Skip to main content

akhirnya dapat jugak tengok wayang....




cerita sikit bab gi jalan2 kemarin.. like what i said before kami ke Jusco jer.. tidaklah jauh mana pun.. tapi jauh ler jugak.. kan tambah dengan jam bagai.. so akhirnya sampai le kat Jusco around 11 something..da sampai tak pernah2 nih parking luar... tetiba aritu saja gatai nak parking luar.. tobat ler pastu kereta panas.. tapi bukan per.. sebab sejak adik aku bagitau bangunan Jusco ada crack so aku cam tak baper berani nak parking dalam (walhal gi shopping dalam tuh ada berani)

masuk jer.. Hn ajak gi tengok wayang ada cerita apa.. hmm kiranya nak gi tengok wayang lah yer... tak cakap pun... gi naik atas tengok cerita apa yang ada.. then tengok2 ada cerita nih..



sesuai le kan dengan anak2 nak tengok.. tengok pulak show kul 12 something... kiranya mmg tepat ler pada masanya.. Hn angkut the kids gi beli ticket while me n Afi browsing through the outlets yang ada kat situ... banyak juga sales kat situ...



tak ramai orang...

the tickets (perlukan nak tunjuk)


lepas beli tickets.. adehhh sedap pulak bau popcorn kat situ.. suh Hn belikan.. he bought one set.. share kami 4 beranak (Afi mana leh makan lagi kan).. then terus masuk panggung... memula Afi ok jer.. sampailer cerita start dalam 30 mins then dia dah start bunyi.. mmg time dia nak tido... so aku bawak dia kuar.. buatkan susu.. then masuk balik.. bagi Afi minum and zaasssss terus dia tido..

rasa bersalah jugak sebab bagi dia tido dalam keadaan yang agak kuat sound systemnya kan.. tapi dia cam ok jer.. dalam 30 jam jgk ler sampai lenguh tangan aku memegang.. then bila dia dah jaga mmg dia bunyi ler kejap.. aku bawak dia kuar lagi... sempat check hp tengok ada 3 missed call... padan muka aku silentkan pastu vibrate tak rasa.. hahaa... alkisah my mom called.. dia heran pesal call tak angkat.. explain to her.. then boleh ler masuk tengok kejap cerita sampai habis.. dengan diselang selikan aku bawak Afi keluar bila dia tak mau duduk




then after movie.. bawak dorang round jap.. terus gi makan.. pastu... decide to go back.. sebabnya cam semua da tak larat di tambah dengan cuaca yang agak panas.. huhu.. wpun kalau boleh aku nak stay lagi sebab nak try survey baju2 kat ladies nyer department tapi da big boss kata nak balik.. i follow jer... hehe...



akhirnya dapat jugak tengok movie.. aku rasa last sekali aku tengok cerita Geng... masa tu dok pregnant kan Afi lagi..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata