Skip to main content

aku suka jer kongsi2 nih...


aku nih tidaklah pandai sangat nak bercakap pasal kecantikan sebab aku tidak ler cantik mana pun (tapi masih bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi).. cumanya aku rasa kita patut ada usaha untuk memulihara setiap pemberian Allah agar ianya dapat menjadi terus cantik di mata kita dan orang yang melihat (tapi jgnler dengan niat nak menunjuk pulak kan)

jadinya di petang yang agak panas dan sementara si kecik masih tido.. aku nak berkongsi dengan semua tips yagn boleh kita guna bagi memastikan kulit kita elok sepanjang masa.. tapi kalau da sampai waktu tuk kedut2 tuh apa boleh buat kan..

5 Skin Rules You Shouldn't Break
Commit to these changes to look and feel your best



1.  I will take care of my neck -Like your face, your neck is vulnerable to UV damage. Protect it        with sunscreen daily, along with your chest and hands.


2.  I will not wash with hot water - High temps strip skin of its natural oils, causing dryness and        irritation. If you don't want to give up hot showers, cleanse your face first with lukewarm              water (and keep it out of the shower stream).



3.  I will not exercise with makeup on - Cosmetics and sweat clog pores more than sweat alone,          causing breakouts and enlarged pores.



4.  I will get an annual full-body skin exam - See a dermatologist yearly to check for any moles          that have changed color or texture or to examine other lesions that might signal skin cancer.



5.  I will update my beauty products - Each product category has its own shelf life, based on its          ingredients and preservatives.



  • MASCARA: Replace every 6 months.
  • SUNSCREEN: It's usually effective for up to 3 years when stored correctly (high temps render it ineffective); check the expiration date on the bottle.
  • ANTI-AGERS: Ingredients like retinoids and AHAs are effective for 3 months to a year. Antioxidants like vitamin C last about 6 months once opened.

kalau rajin buatlah.. kalau tak rajin jangan pulak nanti marah2 bila orang cakap u look older than ur age.. hehe... 




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..