Skip to main content

sedikit reminder on Usana.. to me n others...


lama tak buat entry on Usana kan.. am still using it ok.. cuma nothing much to tell.. sebab aku nih pengguna yang cam yoyo sikit... time excited nak guna aku guna.. tapi bila da mula miss aku pun terlewat sikit nak mula balik.. but that doesn't mean yang Usananya product not good.. cuma mmg tabiat aku jer yang gitu.. hehe..



alhamdulillah.. so far lepas da guna Nutrimeal n Essentials.. suar jeans yang dok pakai sebelum pregnant da boleh pakai semula.. meaning da loss some inches n bila balik kulim musti weight myself n mmg ada penurunan.. cumanya itulah aku kan makan ikut teradap aku jer bila nak makan so kekdahnya nak tengok jumlah penurunan yang signifikan tu agak kurang ler berbanding kengkawan lain yang menggunakan sepenuhnya...



am so jealous of MrsImran... da banyak kg dia ilang.. padan muka aku.. saper suruh diet yoyo.. nak turun camner sampai gitu kan.. hehe... sendirik mau ingat ler kan.. tapi insyaallah aku akan tetap menggunakan Usana sebab aku yakin dengan produk nih..




haaa sekarang pun Nutrimeal da datang dalam packaging baru... (aku pun belum try lagi yang baru nih) sebab masih ada lagi yang lama... tapi da nak abis so need to top up... which remind me Essentials aku pun dah nak abis






new packaging rega RM 128

ni aku post balik serba sikit cerita pasal Nutrimeal nooo... kot ler ada yang lupa..



NUTRIMEAL is a great-tasting nutritional drink mix that contains protein, carbohydrates, dietary fiber, and many micronutrients. Each serving of NUTRIMEAL contains 8 grams of dietary fiber, and 15 grams of soy, whey and other proteins. Soy protein is a complete protein, containing all of the essential amino acids. NUTRIMEAL contains numerous soy phytonutrients. It also has whey protein, which is easily digestible and is an excellent source of amino acids.


• 8 grams of dietary fiber
• 15 grams of protein from soy, whey, and other source

Comments

  1. lily teringin nk try yg strawberry tu...

    ReplyDelete
  2. try ler lily.. hehe.. iena mmg kureng skit denga perisa strawberry nih.. so tak baper teruja nak beli yang tuh tapi choc.. hmm yummy

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...