Skip to main content

sikit punya panjang ke apa entry kalini

Day 1 @ 13 Feb 2010

bergerak ke KL lebih kurang kul 11 pagi.. hehe.. yolah plan to gerak lebih awal tapi besalah buat itu buat ini.. yang tu yang ni tup2 tengok jam dah dekat kul 11.. siap semua terus gerak gi KL... alhamdulillah perjalanan lancar jer.. Afi pun tadak lah buat perangai walaupun dia tak baper sihat (selesema, batuk n demam)... on our side of the driveway is very smooth tapi tengok kot sebelah lagi.. adehhhh cian korang.. sepanjang perjalanan dari Simpang Pulai sampailer ke Slim River (kalau tak silap aku) mmg jem.. tetambah dekat area Sungkai tuh.. mmg tak bergerak.. dah le tengah panas teruk.. harusss kalau kancil aku.. dah berasap dah...

memula ingat nak terus gi umah abah aku di Setapak tapi change of plan.. kami ke Puncak Alam umah my bro (and my SIL)... dorang pun harini baru balik ke situ dari Jenjarom.. hehe.. abah aku pun sampai pada waktu yang sama.. so lepak2 then Nurul buatkan mee goreng, cucur bawang (fav Hn) then ubi goreng.. adehhh konyang sungguh..

then around 7pm abah aku gerak dulu balik ke Setapak.. sebab plannya ada barang yang nak di beli oleh my SIL tapi tak tau pulak kenapa.. tak jadi pun gi membeli belahnya... aku plan nak belikan shoes tuk Afi.. tapi takpelah.. kitaorang gerak ke umah abah lepas Maghrib...
sampai je umah abah.. rehat2 jap.. (pastu.. hmm apa ek.. aku da tak ingat le what happen that night) rasanya tak ke mana2 kot...


Day 2 @ 14 Feb 2010

well we are not supposed to celebrate Valentine Day ok.. so nothing much happen cumanya.. since today is CNY.. so pagi tu sempat le bebudak gi berenang kejap.. then around 11 am kami gerak ke umah one of the director (tempat abah kerja).. mmg tiap2 tahun dia buat Open House so abah need to attend le kan.. kalau tak silap aku nih kali ke dua aku ke umah Datuk tuh.. tapi aku rasa my mom, my bro n his family da banyak kali kot.. owhhh lupa nak bagitau adik aku yang pompuan tuh pun lepak umah abah aku.. on the 13 dia sampai.. dia kerja KL jua..


masa kitaorang sampai tuh.. all the kids are ok ler.. wpun cuaca agak panas tapi redha jer.. hehe.. umah Datuk tuh kena naik bukit sikit.. or agak keletihan sikit mendaki tapi masa sampai tuh tengok2 ada kereta DYMM Raja Perlis n DYMM Raja Muda Perlis.. adik aku da on the mood to capture pictures.. so aku rasa gegambar banyak le dalam laptop Hn.. gambar kalau ada nanti aku letak... dipendekkan cerita.. pas makan semua bagai mana dengan tukar diaper Afi (yg membuang) the twins dengan perangai masing2 adehhh angin jugak aku waktu tuh.. tapi maintain jer rilex... hehe...

balik... plan (kalau ikut plan aku n abah) nak gi Genting.. tapi memikirkan bebudak yang demam, batuk n selesema so had to change the plan to other place... my sis cadangkan to Bukit Tinggi.. orait gak.. the temp agak hot ler.. tapi once da sampai dekat Japanese Garden tuh sejuk jer.. nyaman jer.. kan ke banyak pokok kat situ.. tapi letih ler waktu mendaki naik ke atas tuh sebab aku pi layan pakai high heel pulak.. (redha jelah tapi set dalam minda that all this is to burn my calories dek kerana membelasah daging kambing, sate dsbnya masa jamuan tadi)

pas rehat2 minda n jalan2 di Bukit Tinggi.. kami bergerak balik ke Setapak.. singgah makan dekat gerai tomyam kat area situ.. then cargaaasss balik sebab kami belum solat lagi.. (mujur boleh buat jama').. bebudak kalut nak mandi kolam tapi aku tak benarkan sebab da malam.. so dorang pun tunggu jelah esok pulak tuk mandi...


malam tuh.. abah bawak cucu dia gi jengah KLCC.. hehe.. aku naik sekali dengan abah.. while Hn with my bro's family dalam kereta my mom.. seronok jugak sekali sekala layan si adam... ikutkan aku nak ronda dalam KLCC tapi hmm the rest prefer to take a walk around the park.. tapi tak lama pun ronda2 sebab kami kuar pun lepas Isyak n kalau tak silap aku around 10pm park da tutup n tak boleh nak jalan2 dalam park lagi dah..


