Skip to main content

apa nak jadi nih...




hallooo kengkawan sekalian.. dok buat apa tuh.. tidoq dah ka... hehe.. aku belum tido tu pasal dok menaip sakan lagi nih.. alkisah.. sapa suruh dok tidoq siang ah . nak dijadikan cerita la ni aku ada di Kulim.. umah mama... esok insyaallah akan berangkat ke Kolumpo... hehe.. nak gi umah abah aku.. adik beradik semua nak pi berkumpul kat sana.. tak sabar.. (tapi aku cam ada rasa kurengggg seronok ler)



bertolak dari Arau tadi da kul 6 lebih.. Hn tak baper sihat.. so dia tido dulu tu pasal yang gerak lewat tuh.. (ni pun sampai je tadi terus semayang then masuk bilik n tido)... one of the reason why gerak hati aku mengatakan yang ke KL kali ini pun tidak begitu menggumbirakan.. tapi whatever it is lets just see what will happen..


we reached Kulim around 8 something.. cargaassss gi carik barang2 Afi sikit.. termasuk berus gigi kami 4 beranak.. aku boleh terlupa nak angkut letak dalam kereta.. so beli barang then terus gi makan.. Hn ajak gi makan sate dekat Masjid Air Merah.. yummy.. sedap lagi dari sate Kajang wehhh.... lembut jer rasa dia.. tapi kalau kuah aku prefer sate kajang punya.. apapun that was like the first time ever i stepped my feet there... walhal dah dekat 3o tahun aku jadi orang Kulim (atau lebih specific orang TamanJati).. tapi yolah kedai tu pun aku rasa cam baru je buka.. betul ke orang2 kulim yang membaca blog aku ...



pastu tapau sikit tuk mama n my bro.. sampai umah.. Afi da ragam2... yup he's not feeling well.. cukup complete..selsema, batuk n demam (mujur tak tinggi the temp).. this was like the 1st time jua Afi asyik meragam jer... sian dia.. mungkin tak selesa.. oh btw.. bercakap pasal sikecik tuh.. sekarang dia da ada 5 batang gigi.. (termasuk yang baru nak kuar gigi atas depan) hehe.. Afi ni cam pelik sikit.. dia tumbuh 2 batang gigi bawah dulu (depan) then 2 gigi kacip (lateral incisor) yang sepatutnya tumbuh pada usia 12 bulan (according to the diagram ler kan)

then yesterday baru kuar pulak sebatang gigi depan (central incisor).. aku bagitau mama itu hari masa kami cakap kat telefon.. n she did asked the nurse at her school.. sebab pelik katanya.. tapi nurse tuh cakap normal jer tuh.. so aku cam tak ler worried sangat... dan mungkin sebab itu juga kot Afi demam2 nih...

hmmm apa lagi nak story ye.. owhhh tadi kat sekolah i've found out about something... its related to one of my pupil.. budak year 1... aku jadi geram sangat when i found out about it.. n i dont know whom should be blame for what happen to her.. i hope her parents will take some action.. i pitied her... (dah le aku selalu je marah2 kat budak tuh alih2 bila dapat tahu hal ni.. aku jadi kesian sangat kat dia).... aku mohon pada kawan2 agar sama2 lah kita mendoakan agar anak2 kita ini.. akan sentiasa berada di dalam pelindunganNya... agar mereka dapat menjalani kehidupan sebaik mungkin dan dijauhkan dalam kecelakaan di dunia dan akhirat..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...