Skip to main content

apa nak jadi nih...




hallooo kengkawan sekalian.. dok buat apa tuh.. tidoq dah ka... hehe.. aku belum tido tu pasal dok menaip sakan lagi nih.. alkisah.. sapa suruh dok tidoq siang ah . nak dijadikan cerita la ni aku ada di Kulim.. umah mama... esok insyaallah akan berangkat ke Kolumpo... hehe.. nak gi umah abah aku.. adik beradik semua nak pi berkumpul kat sana.. tak sabar.. (tapi aku cam ada rasa kurengggg seronok ler)



bertolak dari Arau tadi da kul 6 lebih.. Hn tak baper sihat.. so dia tido dulu tu pasal yang gerak lewat tuh.. (ni pun sampai je tadi terus semayang then masuk bilik n tido)... one of the reason why gerak hati aku mengatakan yang ke KL kali ini pun tidak begitu menggumbirakan.. tapi whatever it is lets just see what will happen..


we reached Kulim around 8 something.. cargaassss gi carik barang2 Afi sikit.. termasuk berus gigi kami 4 beranak.. aku boleh terlupa nak angkut letak dalam kereta.. so beli barang then terus gi makan.. Hn ajak gi makan sate dekat Masjid Air Merah.. yummy.. sedap lagi dari sate Kajang wehhh.... lembut jer rasa dia.. tapi kalau kuah aku prefer sate kajang punya.. apapun that was like the first time ever i stepped my feet there... walhal dah dekat 3o tahun aku jadi orang Kulim (atau lebih specific orang TamanJati).. tapi yolah kedai tu pun aku rasa cam baru je buka.. betul ke orang2 kulim yang membaca blog aku ...



pastu tapau sikit tuk mama n my bro.. sampai umah.. Afi da ragam2... yup he's not feeling well.. cukup complete..selsema, batuk n demam (mujur tak tinggi the temp).. this was like the 1st time jua Afi asyik meragam jer... sian dia.. mungkin tak selesa.. oh btw.. bercakap pasal sikecik tuh.. sekarang dia da ada 5 batang gigi.. (termasuk yang baru nak kuar gigi atas depan) hehe.. Afi ni cam pelik sikit.. dia tumbuh 2 batang gigi bawah dulu (depan) then 2 gigi kacip (lateral incisor) yang sepatutnya tumbuh pada usia 12 bulan (according to the diagram ler kan)

then yesterday baru kuar pulak sebatang gigi depan (central incisor).. aku bagitau mama itu hari masa kami cakap kat telefon.. n she did asked the nurse at her school.. sebab pelik katanya.. tapi nurse tuh cakap normal jer tuh.. so aku cam tak ler worried sangat... dan mungkin sebab itu juga kot Afi demam2 nih...

hmmm apa lagi nak story ye.. owhhh tadi kat sekolah i've found out about something... its related to one of my pupil.. budak year 1... aku jadi geram sangat when i found out about it.. n i dont know whom should be blame for what happen to her.. i hope her parents will take some action.. i pitied her... (dah le aku selalu je marah2 kat budak tuh alih2 bila dapat tahu hal ni.. aku jadi kesian sangat kat dia).... aku mohon pada kawan2 agar sama2 lah kita mendoakan agar anak2 kita ini.. akan sentiasa berada di dalam pelindunganNya... agar mereka dapat menjalani kehidupan sebaik mungkin dan dijauhkan dalam kecelakaan di dunia dan akhirat..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…