Skip to main content

sedikit reminder on Usana.. to me n others...


lama tak buat entry on Usana kan.. am still using it ok.. cuma nothing much to tell.. sebab aku nih pengguna yang cam yoyo sikit... time excited nak guna aku guna.. tapi bila da mula miss aku pun terlewat sikit nak mula balik.. but that doesn't mean yang Usananya product not good.. cuma mmg tabiat aku jer yang gitu.. hehe..



alhamdulillah.. so far lepas da guna Nutrimeal n Essentials.. suar jeans yang dok pakai sebelum pregnant da boleh pakai semula.. meaning da loss some inches n bila balik kulim musti weight myself n mmg ada penurunan.. cumanya itulah aku kan makan ikut teradap aku jer bila nak makan so kekdahnya nak tengok jumlah penurunan yang signifikan tu agak kurang ler berbanding kengkawan lain yang menggunakan sepenuhnya...



am so jealous of MrsImran... da banyak kg dia ilang.. padan muka aku.. saper suruh diet yoyo.. nak turun camner sampai gitu kan.. hehe... sendirik mau ingat ler kan.. tapi insyaallah aku akan tetap menggunakan Usana sebab aku yakin dengan produk nih..




haaa sekarang pun Nutrimeal da datang dalam packaging baru... (aku pun belum try lagi yang baru nih) sebab masih ada lagi yang lama... tapi da nak abis so need to top up... which remind me Essentials aku pun dah nak abis






new packaging rega RM 128

ni aku post balik serba sikit cerita pasal Nutrimeal nooo... kot ler ada yang lupa..



NUTRIMEAL is a great-tasting nutritional drink mix that contains protein, carbohydrates, dietary fiber, and many micronutrients. Each serving of NUTRIMEAL contains 8 grams of dietary fiber, and 15 grams of soy, whey and other proteins. Soy protein is a complete protein, containing all of the essential amino acids. NUTRIMEAL contains numerous soy phytonutrients. It also has whey protein, which is easily digestible and is an excellent source of amino acids.


• 8 grams of dietary fiber
• 15 grams of protein from soy, whey, and other source

Comments

  1. lily teringin nk try yg strawberry tu...

    ReplyDelete
  2. try ler lily.. hehe.. iena mmg kureng skit denga perisa strawberry nih.. so tak baper teruja nak beli yang tuh tapi choc.. hmm yummy

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…