Skip to main content

aku suka jer kongsi2 nih...


aku nih tidaklah pandai sangat nak bercakap pasal kecantikan sebab aku tidak ler cantik mana pun (tapi masih bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi).. cumanya aku rasa kita patut ada usaha untuk memulihara setiap pemberian Allah agar ianya dapat menjadi terus cantik di mata kita dan orang yang melihat (tapi jgnler dengan niat nak menunjuk pulak kan)

jadinya di petang yang agak panas dan sementara si kecik masih tido.. aku nak berkongsi dengan semua tips yagn boleh kita guna bagi memastikan kulit kita elok sepanjang masa.. tapi kalau da sampai waktu tuk kedut2 tuh apa boleh buat kan..

5 Skin Rules You Shouldn't Break
Commit to these changes to look and feel your best



1.  I will take care of my neck -Like your face, your neck is vulnerable to UV damage. Protect it        with sunscreen daily, along with your chest and hands.


2.  I will not wash with hot water - High temps strip skin of its natural oils, causing dryness and        irritation. If you don't want to give up hot showers, cleanse your face first with lukewarm              water (and keep it out of the shower stream).



3.  I will not exercise with makeup on - Cosmetics and sweat clog pores more than sweat alone,          causing breakouts and enlarged pores.



4.  I will get an annual full-body skin exam - See a dermatologist yearly to check for any moles          that have changed color or texture or to examine other lesions that might signal skin cancer.



5.  I will update my beauty products - Each product category has its own shelf life, based on its          ingredients and preservatives.



  • MASCARA: Replace every 6 months.
  • SUNSCREEN: It's usually effective for up to 3 years when stored correctly (high temps render it ineffective); check the expiration date on the bottle.
  • ANTI-AGERS: Ingredients like retinoids and AHAs are effective for 3 months to a year. Antioxidants like vitamin C last about 6 months once opened.

kalau rajin buatlah.. kalau tak rajin jangan pulak nanti marah2 bila orang cakap u look older than ur age.. hehe... 




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...