Skip to main content

aku takkan pernah menyusahkan mereka....

sekarang aku sedar tugas guru sungguh mencabar.. dan sapa yang kata it's easy to become a teacher then u guys should try being one..
tidak.. aku tidak menyesal bergelar guru.. kerana aku tahu setiap apa yang berlaku telah ditentukan dan aku redha.. kerana aku sendiri pernah berazam menjadi guru yang baik.. yang mampu memberi ilmu kepada mereka yang memerlukan... aku takkan mendoakan yang tidak baik buat pelajar2 ku.. kerana bak kata Leed.. bebudak kampung memang kekadang kurang kesedaran sikit tentang pentingnya ilmu.. i'm not going to say more about this...
if u are wondering whether or not i punish my pupils... welll the answer is NO... tujuan aku sekadar menggertak mereka.. tapi once i entered the class pagi tadi.. ada suara2 sumbang yang bagitau.. ada budak cakap aku mmg tak berani nak punish dorang.. waaa time tuh cam tercabar jugak aku.. tapi bila difikirkan aku mmg taknak denda dorang yang bukan2.. how i wish they knew about it... tapi aku akan pastikan dorang tak pijak kepala aku ler kan..
i'll try using other methods once in a while.. just to know whats good for them... yang mana yang sesuai.. yang mana yang boleh digunakan... just wait for the updates...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..