Skip to main content

kejap jer.. Afi da nak masuk 9 bulan pulak dah...

sejak da masuk 8 bulan nih.. waaa macam2 da pandai.. Afi da bukan lagi baby kecik aku.. he's a big boy now.. serba sikit tentang Afi :
  • meniarap pun da laju sekarang.. tapi aku risau sikit nak bagi dia merangkak kat umah sebab takut kot terhantuk kat lantai tuh.. mmg ler aku ada sama dia tapi tak sanggup aku nak tengok dia menjerit kesakitan dek kerana terhantuk ke lantai waktu meniarap.. tapi kalau ada lapik dengan toto or atas katil no hal.. terjah le dari hujung ke hujung
  • da ada 6 batang gigi..

aku suka gambar nih.. tapi sayang tak dapat full face

  • masih lagi bf ngan aku... dan sangat ler suka menggigit aku... sungguh sakit tau.. sapa yang pernah rasa tahulah... aku selalu kalau dia gigit aku akan cubit dia balik sambil tuh macam marah2 dia.. then dia boleh balas balik dengan senyuman dia tuh.. cam saja jer dia buat gitu tau
  • dek kerana dia campak itu hari, makan pun ikut mood dia.. aku sekarang cuma bagi dia nestum sebab ayam n daging tak boleh makan.. sayur pun ada jenis yang tak boleh makan (huhu aku pun kena pantang sepatutnya tapi itu hari terlupa aku makan ayam) so now aku tengok merah2 kat badan Afi ada balik (dussshhh pada aku)

ntah apalah yang dia geram sangat tengok tuh

  • cukup susah ler time nak pakaikan baju n suar n diapers.. boleh main aci tarik baju.. aku masuk tangan kanan, tangan kiri dok sibuk tarik nak kuarkan balik baju.. mmg kalau orang tak tau siap ingat aku dera anak kot (siap jerit2 nih)
  • da merasa demam, batuk n selesema yg agak hebat.. sebelum nih Afi tak pernah demam teruk.. kalau cucuk pun jarang dia demam.. tapi once dia 8 month dia kena all 3 in 1 dan disusuli demam campak...

layan kan jer Adam.. hehe.. sikit hari lagi ada geng main

  • da pandai da layan main dengan kakak2 dia.. cumanya aku mmg jenuh kena suruh dorang main dengan adik baru kalut nak main.. kalau tak jgn harapler.. depa lagi suka dok layan Big Muzzy or kartun kat 611
tengok perut tuh.. da ada lapis2..

Comments

  1. tukar layout lagi :D

    seksinya perut yang berlapis2 tu

    ReplyDelete
  2. tulah Ena..
    pantang dapat guna internet lama sikit...
    mulalah nak tukar itu ini..

    hehe.. harap tidak men'jemu'kan sesapa dengan tabiat yang satu ini..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...