Skip to main content

aku akan terus berusaha...


eh korang...

tengok tak Biggest Loser Asia tuh.. ala dah abis kan.. dah announce pun sapa pemenangnya.. tapi aku tengok cam sian sangat ler dengan pemenang tuh.. cam sungguh menyedihkan jer ropa dia kan..

yolah mmg ler he is the biggest loser.. he lost more than half of his prev weight.. tapi nampak cam tak healthy jer.. ke aku jer yang rasa gitu..




aku mmg teruja jer dengan TBLA nih.. yolah dok tengok orang puteh jer yang dari besar jadi kecik kan.. so mmg aku nak tengok orang kita pulak ( i mean Asian) jadi lagu mana kan.. so dah terbukti mmg boleh.. janji kena jaga makan, senaman dan kuatkan semangat.. perlu ada keazaman yang kuat baru boleh tercapai..

i have to admit aku nyer diet mmg yoyo abis.. kejap buat kejap idak.. same goes to my supplement n pemakanan aku.. kekadang ikut dan jer.. nak buat aku buat.. kalau tidak tidaklah.. kenapa yer.. haaa tu sebab aku belum cukup kuat tuk melawan...

insyaallah aku berjanji dengan diri aku sendiri yang kali ini aku akan cuba buat yang terbaik.. da banyak tips yang aku masukkan kat sini.. so kalau tak cuba aku pun tak tau kan.. so rasanya inilah masa yang terbaik tuk aku lakukan sesuatu.. sebab aku tak mahu (bukanlah menidakkan ketentuanNya) jatuh sakit dan tidak mampu menjaga anak2 aku.. aku mahu mereka jadikan aku idola terbaik di mata mereka.. aku akan berusaha menjaga pemakanan aku dan mereka.. agar mereka tidak sakit dan jatuh sakit...

apa ke hal serius benor pagi2 gini.. pening ke apa aku nih...


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…