Skip to main content

kurangkah cerita dorang dalam blog aku nih??

lama tak story pasal my twin kan.. kejap je dorang dah pun 7 years old.. masa tu cepat kan berlalu.. skrg dua2 da slim sungguh.. mana taknya time makan sungguh memilih.. kalau nak bagi dorang makan banyak kena bersuap.. hehe Hn selalu ler suapkan dorang.. since i need to take care of Afi the prince....
since masuk sekolah nih.. nothing much change cumanya bila time kena suruh buat homework or baca buku mmg dorang akan buat ler.. dan they seem to like going to school.. cumanya aku agak worried dengan prestasi dorang.. yup aku tak mengharapkan dorang dapat no 1 tapi kalau boleh aku taknak le dorang jadi orang yang terakhir dalam kelas.. selagi termampu tuk aku berada bersama dorang waktu dorang belajar i'll be there..
for the time being mmg kerja aku tuk tengok their homework, their reading, kemas buku sekolah (ikut jadual) dan pastikan semua stationeries ready for use at sch... tidak susah pun.. aku pun suka buat gitu.. so that dorang takdelah bawak beg berat gi sekolah.. by doing that also i realised that buku2 budak kalau di susun n atur ikut jadual sekolah there is no such thing as budak kena bawak beg sekolah yang berat ke sekolah.. (ini kes bebudak darjah 1 ye.. sebab anak aku darjah 1 dan aku dok tengok murid2 aku seksanya dok usung beg sekolah)

sejak2 ada exam LINUS nih.. aku tengok Adriana makin suka membaca.. pantang ada waktu yang lapang or terluang sikit dia akan tanya aku whether she can read or not.. aku of course le bagi cumanya kekadang tuh aku tak dapat nak pantau.. tapi aku tetap dengar n correct her when she did wrong.. alhamdulillah da lancar sikit bacaan dia.. Annisa wpun dia agak ok berbanding kakak tapi aku pastikan dia membaca jugak.. yolah mana aci kan asyik kakak je kena marah (bila tak blh baca) adik pun aku pastikan kalau salah dia pun kena sama..

ni pulak sebelum cuti bulan 3 ada peperiksaan awal tahun.. aku pun tak tau nak sediakan dorang macam mana.. any idea??

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…