Skip to main content

aku akan terus berusaha...


eh korang...

tengok tak Biggest Loser Asia tuh.. ala dah abis kan.. dah announce pun sapa pemenangnya.. tapi aku tengok cam sian sangat ler dengan pemenang tuh.. cam sungguh menyedihkan jer ropa dia kan..

yolah mmg ler he is the biggest loser.. he lost more than half of his prev weight.. tapi nampak cam tak healthy jer.. ke aku jer yang rasa gitu..




aku mmg teruja jer dengan TBLA nih.. yolah dok tengok orang puteh jer yang dari besar jadi kecik kan.. so mmg aku nak tengok orang kita pulak ( i mean Asian) jadi lagu mana kan.. so dah terbukti mmg boleh.. janji kena jaga makan, senaman dan kuatkan semangat.. perlu ada keazaman yang kuat baru boleh tercapai..

i have to admit aku nyer diet mmg yoyo abis.. kejap buat kejap idak.. same goes to my supplement n pemakanan aku.. kekadang ikut dan jer.. nak buat aku buat.. kalau tidak tidaklah.. kenapa yer.. haaa tu sebab aku belum cukup kuat tuk melawan...

insyaallah aku berjanji dengan diri aku sendiri yang kali ini aku akan cuba buat yang terbaik.. da banyak tips yang aku masukkan kat sini.. so kalau tak cuba aku pun tak tau kan.. so rasanya inilah masa yang terbaik tuk aku lakukan sesuatu.. sebab aku tak mahu (bukanlah menidakkan ketentuanNya) jatuh sakit dan tidak mampu menjaga anak2 aku.. aku mahu mereka jadikan aku idola terbaik di mata mereka.. aku akan berusaha menjaga pemakanan aku dan mereka.. agar mereka tidak sakit dan jatuh sakit...

apa ke hal serius benor pagi2 gini.. pening ke apa aku nih...


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..