Skip to main content

bolehkah aku memiliknya....





lama sungguh kan entry aku cam kosong jer tanpa sebarang gambar... hehe.. bukan pe lately cam segan je nak amik gambar.. al maklum amik pun pakai hp jer.. dah tu hp lak asyik dok kena gigit ngan Afi... so kalau ler boleh kan best ada dslr sendirik.. hehe.. cam ni ker...
aku idak ler mahu yang canggih sangat.. cukup sekadar tuk aku amik gambar suka2.. (kalau nak buat ler tabungan sendiri - peringatan tuk diri sendiri) or ada ke sesapa yang baik hati di luar sana nak bagi adiah kat aku... hehe..

kalinih aku selit jugak gegambar sikit.. mari kita mulakan dengan gambar budak kecik yang da berusia 8 bulan nih.. kejap je masa berlalu kan.. dah 8 bulan usia Afi.. sejak 8 bulan nih.. dia ada hobi baru.. which is MENJERIT.. adehhhh tak tahan betul dengar dia jerit.. bukan nya sakit ke apa pun.. tapi sesaja je.. seronok kot dok menjerit.. waktu paling suka jerit.. before tido (ingatkan kot nak susu ke apa ke) tapi tak jugak.. once aku nak bf dia.. dia reject.. bagi botol susu pun sama.. so tidak ke itu namanya sesaja suka nak menjerit...

satu lagi cukup suka jerit bila tengok kita kelam kabut.. cam tadi pagi around 3 am.. memula dia dah dok bunyi.. aku bf kan dulu.. then tetiba jerit2 cam sakit tuh.. aku pun kejutkan Hn minta buatkan susu... bila dia tahu abah dia agak susah nak bangun lagi kuat dia jerit.. pastu bila Hn lambat bagi lagi dia jerit... adeh la... pastu bagi susu minum then tertido semula.. tapi pastu jerit2 manja pulak.. hehe... macam2 hal ler si kecik nih...


baru dok boleh merangkak sikit2.. huhu... adakah agak terlewat perkembangan dia.. i dont think so kot kan.. he is healthy.. berat pun da 9kg++.. makan pun lalu jer (tapi tulah harus ada selingan jerit2).. tapi kan most of the time dia dok merangkak cam askar tuh.. tak mau lagi dok angkat punggung tuh.. amboiii berat sangat ke dik... kekadang je dia merangkak betul2... aritu masa balik umah my mom.. da abis sebijik cawan di musnahkan oleh Afi.. hehe... a reminder to tok Cah dia... jgn dok letak cawan/gelas/pinggan atas meja makan sebab he can reach his hand to that level already...


dalam walker bukan main laju lagi sekarang nih.. pantang dengar suara abah dia panggil (time Hn balik umah) harussss kalau dok kat tempat makan tuh dengan sepantas kilat gerak gi depan nak tengok abah dia.. dan sejak da pandai naik walker nih.. time mandi (aku letak dalam basin tuh) boleh di pegangnya basin tuh n bangun nak berdiri.. adehla.. mencabar sungguh time mandi sekarang nih... sampaikan aku la ni prefer mandikan dia dalam sink kat tepi umah (sebelah dalam rumah ler)... puas bertepuk atas sinki tuh...



da ada 3 batang gigi sekarang.. (haaa kena carik berus dah mama).. n time bf jangan le bagi dia marah or elseeee ada yang mengetap bibir kesakitan.. hehe... tapi yang tak tahan tuh.. bila kita cakap kita sakit sebab dia gigit.. boleh pulak dia bagi senyuman paling manis tuk mama kesayangan dia nih.. eeeiii mana tak geram... tu yang asyik dok kena cubit jer pipi debab tuh...
kemarin aku bawak Afi gi latihan merentas desa kat sekolah (with Hn of course).. ramai yang kata Afi cute n they thought Afi dah 1 year old.. ala Afi kecik lagi ler.. merengek kejap sebab heran kot tetiba ramai sangat orang tapi lepas kena dukung ngan mak tok dia (hehe ada sorang cikgu kat sekolah tuh her age da older from my mom so i called her mak) senyap jer pulak...



the latest of me... (eeeeiiissshhh susah sungguh nak senyum pulak da)




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...