Skip to main content

bolehkah aku memiliknya....





lama sungguh kan entry aku cam kosong jer tanpa sebarang gambar... hehe.. bukan pe lately cam segan je nak amik gambar.. al maklum amik pun pakai hp jer.. dah tu hp lak asyik dok kena gigit ngan Afi... so kalau ler boleh kan best ada dslr sendirik.. hehe.. cam ni ker...
aku idak ler mahu yang canggih sangat.. cukup sekadar tuk aku amik gambar suka2.. (kalau nak buat ler tabungan sendiri - peringatan tuk diri sendiri) or ada ke sesapa yang baik hati di luar sana nak bagi adiah kat aku... hehe..

kalinih aku selit jugak gegambar sikit.. mari kita mulakan dengan gambar budak kecik yang da berusia 8 bulan nih.. kejap je masa berlalu kan.. dah 8 bulan usia Afi.. sejak 8 bulan nih.. dia ada hobi baru.. which is MENJERIT.. adehhhh tak tahan betul dengar dia jerit.. bukan nya sakit ke apa pun.. tapi sesaja je.. seronok kot dok menjerit.. waktu paling suka jerit.. before tido (ingatkan kot nak susu ke apa ke) tapi tak jugak.. once aku nak bf dia.. dia reject.. bagi botol susu pun sama.. so tidak ke itu namanya sesaja suka nak menjerit...

satu lagi cukup suka jerit bila tengok kita kelam kabut.. cam tadi pagi around 3 am.. memula dia dah dok bunyi.. aku bf kan dulu.. then tetiba jerit2 cam sakit tuh.. aku pun kejutkan Hn minta buatkan susu... bila dia tahu abah dia agak susah nak bangun lagi kuat dia jerit.. pastu bila Hn lambat bagi lagi dia jerit... adeh la... pastu bagi susu minum then tertido semula.. tapi pastu jerit2 manja pulak.. hehe... macam2 hal ler si kecik nih...


baru dok boleh merangkak sikit2.. huhu... adakah agak terlewat perkembangan dia.. i dont think so kot kan.. he is healthy.. berat pun da 9kg++.. makan pun lalu jer (tapi tulah harus ada selingan jerit2).. tapi kan most of the time dia dok merangkak cam askar tuh.. tak mau lagi dok angkat punggung tuh.. amboiii berat sangat ke dik... kekadang je dia merangkak betul2... aritu masa balik umah my mom.. da abis sebijik cawan di musnahkan oleh Afi.. hehe... a reminder to tok Cah dia... jgn dok letak cawan/gelas/pinggan atas meja makan sebab he can reach his hand to that level already...


dalam walker bukan main laju lagi sekarang nih.. pantang dengar suara abah dia panggil (time Hn balik umah) harussss kalau dok kat tempat makan tuh dengan sepantas kilat gerak gi depan nak tengok abah dia.. dan sejak da pandai naik walker nih.. time mandi (aku letak dalam basin tuh) boleh di pegangnya basin tuh n bangun nak berdiri.. adehla.. mencabar sungguh time mandi sekarang nih... sampaikan aku la ni prefer mandikan dia dalam sink kat tepi umah (sebelah dalam rumah ler)... puas bertepuk atas sinki tuh...



da ada 3 batang gigi sekarang.. (haaa kena carik berus dah mama).. n time bf jangan le bagi dia marah or elseeee ada yang mengetap bibir kesakitan.. hehe... tapi yang tak tahan tuh.. bila kita cakap kita sakit sebab dia gigit.. boleh pulak dia bagi senyuman paling manis tuk mama kesayangan dia nih.. eeeiii mana tak geram... tu yang asyik dok kena cubit jer pipi debab tuh...
kemarin aku bawak Afi gi latihan merentas desa kat sekolah (with Hn of course).. ramai yang kata Afi cute n they thought Afi dah 1 year old.. ala Afi kecik lagi ler.. merengek kejap sebab heran kot tetiba ramai sangat orang tapi lepas kena dukung ngan mak tok dia (hehe ada sorang cikgu kat sekolah tuh her age da older from my mom so i called her mak) senyap jer pulak...



the latest of me... (eeeeiiissshhh susah sungguh nak senyum pulak da)




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…