Skip to main content

aku akan terus berusaha...


eh korang...

tengok tak Biggest Loser Asia tuh.. ala dah abis kan.. dah announce pun sapa pemenangnya.. tapi aku tengok cam sian sangat ler dengan pemenang tuh.. cam sungguh menyedihkan jer ropa dia kan..

yolah mmg ler he is the biggest loser.. he lost more than half of his prev weight.. tapi nampak cam tak healthy jer.. ke aku jer yang rasa gitu..




aku mmg teruja jer dengan TBLA nih.. yolah dok tengok orang puteh jer yang dari besar jadi kecik kan.. so mmg aku nak tengok orang kita pulak ( i mean Asian) jadi lagu mana kan.. so dah terbukti mmg boleh.. janji kena jaga makan, senaman dan kuatkan semangat.. perlu ada keazaman yang kuat baru boleh tercapai..

i have to admit aku nyer diet mmg yoyo abis.. kejap buat kejap idak.. same goes to my supplement n pemakanan aku.. kekadang ikut dan jer.. nak buat aku buat.. kalau tidak tidaklah.. kenapa yer.. haaa tu sebab aku belum cukup kuat tuk melawan...

insyaallah aku berjanji dengan diri aku sendiri yang kali ini aku akan cuba buat yang terbaik.. da banyak tips yang aku masukkan kat sini.. so kalau tak cuba aku pun tak tau kan.. so rasanya inilah masa yang terbaik tuk aku lakukan sesuatu.. sebab aku tak mahu (bukanlah menidakkan ketentuanNya) jatuh sakit dan tidak mampu menjaga anak2 aku.. aku mahu mereka jadikan aku idola terbaik di mata mereka.. aku akan berusaha menjaga pemakanan aku dan mereka.. agar mereka tidak sakit dan jatuh sakit...

apa ke hal serius benor pagi2 gini.. pening ke apa aku nih...


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...