Skip to main content

bolehla dari takdak langsung



as what i tweeted last nite.. yup dad did took us shopping.. ala dekat jer ngan umah aku Giant Hypermarket tuh.. mama nak beli barang2 rumah sikit.. hehe.. anak aku ler yang paling seronok.. yolah asyik terperap kat umah jer kan.. panas ler punggung tuh (hehe diri sendiri tak mau ngaku) 

so lepas Maghrib abah nak rehat kejap.. then anak2 aku dah kalut tanya bila nak pi supermarket.. bangunlah tok wan tuh.. punya nak ikut kata cucu.. at that time aku dok tengah suap Afi dinner kat dapur.. then my mom tolong pegangkan Afi while aku pulak bersiap (ala sempoi jer.. t-shirt, jean n sarung tudung)



senang sikit bawak si kecik nih guna carrier.. stroller nih jarang sangat guna especially time tempat yang sesak dengan manusia nih.. ada ke aku penah bgtau korang yg aku beli baby bjorn (carrier) tuh.... 2nd hand x smp 100 pun...


waktu sampai kat Giant.. abah parking kat luar jer.. mujur dapat parking... then nak naik lift nak dijadikan cerita time aku naik tuh tetiba lift tu berbunyi.. aikkk takkan dan overload kot.. aku tengok tidaklah ramai mana pun.. abah tarik jugak aku suh masuk.. tapi bila aku masuk then lift tak bergerak n bunyi (da kuar sign overload tuh) so aku pun kuar.. while the rest da selamat dalam lift.. termasuk Afi.. aku tunggu jelah next lift.. huhu.. (bengong punya lift, xkan ler aku sorang yang ringan nih tak lepas masuk) sampai jer level 1 aku tengok Afi da selamat duduk atas trolley... see nampak sangat dia tu dah besau..




tapi kejap jer.. aku amik masukkan Afi dalam carrier dia.. then terus ler kakak2 nya pulak melompat masuk dalam trolley tuh.. hehe.. dorang mmg suka dapat duduk dalam tuh.. aku pun suka.. senang sebab kalau di bagi berjalan sendiri.. jenuh pulak kang itu dia pegang ini dia nak.. huhu... cannot control maaaa.. aku suka kalau gi Giant mesti aku di bahagian books n stationeries dia.. murah2 ler.. banyak gak buku2 aktiviti tuk anak aku n pupils kat school yang aku beli di Giant.. buku dorang wpun murah (below RM10) tapi puas hati sebab gegambar dia besar.. dan aku rasa bebudak year 1 cukup sesuai belajar guna gambar nih.. tu yang dorang pegang tuh aku beli.. its an activity book (English) yang aku boleh guna for them dan jugak kat sekolah nanti.. dan aku juga belikan dorang each a time table (maths) book.. ala2 buku sifir gitu.. murah jer buku aktiviti tuh Rm5.99 n buku sifir each RM0.99.. seeee very the cheap one... 



siap beli dan membelah.. sementara tungguh abah ubah kereta n masukkan barang.. si kecik nih aku letak atas trolley lagi.. suka dia tau.. dapat duduk kat situ... hehe.. 



nilah landmark Kulim.. shopping complex yang paling besau di tempat aku.. ada bowling, cinema fast food.. kiranya tak delah susah sangat orang2 kat kulim.. kalau dulu nak carik shopping complex yang besau lagi nak kena gi BM (Jusco kat Perda tuh- tu pun dgr cerita da nak kena tutup sebab ada crack pada struktur bangunan) or Penang.. tapi la ni kat Kulim pun da boleh gi shopping tapi jgnlah carik outlet2 gah seperti apa ya.. korang sendiri la namakan.. vincci pun belum ada lagi kat situ.. 

apapun.. aku bangga Kulim da semakin maju.. 





Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…