Skip to main content

Three Tips for Buying Baby Shoes


Right now, the best shoes for your baby are no shoes at all. But what to choose when you do have to cover those tiny tootsies? Read on!

okeh share lagi info berguna about babies.. hehe.. yolah nak dijadikan cerita pregnant n dapat baby kalini ramai jugak kawan2 baru yang aku kenali.. so here goes to all my dearest friends..




As your baby learns to cruise, in preparation for walking, what will help keep her balance is feeling the floor beneath her feet. And despite what Aunt Ethel might tell you, she doesn't need ankle support, either as a prewalker or a new one. Her muscles need room to develop and strengthen all on their own. So stick with socks or booties to keep her little piggies warm when you need to, but let her go barefoot whenever you can.


Still, every tiny tot needs some shoes with style once in a while. For special occasions, you may want to strap on a sweet pair of Mary Janes or a cute summer sandal. Whatever you choose, remember these shoe smarts:



  • Flexibility: Soles should be super-soft. Make sure you can bend and twist them every which way, and even feel your baby's toes right through the leather.



  • Breathability: Speaking of leather — stick to it, or opt for fabric or canvas shoes to ensure those feet get some air. No plastic please!



  • Roominess: Make sure the shoe passes the thumb test — see if you can fit your thumb in between your baby's biggest toe and the end of the shoe (press down on it from the outside while she's wearing it). And then try the pinch test — at the shoe's widest point, you want to be able to grasp a bit of its material between your fingers.

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…