Skip to main content

sedikit reminder on Usana.. to me n others...


lama tak buat entry on Usana kan.. am still using it ok.. cuma nothing much to tell.. sebab aku nih pengguna yang cam yoyo sikit... time excited nak guna aku guna.. tapi bila da mula miss aku pun terlewat sikit nak mula balik.. but that doesn't mean yang Usananya product not good.. cuma mmg tabiat aku jer yang gitu.. hehe..



alhamdulillah.. so far lepas da guna Nutrimeal n Essentials.. suar jeans yang dok pakai sebelum pregnant da boleh pakai semula.. meaning da loss some inches n bila balik kulim musti weight myself n mmg ada penurunan.. cumanya itulah aku kan makan ikut teradap aku jer bila nak makan so kekdahnya nak tengok jumlah penurunan yang signifikan tu agak kurang ler berbanding kengkawan lain yang menggunakan sepenuhnya...



am so jealous of MrsImran... da banyak kg dia ilang.. padan muka aku.. saper suruh diet yoyo.. nak turun camner sampai gitu kan.. hehe... sendirik mau ingat ler kan.. tapi insyaallah aku akan tetap menggunakan Usana sebab aku yakin dengan produk nih..




haaa sekarang pun Nutrimeal da datang dalam packaging baru... (aku pun belum try lagi yang baru nih) sebab masih ada lagi yang lama... tapi da nak abis so need to top up... which remind me Essentials aku pun dah nak abis






new packaging rega RM 128

ni aku post balik serba sikit cerita pasal Nutrimeal nooo... kot ler ada yang lupa..



NUTRIMEAL is a great-tasting nutritional drink mix that contains protein, carbohydrates, dietary fiber, and many micronutrients. Each serving of NUTRIMEAL contains 8 grams of dietary fiber, and 15 grams of soy, whey and other proteins. Soy protein is a complete protein, containing all of the essential amino acids. NUTRIMEAL contains numerous soy phytonutrients. It also has whey protein, which is easily digestible and is an excellent source of amino acids.


• 8 grams of dietary fiber
• 15 grams of protein from soy, whey, and other source

Comments

  1. lily teringin nk try yg strawberry tu...

    ReplyDelete
  2. try ler lily.. hehe.. iena mmg kureng skit denga perisa strawberry nih.. so tak baper teruja nak beli yang tuh tapi choc.. hmm yummy

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata