Skip to main content

akhirnya dapat jugak tengok wayang....




cerita sikit bab gi jalan2 kemarin.. like what i said before kami ke Jusco jer.. tidaklah jauh mana pun.. tapi jauh ler jugak.. kan tambah dengan jam bagai.. so akhirnya sampai le kat Jusco around 11 something..da sampai tak pernah2 nih parking luar... tetiba aritu saja gatai nak parking luar.. tobat ler pastu kereta panas.. tapi bukan per.. sebab sejak adik aku bagitau bangunan Jusco ada crack so aku cam tak baper berani nak parking dalam (walhal gi shopping dalam tuh ada berani)

masuk jer.. Hn ajak gi tengok wayang ada cerita apa.. hmm kiranya nak gi tengok wayang lah yer... tak cakap pun... gi naik atas tengok cerita apa yang ada.. then tengok2 ada cerita nih..



sesuai le kan dengan anak2 nak tengok.. tengok pulak show kul 12 something... kiranya mmg tepat ler pada masanya.. Hn angkut the kids gi beli ticket while me n Afi browsing through the outlets yang ada kat situ... banyak juga sales kat situ...



tak ramai orang...

the tickets (perlukan nak tunjuk)


lepas beli tickets.. adehhh sedap pulak bau popcorn kat situ.. suh Hn belikan.. he bought one set.. share kami 4 beranak (Afi mana leh makan lagi kan).. then terus masuk panggung... memula Afi ok jer.. sampailer cerita start dalam 30 mins then dia dah start bunyi.. mmg time dia nak tido... so aku bawak dia kuar.. buatkan susu.. then masuk balik.. bagi Afi minum and zaasssss terus dia tido..

rasa bersalah jugak sebab bagi dia tido dalam keadaan yang agak kuat sound systemnya kan.. tapi dia cam ok jer.. dalam 30 jam jgk ler sampai lenguh tangan aku memegang.. then bila dia dah jaga mmg dia bunyi ler kejap.. aku bawak dia kuar lagi... sempat check hp tengok ada 3 missed call... padan muka aku silentkan pastu vibrate tak rasa.. hahaa... alkisah my mom called.. dia heran pesal call tak angkat.. explain to her.. then boleh ler masuk tengok kejap cerita sampai habis.. dengan diselang selikan aku bawak Afi keluar bila dia tak mau duduk




then after movie.. bawak dorang round jap.. terus gi makan.. pastu... decide to go back.. sebabnya cam semua da tak larat di tambah dengan cuaca yang agak panas.. huhu.. wpun kalau boleh aku nak stay lagi sebab nak try survey baju2 kat ladies nyer department tapi da big boss kata nak balik.. i follow jer... hehe...



akhirnya dapat jugak tengok movie.. aku rasa last sekali aku tengok cerita Geng... masa tu dok pregnant kan Afi lagi..



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...