Day 3 @ 15 Feb 2010

haaaa harini mmg kami kuar jalan2 n shopping2.. me likey.. hehe.. aku kan mmg dah berhajat sangat kalau boleh nak buat perkara2 ini.. dan bestnya bila ia jadi kenyataan... alahai cam apa je kan.. bukan le penting sangat pun...

1) aku plan nak sangat ke Pavillion.. alhamdulillah adik aku tunaikan sebab dia ajak the whole family ke sana.. because aku nak ke sana... hehe... pergi le jejak kaki ke sana.. tak beli pape pun (walaupun teringin sgt nak beli sesuatu nih).. kuar masuk outlet2 yang ada kat situ.. then lapar... semua turun gi makan dekat food court dia yang sungguh meriah dengan manusia.. ramai sungguh... aku makan Assam Laksa yang sangat enak.. seriusss rasa cam nak makan lagi...

2) shopping.. hehe.. kalini kami bershopping sakan di Plaza GM.. walaupun tak banyak kedai yang buka.. tapi kedai 1st yang kami terpa pun dah abis dekat RM50... hehe nak tahu apa benda yang aku beli.. jeng.. jeng.. jeng...


ler nape blur pulak gambar aku amik nih

then headed to next shop... sebelah je kedai yang aku beli cute brooches itu.. kedai baju.. Hn beli shirts untuk sekolah dia (training purposes) dan di kesempatan yang sama mama cakap belikan sekali tuk event on March (to be story tell later yeah)

waktu Hn dok pilih2 shirt nih aku ngan Nurul ke kedai sebelah.. tengok2 tudung.. aku minta adik aku try satu.. dia pakai tapi kecik (tak masuk pun muka) so aku try satu.. sama juga.. terus tak jadi nak beli.. hehe... alkisah ropanya Plaza GM ni konsep pembelian lebih kepada borong... that's why rega dia murah.. tapi kalau nak beli selai dua pun boleh cuma rega dia up ler sikit... frust jugak sebab mama cakap kalau kedai bag buka musti lagi best.. (tadak satu pun kedai bag yang buka at that time).. so kami gerak turun ke level bawah.. kat situ sesi memborong lampu garam berlaku.. memula abah je yang nak beli or isit my lil bro.. dorang beli yang RM 7 (the smallest size) dan kami (aku, abah aku n adik aku) beli yang RM10...



sambil2 tu jengah ke gerai jual accesories.. tapi sebab kena beli borong baru dapat rega murah.. aku tak membeli pun.. pas tu decide to balik umah sebab ari pun da petang... lagipun kami mungkin akan bergerak balik ke Kulim malam tuh.. so balik umah.. the kids nak mandi swimming pool.. aku bawak turun.. then dekat2 nak Maghrib aku bawak Afi naik.. while the kids sambung mandi dengan tok wan aka abah aku..


Malam.. lepak2 rehat kat umah jer.. Hn bawak balik Mc Donalds.. dorang gi drive thru kot.. the guys took their time to rest sebab mmg kami akan gerak balik ke Kulim that night.. tapi lewat malam sebab plan nak ke Uptown Danau Kota (sempat lagi tuh) hehe.. last shopping centre for us.. aku penah pegi dah dulu sekali.. waktu rasanya Afi belum ada lagi kot.. mmg happening tempatnya.. korang yang penah pergi mesti tahu kan..

so around 11pm kami gerak dari umah abah ke sana.. parking agak jauh sebab tak mau sesak dekat area uptown tuh... jalan ler sikit.. senaman orang kata... so we did plan to get a few thing..

a new Loewe RM60 jer

a new pink crocs for the twin
RM 30 for 2


a new Hanalei crocs
RM47 jer

Hn bought himself a new pair of Nike for futsal.. then sepasang lagi crocs for his father.. amboiii borong crocs sesaja aihhh.. hehe.. aku tahu those crocs bukan ori.. yolah.. kalau nak beli ori mau abis 5-6 ratus malam tu saja.. so dari aku abiskan duit sebanyak tu kat kasut baik simpan tuk kegunaan lain.. lagipun aku bukan ler seorang yang perlu kepada bebarang ori..

pastu dekat kul 2am baru kami gerak balik ke Kulim...

Comments

  1. wah sakan jugak iena berjalan time bercuti kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...