Skip to main content

bolehla dari takdak langsung



as what i tweeted last nite.. yup dad did took us shopping.. ala dekat jer ngan umah aku Giant Hypermarket tuh.. mama nak beli barang2 rumah sikit.. hehe.. anak aku ler yang paling seronok.. yolah asyik terperap kat umah jer kan.. panas ler punggung tuh (hehe diri sendiri tak mau ngaku) 

so lepas Maghrib abah nak rehat kejap.. then anak2 aku dah kalut tanya bila nak pi supermarket.. bangunlah tok wan tuh.. punya nak ikut kata cucu.. at that time aku dok tengah suap Afi dinner kat dapur.. then my mom tolong pegangkan Afi while aku pulak bersiap (ala sempoi jer.. t-shirt, jean n sarung tudung)



senang sikit bawak si kecik nih guna carrier.. stroller nih jarang sangat guna especially time tempat yang sesak dengan manusia nih.. ada ke aku penah bgtau korang yg aku beli baby bjorn (carrier) tuh.... 2nd hand x smp 100 pun...


waktu sampai kat Giant.. abah parking kat luar jer.. mujur dapat parking... then nak naik lift nak dijadikan cerita time aku naik tuh tetiba lift tu berbunyi.. aikkk takkan dan overload kot.. aku tengok tidaklah ramai mana pun.. abah tarik jugak aku suh masuk.. tapi bila aku masuk then lift tak bergerak n bunyi (da kuar sign overload tuh) so aku pun kuar.. while the rest da selamat dalam lift.. termasuk Afi.. aku tunggu jelah next lift.. huhu.. (bengong punya lift, xkan ler aku sorang yang ringan nih tak lepas masuk) sampai jer level 1 aku tengok Afi da selamat duduk atas trolley... see nampak sangat dia tu dah besau..




tapi kejap jer.. aku amik masukkan Afi dalam carrier dia.. then terus ler kakak2 nya pulak melompat masuk dalam trolley tuh.. hehe.. dorang mmg suka dapat duduk dalam tuh.. aku pun suka.. senang sebab kalau di bagi berjalan sendiri.. jenuh pulak kang itu dia pegang ini dia nak.. huhu... cannot control maaaa.. aku suka kalau gi Giant mesti aku di bahagian books n stationeries dia.. murah2 ler.. banyak gak buku2 aktiviti tuk anak aku n pupils kat school yang aku beli di Giant.. buku dorang wpun murah (below RM10) tapi puas hati sebab gegambar dia besar.. dan aku rasa bebudak year 1 cukup sesuai belajar guna gambar nih.. tu yang dorang pegang tuh aku beli.. its an activity book (English) yang aku boleh guna for them dan jugak kat sekolah nanti.. dan aku juga belikan dorang each a time table (maths) book.. ala2 buku sifir gitu.. murah jer buku aktiviti tuh Rm5.99 n buku sifir each RM0.99.. seeee very the cheap one... 



siap beli dan membelah.. sementara tungguh abah ubah kereta n masukkan barang.. si kecik nih aku letak atas trolley lagi.. suka dia tau.. dapat duduk kat situ... hehe.. 



nilah landmark Kulim.. shopping complex yang paling besau di tempat aku.. ada bowling, cinema fast food.. kiranya tak delah susah sangat orang2 kat kulim.. kalau dulu nak carik shopping complex yang besau lagi nak kena gi BM (Jusco kat Perda tuh- tu pun dgr cerita da nak kena tutup sebab ada crack pada struktur bangunan) or Penang.. tapi la ni kat Kulim pun da boleh gi shopping tapi jgnlah carik outlet2 gah seperti apa ya.. korang sendiri la namakan.. vincci pun belum ada lagi kat situ.. 

apapun.. aku bangga Kulim da semakin maju.. 





Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...