Skip to main content

kurangkah cerita dorang dalam blog aku nih??

lama tak story pasal my twin kan.. kejap je dorang dah pun 7 years old.. masa tu cepat kan berlalu.. skrg dua2 da slim sungguh.. mana taknya time makan sungguh memilih.. kalau nak bagi dorang makan banyak kena bersuap.. hehe Hn selalu ler suapkan dorang.. since i need to take care of Afi the prince....
since masuk sekolah nih.. nothing much change cumanya bila time kena suruh buat homework or baca buku mmg dorang akan buat ler.. dan they seem to like going to school.. cumanya aku agak worried dengan prestasi dorang.. yup aku tak mengharapkan dorang dapat no 1 tapi kalau boleh aku taknak le dorang jadi orang yang terakhir dalam kelas.. selagi termampu tuk aku berada bersama dorang waktu dorang belajar i'll be there..
for the time being mmg kerja aku tuk tengok their homework, their reading, kemas buku sekolah (ikut jadual) dan pastikan semua stationeries ready for use at sch... tidak susah pun.. aku pun suka buat gitu.. so that dorang takdelah bawak beg berat gi sekolah.. by doing that also i realised that buku2 budak kalau di susun n atur ikut jadual sekolah there is no such thing as budak kena bawak beg sekolah yang berat ke sekolah.. (ini kes bebudak darjah 1 ye.. sebab anak aku darjah 1 dan aku dok tengok murid2 aku seksanya dok usung beg sekolah)

sejak2 ada exam LINUS nih.. aku tengok Adriana makin suka membaca.. pantang ada waktu yang lapang or terluang sikit dia akan tanya aku whether she can read or not.. aku of course le bagi cumanya kekadang tuh aku tak dapat nak pantau.. tapi aku tetap dengar n correct her when she did wrong.. alhamdulillah da lancar sikit bacaan dia.. Annisa wpun dia agak ok berbanding kakak tapi aku pastikan dia membaca jugak.. yolah mana aci kan asyik kakak je kena marah (bila tak blh baca) adik pun aku pastikan kalau salah dia pun kena sama..

ni pulak sebelum cuti bulan 3 ada peperiksaan awal tahun.. aku pun tak tau nak sediakan dorang macam mana.. any idea??

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata