Skip to main content

susah sangat ke mencari masa yang sesuai


i have to admit.. sejak ada kids around the house.. i would say that i spent less q time with my dearest Hn.. hmm what to do.. with works, house chores... kids.. so kekadang terfikir.. adakah aku telah mengabaikan dia... kadang aku fikir macam ya.. tapi itulah.. kekadang mmg rasa cam tak sempat jer...


mmg terlintas di minda aku tuk buat cam Kak Red dan mungkin juga pasangan lain di luar sana(set a day for just the two of hubby n wifey to spent time together).. serius i wish for that to happen.. tapi aku tak pernah bagitau Hn yang aku mahu itu... sebab aku rasa pasti sukar untuk mendapat jawapan yang aku inginkan.. sebab itu kadang2 aku susah nak minta something from him.. cause i know that it will disappoint me...


so now i thought of sharing these with u guys yang ada same prob with me.. dan mungkin aku juga boleh mencuba






Can't remember the last time you cuddled—with your partner? Then read these tips on squeezing in some romance.While you're showering so much love on your little one, don't forget the other VIP in your life — your partner. Nourishing that relationship is just as important as nurturing your baby (after all, your baby will grow up and leave the nest but your partner is yours for life), so make an effort to stay connected. However, it's one thing to say, and another thing to do, especially when there are so many diapers and bottles and loads of laundry begging for your attention. So just how do you make sure your relationship with your partner doesn't fall by the wayside? The answer is quality time, not quantity, when it comes to connecting with your mate. A few ideas:


  • Grab at least a few minutes together every day. An early morning cup of coffee or a late dinner (after your baby is down for the night) will give you a chance to catch up on what's up.

  • Show affection freely and often. Kiss when you come in, hug when you leave. Stolen moments of intimacy — like sneaking a deep kiss as you pass in the hallway — will help you feel connected despite a hundred distractions (plus, it's totally hot).

  • Shoot for some regular "together time." Schedule a weekly sitter (or maybe switch off on childcare duty with a like-minded couple) and head out for dinner, a movie, or even a drive to nowhere — sans baby. Can't leave the nest? Plan a film fest at home. Rent some flicks, order in, and snuggle on the couch. (Try not to fold laundry tonight — it'll definitely ruin the mood.)
  • Let your husband, not your baby, be the center of the universe for a while. Unless there's a safety issue, your little one can wait a minute while you finish speaking with (or kissing) your spouse. Your child will not only learn to be patient, but he'll see that you respect and love his daddy.
  • Remember, communication is a major step toward intimacy. If you're feeling lonely, undesirable, resentful, or anything else, talk about it with your spouse before your emotions snowball into a big icy boulder sitting between you.

so to all my beloved friends... let's make sure that our love is always there.. jangan biarkan ianya semakin pudar.. aku sayang kamu..



Comments

  1. suka suka suka post ni...mmg at time susah sgt nak cari masa nak berdua2 dgn hubby. tp kena jgk kan...at times if rasa hari tu mmg layan afiq je, dh mlm nnti letak rafiq dlm cot n layan dia pulak borak....penat kan jd wife? a lot of sacrifices but in the end, we're rewarded insyaAllah. thanks for the tips....

    ReplyDelete
  2. waaa sara... da baca.. hehe.. tulah i found the entry interesting n bagus untuk dikongsi.. tulah need to sacrifies alot.. and patience is important

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…