Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2010

gedebuk.. gedebuk... kerja jatuh atas kepala aku

harini lepak di lab lagi.. belum selesai kerja2 aku.. banyak weiiii result slip nak kena print out... hehe.. baru siap year 6 (yesterday) n today siap edit year 3... meaning ada lagi year 1,2,4 and 5.. adeh...




belum siap kerja proses result.. tadi GB da suruh buat benda lain pulak.. esok ada Mesy Kurikulum (02)... aku mmg bawah unit tulah kan.. buat jadual.. proses result... n other task.. so tadi GB suh wujudkan fail tuk Jadual Waktu.. tetiba pulak.. (aikkkk jgn merungut .. kena ikut perintah).. tapi tulah... kerja yang satu nih belum siap.. bila pula nak start buat kerja yang baru tuh.. tu belum lagi fail SALC yang juga perlu dibuat.. uwaaaaa nak nangis...




tapi sabar yer.. (tenangkan ati sendiri) buat jelah mana yang termampu.. setakat nih aku belum dapat surat panggilan tuk mesy esok (adakah aku tidak perlu attend??)



sat lagi ada perjumpaan unit Ko-kurikulum pulak..




tak mau makan pulak dah...

Isnin lepas Afi had his 9th month checkup.. awal pagi tuh aku ke sekolah dulu.... lagipun da tak susah sebab Afi duduk kat umah sebelah jer.. so senang le balik jap lepas assembly then amik Afi then terus gi klinik...

checkup kalinih tak lah lama.. sebabnya hanya nak tengok Afi punya development dan timbang berat jer... the following are infos on the nine month check up yang aku dapat dari WhatToExpect (where else)

The Nine-Month CheckupHere's what to expect at your child's nine-month wellness visit. The nine-month checkup brings a welcome respite: No shots this time, unless there are special concerns or your baby needs to catch up on a previously missed dose. (If it's flu season, consider inoculating your child, since a bout of the flu can be much more serious for a baby than it is for an adult.) The focus this month will be on the usual physical and developmental assessments: your baby's weight, length, and head circumference, and how they track against his prev…

susah sangat ke nak bagi kata semangat dan pujian serta sokongan

aku percaya kepada kesudahan yang baik adalah hasil dari permulaan yang baik... aku tidaklah mengatakan yang semua perlu kepada perfect untuk jadi cantik.. tidak.. tapi sekurang2nya tunjukkanlah kesungguhkan untuk menjadikan ianya cantik dan lebih baik...

sejak dua menjak nih.. kat sekolah da tidak semeriah dulu... meriah dengan suara budak2 dan cikgu2 ye memanglah ... tapi aku rasa cam semakin sunyi dan suram jer... tiada lagi kemeriahan gelak tawa dan tolong menolong sewaktu proses persiapan sesuatu aktiviti... kurangnya penglibatan semua sewaktu penganjuran program2 tertentu...




semuanya sebab... sekarang kami da kurang anjurkan program.. kurang da aktiviti yang melibatkan semua guru dan murid.. dalam erti kata lain.. sek aku kini da tak buat lagi program2 yang kalau sebelum nih.. pantang sebut harus jadi... tapi sekarang cam semua da malas nak buat.. semua da makan hati dengan statement yang telah dikeluarkan oleh seseorang.. betul la kata pepatah 'terlajak perahu boleh di undur…

I Wanna Be a Project Alpha TV Star!

nak masuk televisyen...


nak jadi penyanyi...



adehh aku rasa aku tidaklah punya suara yang merdu.. kalau setakat nak menyanyi dalam bilik air or nak nyanyi dodoikan si kecik tido boleh ler.. tapi teringin nih dalam hati aku yang kecik nih.. teringin sangat nak jadi femes.. teringin sangat nak orang ramai kenal aku sapa... (duhh ada ke orang nak kenal aku ek)...

camner nak jadi femes.. camner nak buat nak bagi semua orang kenal kita.. camner nak buat.. bila orang selisih jer ngan kita.. pastu semua pakat bisik2... oooo tulah si polan..sipolan.. ala yang glemer tuh... (haaaa sapa nak...)


