Skip to main content

adakah aku sedang di uji??


nasib baik ada n3 yang di autopublish.. or else umah aku nih akan kosong buat sementara waktu.. bukan per.. aku tak baper sihat.. kali ni aku rasa agak teruk.. sebab last night mmg langsung aku tak larat nak buat apa..

itu hari aku ada cakap aku MC kan.. tak gi sekolah.. so the next day aku gi sekolah.. cam biasalah bla gi sekolah kerja2 mmg bertimbun (ishhh idakler bertimbun tapi mmg banyak esp semak buku budak) so balik rumah aku da rasa lain macam.. petang tu jugak kepala aku sakit sangat... mata sebelah kanan pun rasa sakit (aku ingatkan sebab pakai lense) tapi lepas da buang rasa makin sakit.. ingat kot sakit mata kan tapi tidak merah pun.. then aku try le baring.. bila baring sebelah kanan badan (bahagian yg mmg dok tgh sakit) makin bertambah sakitnya...

tak tahan sangat aku try jugak baring tuk rehatkan diri.. tak sempat terlelap pun.. aku tengok jam da dekat kul 3.. time to take Afi.. dengan badan yang mmg tak larat tapi gagahkan jugak pi amik Afi n jaga dia... Hn sibuk training bebudak dia tuk next week ada tournament di Terengganu.. hmmm kalau boleh dia tolong tengok2kan Afi.. mungkin aku dapat rehat..


mandi.. then solat Maghrib.. then mmg aku flat sungguh... aku minta Hn tolong tengokkan anak.. sebab aku mmg da tak daya nak angkat kepala.. angkat jer sakit.. angkat je kepala mesti sakit.. Hn tetap goreng fries so aku tengok2 jugak ler Afi wpun mmg tak larat.. then lepas je azan Isyak.. pas aku dah makan sikit n telan ubat.. aku terus masuk bilik.. sorry aku mmg tak larat sangat nak spent time with my kids.. so to Hn am sorry.. i really hope u could at least understand... aku terus tido...


sedar2 dah kul 12 lebih.. semua da tido.. Afi aku tengok tido dalam buai.. aku angkat ler letak atas katil.. kepala masih sakit lagi.. ntahler kenapa kan.. pastu sambung balik tido... then around 3 plus Afi jaga nak susu.. aku try bf dia.. minum kejap pastu dia tdo.. then jg lg at 4.. kali nih aku bangun buat susu tuk Afi sebab aku rasa tak selesa dengan keadaan aku yang tak baper nak larat nih... sedar2 pulak orang da azan Subuh.. maksudnya da lewat.. bangun jer terus gi mandi then kejutkan semua.. kepala ras cam da ok sikit wpun masih lagi ada saki baki sakit2 especially on my right hand side..

then ke sekolah macam biasa..




Comments

  1. ish nape rnih kak su..... kena gi check tuh..... takut ade sakit dalaman yg kiter x nampak... bahaye tau.....

    ReplyDelete
  2. adeh kak long.. jgn le gitu.. hahahaa.. risau gak sebenarnya nih.. insyaallah nanti gi checklah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...