Skip to main content

apa nak buat hari khamis nanti ye...

ye.. ye.. jgn le marah ye.. aku masih lagi dok bagi tips.. camner nak dapatkan bentuk badan yang menggiurkan.. hehe... selamat mencuba
THURSDAY
Target your butt, legs, and abs

What to do:
• 20 minutes of cardio activity

• 30 donkeys (15 per leg)
To do: Get on all fours. Keeping your back straight, bring your right knee into your chest, then kick it straight out and up. Resume your starting position, then switch legs.

• 15 squats
To do: Sit on the edge of a chair with your knees bent, feet flexed, toes up, with your weight on your heels. Grab the front of the seat, wrapping your fingers underneath. Keeping your back straight, use your arms to lower your torso in front of the chair until your elbows are shoulder level. Resume the previous position.

• 20 pelvic lifts
To do: Lie on your back with your knees bent, feet flat on the floor, arms by your sides. Raise your butt toward the ceiling (about three to five inches off the floor), then slowly lower it.

• 40 oblique twists (20 per side)
To do: Lie on your back with your knees bent, hands behind your head. Using your stomach muscles, lift your head and shoulders off the floor as you rotate your torso to the right. Switch sides.

Comments

  1. cantik ur layout!!!!!anyway, thanks for the tips!i try yg butt tu ehehehehe

    ReplyDelete
  2. hehe.. welcome puan sara..
    kes bila da terlalu lama dapat peluang online.. tu yang abis di godek2 blog tuh..

    jom try semua...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...