nak tau ker... aku nih kan suka nak berkongsi ngan korang tips.... tapi arini bukan nak kongsi tips cantik, body mantap ke apa... harini aku nak story pasal Project Alpha nih.. ala yang di anjurkan oleh Nuffnang n sekian2 penaja... contoh Adidas, P1 ada MAS...





sekarang nih.. dengan menulis blog pun korang boleh fofular tau... tak caya.. gi lah tengok blog2 kengkawan korang.. haaaaa kan ramai yang boleh menuli…

akhirnya dapat jugak tengok wayang....

cerita sikit bab gi jalan2 kemarin.. like what i said before kami ke Jusco jer.. tidaklah jauh mana pun.. tapi jauh ler jugak.. kan tambah dengan jam bagai.. so akhirnya sampai le kat Jusco around 11 something..da sampai tak pernah2 nih parking luar... tetiba aritu saja gatai nak parking luar.. tobat ler pastu kereta panas.. tapi bukan per.. sebab sejak adik aku bagitau bangunan Jusco ada crack so aku cam tak baper berani nak parking dalam (walhal gi shopping dalam tuh ada berani)

masuk jer.. Hn ajak gi tengok wayang ada cerita apa.. hmm kiranya nak gi tengok wayang lah yer... tak cakap pun... gi naik atas tengok cerita apa yang ada.. then tengok2 ada cerita nih..



sesuai le kan dengan anak2 nak tengok.. tengok pulak show kul 12 something... kiranya mmg tepat ler pada masanya.. Hn angkut the kids gi beli ticket while me n Afi browsing through the outlets yang ada kat situ... banyak juga sales kat situ...



tak ramai orang...

the tickets (perlukan nak tunjuk)


lepas beli tickets.. adehhh sedap …

buat jer kat umah.. bukannya susah pun.. hehe...

cuba cakap sapa yang tak suka kelihatan cantik.. kat umah jer buatnya.. tak yah nak kalut da pi spa (haaa sesuai le tuk orang cam aku... da bertahun plan nak gi spa tapi sampai ke sudah tak pegi jugak).. jom baca..

At-Home Spa Treatments for Moms: Five Beauty Boosters


Need some R&R? Try these simple at-home spa treatments and give yourself a lift. Okay, when was the last time you cut your hair? Or did your nails? If you can't remember, it's probably not your baby-addled mind playing tricks on you. It's just your actual crazy life, in which taking anything longer than a two-minute shower seems like a major beauty accomplishment. But taking care of yourself is an important part of taking care of someone else (your baby!). Besides looking better, you'll feel better, and that effect will definitely trickle down to your little one. You don't need to block out a day of beauty at a fancy spa (but more power to you if you can). Just set aside some time for a …

tidolah sayang.. tidolah lena..

harini n3 (auto-publish) aku adalah berkenaan dengan tido... yer.. jgn tertido bila membacanya ye.. ni ada tips2 untuk tidokan si kecik.. credits to WhatToExpect.com
Sleeping Through the Night
With a little bit of know-how (and a lot of luck), a full night's sleep might happen sooner rather than later.



When can you expect your baby to start sleeping through the night? It depends, since sleeping through the night means different things at different ages: For a newborn (especially a breastfeeding newborn), three hours is about as long as you can expect him to sleep, since newborns need to refuel often.For a two- or three-month-old, sleeping for five- or six-hour stretches is what you can expect. While there may be babies who start skipping that two a.m. feeding by the third month, most three-month-olds still need a feeding (or two) during the night, especially if they're nursing.By four months, you can expect your baby to sleep seven or even eight hours at a stretch. T…

dekat 3 jam dok dalam gelap di Arau kemarin

di Kulim sekarang.. sampai semalam around 12 something.. adehhh sungguh mencabar.. sebab Hn sangatler mengantuk.. he was busy the whole day.. dan kami pula berada almost 3 hour dalam gelap di rumah sebab satu Arau rasanya blackout sebab ribut kemarin...


pagi tadi bangun Hn told me yang my bro cakap Streamyx kat umah ada problem.. okeh.. so mujur bawak broadband... dapatler online jugak.. mama tadak kat umah nih.. ada motivasi pengawas sekolah.. sonoknya kalau GB aku seaktif mama.. huhu...


since no connection with the line (kat umah) we decided to go out kejap lagi.. adik aku pun nak gi Penang ngan kawan2 dia.. so takkan kami nak lepak umah jer kan.. Hn pun dok basuh kereta tuh.. tengoklah nanti2 leh kuar gi mana2...


Afi dok tengah tido...


mungkin belum rezeki aku lagi kot

ingatkan kot nak dapat uwang tambahan tuk bulan nih.. ropanya rezeki aku ngan Nuffnang belum sampai lagi lah.. takper insyaallah nanti aku akan cuba lagi.. lagipun nih baru pertama kali aku menulis tuk Nuffnang.. (eh yeke) tak kisahlah.. nanti aku akan cuba lagi... tiada istilah mengalah di sini yer... 

tapi tuk tajuk minggu nih aku tak menulis pun.. sebabnya tetiba tadak idea lagipun itu hari kan aku demam n lagipun kepala otak aku nih tak dapat nak berfikir secara kreatif dan kritis.. tapi kan aku nak ucapkan terima kasih jugak ler kepada Nuffnang melalui Project Alpha Instant Cash sebabnya sudi melayan dan memberi peluang kepada penulis2 blogger nih tuk tunjukkan bakat terpendam mereka..
nanti aku usahakan lagi 

da amik baguss... yang belum silakan...

hallllooooo.. hehe.. sebelum tuh.. kengkawan yang dapat award da amik award ke belum.. yang da amik baguss... sil jalankan tugas yer.. hehe...aku update dari makmal nih.. sebab tadi buat kerja sikit... upload kerja2 yang perlu di selesaikan... alhamdulillah lega semuanya da selesai.. malam nih insyaallah nak balik kulim.. rindu sama ibu bapaku sudah... hehe...
to all.. selamatlah ye semua... jgn lupa minum air banyak yer... sayang semua

bertuah rasa dapat kawan2 yang begini..

tiada ucapan yang lebih sesuai tuk diucapkan selain dari TERIMA KASIH kerana sudi menganugerahkan aku dengan anugerah di bawah nih.. hehe.. poyo jer kan ayat aku .. ntah pape jer..


anugerah ini aku terima dari dua sahabat blog aku yang sungguh baik hati.. dan mereka adalah.. Sue@MamaHarriz dan MamaZakwan.. Sue aku da kenal agak lama ler (tapi dalam blog jer) but MamaZakwan sangat baru kenal.. tu pun kenal sebab aku ada masuk contest anjuran dia n tup2 da dapat award.. skrg nih giliran aku ler pulak kan...

1- Thank & link the person that gave you the award - done
2- Pass the award onto 15 bloggers you've recently discovered & think are fantastic
3- Contact said blogs & let them know they've won the award
4- State 7 things about yourself


Anugerah ini saya sampaikan kepada:
Ibu EiymannDiary XXLfsakinah's blogByzura Razali's BlogThe Never Ending Story of DazzlingLilly LurveThe One With ....SIAPE TU...COMELNYE.:: azzamoro ::.My Life... is My OWN Life.....bersama sel…

adakah aku sedang di uji??

nasib baik ada n3 yang di autopublish.. or else umah aku nih akan kosong buat sementara waktu.. bukan per.. aku tak baper sihat.. kali ni aku rasa agak teruk.. sebab last night mmg langsung aku tak larat nak buat apa.. itu hari aku ada cakap aku MC kan.. tak gi sekolah.. so the next day aku gi sekolah.. cam biasalah bla gi sekolah kerja2 mmg bertimbun (ishhh idakler bertimbun tapi mmg banyak esp semak buku budak) so balik rumah aku da rasa lain macam.. petang tu jugak kepala aku sakit sangat... mata sebelah kanan pun rasa sakit (aku ingatkan sebab pakai lense) tapi lepas da buang rasa makin sakit.. ingat kot sakit mata kan tapi tidak merah pun.. then aku try le baring.. bila baring sebelah kanan badan (bahagian yg mmg dok tgh sakit) makin bertambah sakitnya... tak tahan sangat aku try jugak baring tuk rehatkan diri.. tak sempat terlelap pun.. aku tengok jam da dekat kul 3.. time to take Afi.. dengan badan yang mmg tak larat tapi gagahkan jugak pi amik Afi n jaga dia... Hn sibuk traini…

kalau tadak duit.. takkan tak boleh nak jadi cantik kan

haaa  ni aku buat sambungan n3 aku on Beauty Tips itu hari ok
6. Plump Thin Lips

Think pink

"Dark or bright colors call attention to the size of your lips, emphasizing thinness and fine lines around your mouth," says Liebeskind. Instead, choose a lipstick that mimics the color of your lips when you were younger.

