Skip to main content

What do you think about Usana... want to know more (Part I)




i was browsing mrsImran nye blog.. then come across this entry pasal Usana.. dek kerana aku nih tadak ler info or testimonial yang hebat pasal Usana (because i'm using it on my own) so other way to share info is getting them from my upline (hehe.. kira upline la kan... orang paling awal temui Usana yang aku kenal)

1. What is USANA?
Good health and financial freedom – that’s everyone’s dream. USANA PROVIDES BOTH! USANA Health Sciences has become one of America’s leading companies in the field of health and nutrition. The two main reasons are:
(1) a superior product line that you can always trust, and
(2) an innovative network marketing program that amply rewards both the average and ambitious Distributor.


2. USANA products consist of;
Supplement: Essentials, Proflavanol, Poly C, BiOmega, Active Calcium, Procosa, Visionex,
Lose Weight: Nutrimeal & Fibergy
Skin Care: Sense (cleanser, toner, night & day crème, masque, perfecting essence & etc)

3. USANA products beneficial to?
All of us (regardless healthy or not healthy) including kids. Are you maintaining your health by chance or by choice?

4. Example of many diseases that “Insyallah” can be treated by taking USANA supplement;

Acne / Rosacea (Jerawat/Jerawat Batu
Asthma/Allergies (Asma/Alahan)
Alzheimer (Penyakit Otak)
Stroke (Strok/Penyakit Jantung)
Arthritis (Penyakit Sendi) - ni my own experience.. after deliver Afi aku mmg dok sakit2 sendi.. masa tuh belum lagi tahu about Usana (details) so borak2 ngan Mrs Imran n she introduced me to Procosa II.. tried it dan alhamdulillah sekarang da tak rasa sakit2 lagi.. tapi please bare in mind.. benda2 gini jgnler harap 1st try terus nak baik yer..
Bell’s Palsy (Penyakit Lumpuh Otot Muka)
Cancer (Kanser)
Fungal Infections (Jangkitan Kulat/Yis)
Migrane Dermatomyositis (Keradangan Kulit)
Diabetis Eczema (Penyakit Kulit/Gatal)
Elevated Cholesterol (Peningkatan Kolesterol)
Endometriosis (Penyakit Dalam Rahim)
Gout (Penyakit Sendi)
High Blood Pressure (Darah Tinggi)
Epstein Barr Viral (Jangkitan Virus)
Irritable Bowel Syndrome (Gangguan Usus)
Leukemia/Lymphoma (Kanser Darah)
Lyme Disease (Peyakit Ruam Kulit)
Macular Degeneration (Penyakit Mata)
Meniere’s Disease (Penyakit Telinga)
Osteoporosis (Penyakit Tulang Reput)
Vitiligo (Penyakit Hilang Pigment Kulit/Sopak)
Sinus / Resdung
Obesity

5. I’m fat, I want to lose weight..
Sure! Good news, USANA also has its own weight management program called RESET and products that can help you to tone down your excessive baggage. Replace your regular meal with Nutrimeal & Fibergy. It will help to dull your appetite, combat hunger and can be taken along with USANA supplement to readjust your metabolisms rate.

-yup am losing inches n kgs lepas menggunakan Nutrimeal n Fibergy... walaupun ngan diet yoyo aku (kejap makan kejap tidak) tapi alhamdulillah surut jugak badan aku nih.. hehe.. tapi cuba korang gi tengok blog kengkawan Usana yang lain da ramai dah yang lose their weight termasuk Sifoo kita Mrs Imran..

6. Wah! How come USANA is so good can treat so many degenerative diseases? How it works actually?
Simple. It repairs damage cells. Many diseases were caused by damaged cells.

nantikan Part II of What do you think about Usana... want to know more

Comments

  1. people should be thankful to god for what they get in life, either good/bad coz only god knows what's the best for us.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…