss benarkah tajuk entry aku ini.. adakah aku sudah kekeringan ide untuk menulis... arggghhhh tidak.... hehe... over pulak di situ.. bukan per.. aku nih buat entry ini kira auto publish.. time aku ada masa aku copy n paste dulu info.. tapi nanti kang bila aku sempat tuk online n berada di depan keyboard untuk menaip semula aku akan tulis cerita-ceriti kisah kehidupan aku n anak2.. hehe.. takdelah kang kosong laks blog aku nih.. tadak cerita kan... adehh cam ler fofular sangat.. hehe..
so untuk entry kalini khas utk ibu2 yang lepas bersalin n rasa cam selebet n selekeh sangat ler penampilan selepas tuh kan.. (aku rasa aku agak tidak bersiap sejak lepas bersalin nih) bukan ler perlu berbelanja gah n menjadi sengkek dek kerana sebuah make over.. tapi ni idea mudah tuk simple make over selepas bersalin.. cubalah mana tahu kan kot berhasil

Try these tips for sprucing up your new mom looks and lifting your (sleep-deprived) spirit.
You may still be working on whittling off those pregnancy pounds, and there are probably days when you look like the (very tired) bride of Frankenstein. So no one deserves a little pampering more than you, right? Here are three easy ideas to boost your looks (and your outlook!).
  • Take care of your hair. Is it completely fried? Or limp, lank, and lifeless? Get thee to a salon, woman! A deep conditioning and a good cut can help restore your locks (and your faith in mankind). If you gave up coloring your hair all those months ago and haven't had the time (or the energy) to tend to your roots, now's the time. And while you're in a maintenance mode, be nice to your nails with a manicure and/or pedicure! - hmm lama jugak dah aku tak gi cuci n trim rambut skit.. sayang nak potong pendek.. ingat kalinih nak try simpan panjang sikit.. tapi tengoklah camner nanti kan..

  • Rev up your complexion. Like most new moms, pregnancy hormones and postnatal stress may be taking a toll on your skin in the form of acne, dry patches, red spots, oily splotches, and general weirdness. To the rescue: a pore-cleansing, dead-cell sloughing facial, either at the spa (lucky you!) or in the comfort of your own bathroom. Once your face is glowing again, seal the deal with a new shade of lipstick, blush, or eyeliner, or splurge on a high-end moisturizer and cleanser. - boleh buat sekali harung dengan hair makeover.. gi buat facial pun best nih.. tapi tulah kena gi carik pulak masa yang sesuai.. for the time being aku guna product garnier for facial cleanser, elianto for toner n moisturizer, make up campur2.. tengah rajin2kan diri make up for school, gi kuar jalan2 n why not make up for being at home kan..

  • Put a little wow in your wardrobe. Chances are you're stuck in a sweatpants rut right now — practical, yes; sexy…definitely not. Well, a few well-chosen items can make a big difference. Maybe a slim black jacket to glam up just about anything, including your favorite pair of jeans? Or perhaps some lacy underthings or a sleek new bag (no diaper bags allowed!). The trick is to buy one or two items that make you happy every time you wear them. - adehhh camner ye.. i dont really know what i want to wear n what are mhy styles right now.. the highlighted one is important i think.. betul tak

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…