Define your lips

After applying lipstick, line just at the outer edge of the natural border of your mouth with a pencil in a shade that exactly matches your lipstick. Don't try to draw on a bigger pout—it'll only look fake.


7. Brighten Your Smile



Mix your own whitener

Brushing with a paste made of baking soda and water a few times a month removes superficial staining and whitens teeth by a shade or two. "The graininess neutralizes stains and polishes teeth but isn't abrasive enough to wear down your enamel," says Jennifer Jablow, DDS, a cosmetic dentist in New York City.

Keep teeth whiter, longer

To sidestep stains when drinking red wine, chase your vino …

nak kelihatan muda.. tapi tadak duit.. haaaa jom baca

10 Ways to look younger on a budget



Just because the economy is unpredictable, it doesn’t mean you need to forgo any part of your beauty routine (let’s face it—when you look good, you feel good, period). The trick is to make no- or low-cost moves that deliver maximum impact. From hiding dark circles to boosting hair's shine, here are experts' top tips for trimming costs—and a few years, to boot.

1. Pump Up Hair's Volume

Switch to mousse

It costs the same as other styling products, but because it contains resins that lightly coat strands to add thickness and lift hair at the root, mousse delivers far more oomph.
Dry hair upside down

To build volume when you blow-dry, work a palm full of mousse from your roots through to the ends, then flip your head over and dry your hair away from the scalp. "Hair should be barely damp before you flip it back up and style it," she says.

Brush in fullness

Using a round brush to style hair builds in more volume. Pick a medium brush (for lo…

aku suka jer kongsi2 nih...

aku nih tidaklah pandai sangat nak bercakap pasal kecantikan sebab aku tidak ler cantik mana pun (tapi masih bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi).. cumanya aku rasa kita patut ada usaha untuk memulihara setiap pemberian Allah agar ianya dapat menjadi terus cantik di mata kita dan orang yang melihat (tapi jgnler dengan niat nak menunjuk pulak kan)
jadinya di petang yang agak panas dan sementara si kecik masih tido.. aku nak berkongsi dengan semua tips yagn boleh kita guna bagi memastikan kulit kita elok sepanjang masa.. tapi kalau da sampai waktu tuk kedut2 tuh apa boleh buat kan..

5 Skin Rules You Shouldn't Break
Commit to these changes to look and feel your best


1.  I will take care of my neck -Like your face, your neck is vulnerable to UV damage. Protect it        with sunscreen daily, along with your chest and hands.
2.  I will not wash with hot water - High temps strip skin of its natural oils, causing dryness and        irritation. If you don't want to give up hot showers,…

yesterday was ok, today not so good and what will happen tomorrow

i was ok yesterday.. tapi semalam rasa cam nak demam.. dan akhirnya harini tidak ke sekolah.. dek kerana sakit kepala sungguh n batuk2 yang sangat memeritkan tekak.. 
tapi hati tak senang sebab kemarin dapat surat i need to publish something to this website.. some school works... jadinya sungguh tak keruan sebab benda yang nak dipublish tu memerlukan maklumat dari cikgu2 subjek.. dan lebih membuatkan aku tidak senang duduk is the due date.. all data need to be uploaded before 24.. yup u hear me right.. esok... surat baru dapat kemarin.. n today i'm sick... n tomorrow.. the data need to be there...camner...
aku call the person in charge tapi tak jawab.. aku call kawan aku yang sama2 kena buat benda nih.. dia kena attend kursus pulak today.. haaaahhh lagi kan.. dia cakap dia tak dapat surat pun.. camner tuh.. dan dia pun belum siap lagi all the things yang diperlukan.. 
so apa leh buat.. tunggu jelah esok tengok apa nak jadi..
sign off.. daaaaaa

