Skip to main content

adakah aku sedang di uji??


nasib baik ada n3 yang di autopublish.. or else umah aku nih akan kosong buat sementara waktu.. bukan per.. aku tak baper sihat.. kali ni aku rasa agak teruk.. sebab last night mmg langsung aku tak larat nak buat apa..

itu hari aku ada cakap aku MC kan.. tak gi sekolah.. so the next day aku gi sekolah.. cam biasalah bla gi sekolah kerja2 mmg bertimbun (ishhh idakler bertimbun tapi mmg banyak esp semak buku budak) so balik rumah aku da rasa lain macam.. petang tu jugak kepala aku sakit sangat... mata sebelah kanan pun rasa sakit (aku ingatkan sebab pakai lense) tapi lepas da buang rasa makin sakit.. ingat kot sakit mata kan tapi tidak merah pun.. then aku try le baring.. bila baring sebelah kanan badan (bahagian yg mmg dok tgh sakit) makin bertambah sakitnya...

tak tahan sangat aku try jugak baring tuk rehatkan diri.. tak sempat terlelap pun.. aku tengok jam da dekat kul 3.. time to take Afi.. dengan badan yang mmg tak larat tapi gagahkan jugak pi amik Afi n jaga dia... Hn sibuk training bebudak dia tuk next week ada tournament di Terengganu.. hmmm kalau boleh dia tolong tengok2kan Afi.. mungkin aku dapat rehat..


mandi.. then solat Maghrib.. then mmg aku flat sungguh... aku minta Hn tolong tengokkan anak.. sebab aku mmg da tak daya nak angkat kepala.. angkat jer sakit.. angkat je kepala mesti sakit.. Hn tetap goreng fries so aku tengok2 jugak ler Afi wpun mmg tak larat.. then lepas je azan Isyak.. pas aku dah makan sikit n telan ubat.. aku terus masuk bilik.. sorry aku mmg tak larat sangat nak spent time with my kids.. so to Hn am sorry.. i really hope u could at least understand... aku terus tido...


sedar2 dah kul 12 lebih.. semua da tido.. Afi aku tengok tido dalam buai.. aku angkat ler letak atas katil.. kepala masih sakit lagi.. ntahler kenapa kan.. pastu sambung balik tido... then around 3 plus Afi jaga nak susu.. aku try bf dia.. minum kejap pastu dia tdo.. then jg lg at 4.. kali nih aku bangun buat susu tuk Afi sebab aku rasa tak selesa dengan keadaan aku yang tak baper nak larat nih... sedar2 pulak orang da azan Subuh.. maksudnya da lewat.. bangun jer terus gi mandi then kejutkan semua.. kepala ras cam da ok sikit wpun masih lagi ada saki baki sakit2 especially on my right hand side..

then ke sekolah macam biasa..




Comments

  1. ish nape rnih kak su..... kena gi check tuh..... takut ade sakit dalaman yg kiter x nampak... bahaye tau.....

    ReplyDelete
  2. adeh kak long.. jgn le gitu.. hahahaa.. risau gak sebenarnya nih.. insyaallah nanti gi checklah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…