Skip to main content

What do you think about Usana... want to know more (Part I)




i was browsing mrsImran nye blog.. then come across this entry pasal Usana.. dek kerana aku nih tadak ler info or testimonial yang hebat pasal Usana (because i'm using it on my own) so other way to share info is getting them from my upline (hehe.. kira upline la kan... orang paling awal temui Usana yang aku kenal)

1. What is USANA?
Good health and financial freedom – that’s everyone’s dream. USANA PROVIDES BOTH! USANA Health Sciences has become one of America’s leading companies in the field of health and nutrition. The two main reasons are:
(1) a superior product line that you can always trust, and
(2) an innovative network marketing program that amply rewards both the average and ambitious Distributor.


2. USANA products consist of;
Supplement: Essentials, Proflavanol, Poly C, BiOmega, Active Calcium, Procosa, Visionex,
Lose Weight: Nutrimeal & Fibergy
Skin Care: Sense (cleanser, toner, night & day crème, masque, perfecting essence & etc)

3. USANA products beneficial to?
All of us (regardless healthy or not healthy) including kids. Are you maintaining your health by chance or by choice?

4. Example of many diseases that “Insyallah” can be treated by taking USANA supplement;

Acne / Rosacea (Jerawat/Jerawat Batu
Asthma/Allergies (Asma/Alahan)
Alzheimer (Penyakit Otak)
Stroke (Strok/Penyakit Jantung)
Arthritis (Penyakit Sendi) - ni my own experience.. after deliver Afi aku mmg dok sakit2 sendi.. masa tuh belum lagi tahu about Usana (details) so borak2 ngan Mrs Imran n she introduced me to Procosa II.. tried it dan alhamdulillah sekarang da tak rasa sakit2 lagi.. tapi please bare in mind.. benda2 gini jgnler harap 1st try terus nak baik yer..
Bell’s Palsy (Penyakit Lumpuh Otot Muka)
Cancer (Kanser)
Fungal Infections (Jangkitan Kulat/Yis)
Migrane Dermatomyositis (Keradangan Kulit)
Diabetis Eczema (Penyakit Kulit/Gatal)
Elevated Cholesterol (Peningkatan Kolesterol)
Endometriosis (Penyakit Dalam Rahim)
Gout (Penyakit Sendi)
High Blood Pressure (Darah Tinggi)
Epstein Barr Viral (Jangkitan Virus)
Irritable Bowel Syndrome (Gangguan Usus)
Leukemia/Lymphoma (Kanser Darah)
Lyme Disease (Peyakit Ruam Kulit)
Macular Degeneration (Penyakit Mata)
Meniere’s Disease (Penyakit Telinga)
Osteoporosis (Penyakit Tulang Reput)
Vitiligo (Penyakit Hilang Pigment Kulit/Sopak)
Sinus / Resdung
Obesity

5. I’m fat, I want to lose weight..
Sure! Good news, USANA also has its own weight management program called RESET and products that can help you to tone down your excessive baggage. Replace your regular meal with Nutrimeal & Fibergy. It will help to dull your appetite, combat hunger and can be taken along with USANA supplement to readjust your metabolisms rate.

-yup am losing inches n kgs lepas menggunakan Nutrimeal n Fibergy... walaupun ngan diet yoyo aku (kejap makan kejap tidak) tapi alhamdulillah surut jugak badan aku nih.. hehe.. tapi cuba korang gi tengok blog kengkawan Usana yang lain da ramai dah yang lose their weight termasuk Sifoo kita Mrs Imran..

6. Wah! How come USANA is so good can treat so many degenerative diseases? How it works actually?
Simple. It repairs damage cells. Many diseases were caused by damaged cells.

nantikan Part II of What do you think about Usana... want to know more

Comments

  1. people should be thankful to god for what they get in life, either good/bad coz only god knows what's the best for us.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...