"Nur Dayana Insyirah 1st Birthday Giveaway

kali nih nak cuba nasib dalam contest ini pula...tak tau pe nak tulis sebab keadaan aku tidak begitu mengizinkan tuk aku karang n3 panjang berjela.. so aku just nak publish gambar ni jer.. sebab aku ingat nak try tuk kategori B (ada 2 kategori yang dipertandingkan) dan kategori ini khas untuk peminat babywearing.. 

aku godek2 carik gambar aku babywearing Afi tapi tadak yang aku berkenan.. tapi aku suka gambar nih.. sebab jarang kan tengok si abah babywearing si anak.. bukan tadak tapi jarang.. ntahla mungkin naluri keibuan kot kan.. so ibu jer yang suka sangat babywearing si anak.. bapa2 pun boleh jgn risau tak susah pun.. 

happy berday E-ein.. ni auntie Iena nak kenalkan kawan baru 
Nama : Afi Arrayyan b Hairul Nizam Umur : 9 bulan lebih...

kawan2 jom arrrr join.. kita meriahkan contest ini.. just click 

tak boleh betulkan ker kalau salah

macam mana harini sekolah.. ada ok ker... bagi aku n anak2 rasanya ok jer.. siap awal pagi tadi 645am semua da siap.. sent Afi to MakNa's house.. then terus pi sekolah... sebelum tu singgah Petronas dulu isi minyak memandangkan masih awal lagi.. around 715am aku da sampai sekolah... terus le panjat tingkat 3 key in kedatangan tuk harini...
perhimpunan pagi macam biasa jer.. ropanya ada 2 orang cikgu praktikal yang baru masuk harini.. dua2 opsyen muzik.. pas perhimpunan ada perjumpaan utk cikgu2 kejap berkenaan dengan program yang akan diadakan hari Khamis nanti.. aku kena AJK Hadiah.. hehehe... seronok.. hopefully dapat kuar gi beli adiah... pastu dapat souvenier harini dari sorang akak yang balik bercuti dari Sabah (hmm bilalah aku nak ke sana) tima kasih ye akak... ingat kat kitaorang.. (peringatan pasni gi mana2 ingatlah dekat kengkawan yang banyak menolong kita... sedekah le apa2 yang patut- bukan paksaan)
kelas mcam biasa jer.. aku tak mengajar pun (pengakuan berani tuh) tapi d…

Elakkan dari bayi2 anda...

nih kira sambungan ler.. kalau itu hari makanan yang sesuai tuk babies... nih lawan dia pulak.. yang tidak sesuai tuk diberikan kepada babies.. well it should be for a good reason kan.. walaubagaimanapun aku agak kurang pasti tentang madu.. sebab kalau nak ikut ada dalam senarai nih.. tapi aku kuarkan sebab based on petua yang aku n3 kan itu hari.. madu nih elok tuk kurangkan kahak bagi bayi.. so ikutlah mana yagn sesuai kita ikut.. yang tidak kita takyah ler ikut betul kan

(info dari WhatToExpect.com)

Finger Foods to Avoid

When it comes to feeding your baby real food, the biggest issue is to avoid choking hazards. So don't let him eat anything unless he's strapped in his high chair and you're sticking close by as he eats. And nix any food that can get stuck in your baby's windpipe: popcorn, nuts, raisins, raw veggies (including baby carrots), grapes and pitted cherries, hard fruit, and hotdogs (which are high in sodium, additives, and fat — another reason to skip 'em…

apalah sakitnya... aku pun tak tahu

hmm as i mentioned before.. mmg blog aku sakit teruk.. abis segala sidebars aku nyer content turun ke bawah.. i tried so many things to make sure yang dia kembali ok.. i've even changed my layout again.. just to make sure that i have my side bars on the right place...

seriussss tension sangat di saat itu.. i even deleted one entry sebab aku ingat dek kerana entry itu segala ini berlaku.. ropanya tidak..

sampai ke saat ini aku tidak pasti apa yang berlaku.. sebab i tried changing the width of every boxes tapi still tak jadi.. ni pun aku banyak buat try n error sampai akhirnya aku rasa da berjaya.. i dunno what when wrong..

so aku sangat2 minta maaf atas segala kesulitan yang di alami.. hehe.. korang tak marah kan.. aku nih mmg emo sikit kalau benda yang aku dok ngadap selalu tiba2 jadi tak ketahuan...

