Skip to main content

kejap jer.. Afi da nak masuk 9 bulan pulak dah...

sejak da masuk 8 bulan nih.. waaa macam2 da pandai.. Afi da bukan lagi baby kecik aku.. he's a big boy now.. serba sikit tentang Afi :
  • meniarap pun da laju sekarang.. tapi aku risau sikit nak bagi dia merangkak kat umah sebab takut kot terhantuk kat lantai tuh.. mmg ler aku ada sama dia tapi tak sanggup aku nak tengok dia menjerit kesakitan dek kerana terhantuk ke lantai waktu meniarap.. tapi kalau ada lapik dengan toto or atas katil no hal.. terjah le dari hujung ke hujung
  • da ada 6 batang gigi..

aku suka gambar nih.. tapi sayang tak dapat full face

  • masih lagi bf ngan aku... dan sangat ler suka menggigit aku... sungguh sakit tau.. sapa yang pernah rasa tahulah... aku selalu kalau dia gigit aku akan cubit dia balik sambil tuh macam marah2 dia.. then dia boleh balas balik dengan senyuman dia tuh.. cam saja jer dia buat gitu tau
  • dek kerana dia campak itu hari, makan pun ikut mood dia.. aku sekarang cuma bagi dia nestum sebab ayam n daging tak boleh makan.. sayur pun ada jenis yang tak boleh makan (huhu aku pun kena pantang sepatutnya tapi itu hari terlupa aku makan ayam) so now aku tengok merah2 kat badan Afi ada balik (dussshhh pada aku)

ntah apalah yang dia geram sangat tengok tuh

  • cukup susah ler time nak pakaikan baju n suar n diapers.. boleh main aci tarik baju.. aku masuk tangan kanan, tangan kiri dok sibuk tarik nak kuarkan balik baju.. mmg kalau orang tak tau siap ingat aku dera anak kot (siap jerit2 nih)
  • da merasa demam, batuk n selesema yg agak hebat.. sebelum nih Afi tak pernah demam teruk.. kalau cucuk pun jarang dia demam.. tapi once dia 8 month dia kena all 3 in 1 dan disusuli demam campak...

layan kan jer Adam.. hehe.. sikit hari lagi ada geng main

  • da pandai da layan main dengan kakak2 dia.. cumanya aku mmg jenuh kena suruh dorang main dengan adik baru kalut nak main.. kalau tak jgn harapler.. depa lagi suka dok layan Big Muzzy or kartun kat 611
tengok perut tuh.. da ada lapis2..

Comments

  1. tukar layout lagi :D

    seksinya perut yang berlapis2 tu

    ReplyDelete
  2. tulah Ena..
    pantang dapat guna internet lama sikit...
    mulalah nak tukar itu ini..

    hehe.. harap tidak men'jemu'kan sesapa dengan tabiat yang satu ini..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…