Skip to main content

apa nak buat hari khamis nanti ye...

ye.. ye.. jgn le marah ye.. aku masih lagi dok bagi tips.. camner nak dapatkan bentuk badan yang menggiurkan.. hehe... selamat mencuba
THURSDAY
Target your butt, legs, and abs

What to do:
• 20 minutes of cardio activity

• 30 donkeys (15 per leg)
To do: Get on all fours. Keeping your back straight, bring your right knee into your chest, then kick it straight out and up. Resume your starting position, then switch legs.

• 15 squats
To do: Sit on the edge of a chair with your knees bent, feet flexed, toes up, with your weight on your heels. Grab the front of the seat, wrapping your fingers underneath. Keeping your back straight, use your arms to lower your torso in front of the chair until your elbows are shoulder level. Resume the previous position.

• 20 pelvic lifts
To do: Lie on your back with your knees bent, feet flat on the floor, arms by your sides. Raise your butt toward the ceiling (about three to five inches off the floor), then slowly lower it.

• 40 oblique twists (20 per side)
To do: Lie on your back with your knees bent, hands behind your head. Using your stomach muscles, lift your head and shoulders off the floor as you rotate your torso to the right. Switch sides.

Comments

  1. cantik ur layout!!!!!anyway, thanks for the tips!i try yg butt tu ehehehehe

    ReplyDelete
  2. hehe.. welcome puan sara..
    kes bila da terlalu lama dapat peluang online.. tu yang abis di godek2 blog tuh..

    jom try semua...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..