3-Series Birthday Giveaway: THE FACT ABOUT e-caR

sedang aku dok bergoogle.. pusing pi pusing mai jalan2 blog kengkawan.. alih2 aku terkesima melihat title blog yang satu nih.. haaaa 3-Series Birthday Giveaway.. amik ko bukan 1 atau 2 tapi 3 sekali harung.. bertuah ler badan.. hehe..



jadinya aku decide why not.. try pi lah kan.. wpun aku bukan kenal sangat pemilik blog tapi bila baca2 blog dia at least dapat jugak ler gambaran pasal akak (ker adik) kita yang sorang nih..
3 FAKTA yang dirasakan penting tentang e-caR (berdasarkan godek2 aku di dalam blog tuan punya badan)
19.10.2008 adalah detik permulaan penulisan e-caR dalam dunia bloggging.. welcome to the blog world dan selepas itu beliau terus menulis tentang kehidupannya, keluarganya, walaupun it took her about 3 month before starting to write.. takpelah janji ada n3 kan e-caR
3 tajuk yang paling e-caR suka sewaktu menulis blog beliau adalah contest, Eiymann dan NazRins' family.. hehe.. banyak jugak contest yang e-caR ni join.. tahniah yer.. hehe.. dan aku rasa beliau cukup di…

NurelL’s Craft First Giveaway!

salam semua... harini nak masuk contest anjuran NurelL's Craft.. adehh sukanya all the sweet thing yang akan dimenangi oleh pemenang contest ini... aren't they.. aku ni bukan boleh bebarang comey gini.. gerammm jer tengok..

senang jer nak masuk pun.. bukanler korang kena buat n3 panjang berjela pun cumanya.. ikut the Three steps  to win:Be our FollowerPost about this giveaway at your blog/facebook/website. Link back to this post so that other people can join too..You can use the picture above…Finally, leave a comment below and state the link of your post about this giveaway.nak tahu apa adiah2 yang bakal dimenangi.. haaaa ni aku tolong senaraikan The giveaway itemsinclude;1/2 meter of blue-heart Grossgrain ribbon1/2 meter of pink-heart Satin ribbona dozen of oval cream buttonsa pack of sweet buttons5 pairs of colourful glitter hairclips1 crocheted flower Brooch1 wooden butterfly HP Straps (Psst..100% Handmade from Jogja-we are prime distributor for Sabah region)1 small but…

entri pendek jer

bukan main lama lagi dia tido tadi pagi.. selalunya kul 11 tuh dah bangun ler tapi tadi kul 12 lebih baru bangun.. so kekdahnya sekarang dok pulun mainlah wpun sepatutnya dah waktu tido (nap).. tak kisahler Afi janji adik senang hati dan sihat dan boleh main mama da ok jer...


My Favourite Surfing Spot

okeh aku agak ketinggalan sebenarnya mengikuti program istimewa Project Alpha... the Instant Cash Blogging program.. da masuk week 3 dah.. takpelah.. mungkin belum sampai rezeki aku.. so sekarang aku nak try.. tajuk yang diberikan adalah "My Favourite Surfing Spot" 
aku rasa.. zaman sekarang nih semua orang menggunakan Internet kan.. cuba angkat tangan sapa yang tak guna (ehhh mana leh angkat tangan sebab orang tak guna Internet camner nak baca blog aku kan) so abaikan soalan itu..  bagi aku Internet adalah antara keperluan paling utama sekarang kerana kita sekarang dalam proses menuju ke era 'paperless' kan.. ini menunjukkan betapa pentingnya berada di dalam talian bagi memastikan kita tidak ketinggalan..
macam aku.. kalau tak connect to Internet dalam sehari tuh cam tak baper lengkap jer.. yelah i need to update my blog, i need to connect to facebook (for the purpose of finding all my lost friends) selain tuh dengan Internet juga aku dapat berita pasal kawan2 aku (th…

Tidurlah sayang.. mama dah penat...

Afi Arrayyan b Hairul Nizam 1 Jun 2009 email : inz8799@yahoo.com
Pantun Tido Afi
Anakku sayang.. Sudahlah letih.. Bermain-main.. Riangnya hati.. Mama tidokan... Janganlah sedih.. Anak yang pandai.. permata hati...



Peraduan anjuran SuperHero Mama
senang jer.. peraduan ni dibuat sempena bulan April yang penuh dengan event2 penting.. apa yang perlu di lakukan hanyalah upload gambar anak sedang tido.. so rasanya tidakler susah.. jadi aku pun amik peluang tuk enter.. jommm arrrrr join reramai..

awek2 cun... KTDI UPM

petang tadi while being with the twin n Afi.. aku godek2 album gambar lama.. actually album tu bukanlah berisi gambar2 lama tapi ntah macam mana boleh terselit gegambar aku masa zama U dulu.. hehe.. so terimbau le kembali sejarah silam aku sewaktu kat U..okeh... pas jer Matrik dekat Terengganu.. aku membawa diri ke UPM Serdang walaupun bestfriend aku decide to stay kat situ (dia amik business) tapi takpelah aku gi Serdang buat Sc Comp.. sungguh lari dari bidang yang aku belajar which is accounting.. haha.. sungguh mencabar tau kisah akademik aku.. mula dengan aliran arab (yup aku belajar n amik periksa arab masa PMR) then aliran pengurusan pejabat (ramai kwn2 sekelas aku skrg jadi secretary) tapi aku sambung amik matrik akaun pastu amik sc computer majoring in multimedia.. hahaha.... sungguh mencabar... so dipendekkan cerita aku ke UPM sebab family aku kan (adik beradik mama aku) ramai sebelah Selangor n kebetulan pakcik aku pun ada situ.. so segalanya dipermudahkan tuk aku.. tapi bel…

korang sarapan apa

breakfast dengan roti gardenia, pastu telur rebus, tuna n mayonis yang digaul sekali.. yummy..


apakah entry ini

aku suka tapi aku rela kalau ditakdirkan kau pergi

broadband celcom sungguh mencabar minda aku lah lately.. kejap2 disconnect sendiri.. adehhh... Hn da suggest that we use Streamyx pas ni... alang2 buatkan tuk bilik warden asrama so dia cadang nak buatkan sekali tuk umah... aku tadak masalah dengan itu.. 
this was not the first time sebenarnya kami nak pasang Streamyx kat umah.. dulu penah dah sekali tapi dek kerana permohonan kami macam dorang malas nak layan jer so kami biarkan jer gitu... tapi kalinih mungkin jadi kot... 




try apply yang nih... guna nama adik Hnbagus kan.. dapat notebook free lagi.. 10 inch display pulak tuh.. huhu.. kalau dapat maybe laptop tuh akan dpt kat adik Hn.. she deserve it.. bagus ler... menggalakkan penggunaan internet .. aku harap bebudak U yang apply for this.. gunakan kemudahan yang diberi tuk belajar yer.. jgn main2 jer..
tah doakan jer lah.. sebab aku pun dah angin jer ngan bband nih.. wpun aku suka 

petua orang lama-lama.. ada gunanya

Hn dah kuar bawak Afi gi amik kakak2nya yang berada di rumah MIL.. sejak tengah hari tadi dorang kat sana.. memula mmg plan nak tinggal dorang dari pagi sebabnya i thought nak bersihkan rumah n kemas barang2 yang dirasakan perlu with my helper.. tapi semalam rasa cam malas pulak dah.. so tengah hari tadi baru kami gi umah MIL tu pun kebetulan Hn nak pass borang TM pada adiknya... dorang pulak yang tak nak balik sebabnya si makcik dah janji nak belanja makan sate.. kan tu fav anak2 aku.. so dorang pun stay kat sana while me, Hn n Afi gi ke Kangar tuk amik our helper.. ropanya dia kena bawak orang baru untuk training.. lerrrr.. kalau tak mmg plan nak kemas2 aku tuh harus berlangsung dengan jayanya.. tapi dek kerana Afi masih bersama aku so tak jadi jugak ler nak buat...


sampai rumah terus dorang berdua buat kerja... aku pulak cuba tidokan Afi sebab dia nampak cam da ngantuk (semalam kami berdua tak dapat tido) bagi dia susu dalam botol tapi dia tak mau.. tak tahulah kenapa.. sejak dia ba…