Skip to main content

awek2 cun... KTDI UPM


petang tadi while being with the twin n Afi.. aku godek2 album gambar lama.. actually album tu bukanlah berisi gambar2 lama tapi ntah macam mana boleh terselit gegambar aku masa zama U dulu.. hehe.. so terimbau le kembali sejarah silam aku sewaktu kat U..

okeh... pas jer Matrik dekat Terengganu.. aku membawa diri ke UPM Serdang walaupun bestfriend aku decide to stay kat situ (dia amik business) tapi takpelah aku gi Serdang buat Sc Comp.. sungguh lari dari bidang yang aku belajar which is accounting.. haha.. sungguh mencabar tau kisah akademik aku.. mula dengan aliran arab (yup aku belajar n amik periksa arab masa PMR) then aliran pengurusan pejabat (ramai kwn2 sekelas aku skrg jadi secretary) tapi aku sambung amik matrik akaun pastu amik sc computer majoring in multimedia.. hahaha.... sungguh mencabar... 

so dipendekkan cerita aku ke UPM sebab family aku kan (adik beradik mama aku) ramai sebelah Selangor n kebetulan pakcik aku pun ada situ.. so segalanya dipermudahkan tuk aku.. tapi belajar tak jugak mudah...


aku antara penghuni tetap kolej.. aktif le zaman2 muda belia tuh.. aku duduk blok Melur.. bilik pertama aku 201 2nd floor... hehe roomate aku masa tuh Ekin, Kak Nisha n Liza... tah mana lah dorang sekarang nih.. 

kawan seperjuangan aku waktu tuh Sue.. dia satu course dengan aku.. tapi dia bilik lain.. kira ngam jugak ler kitaorang.. gi kelas mmg sekali.. amik kelas pun sekali... cuma time aku kantoi Kalkulus dia terpaksa merelakan aku gi kelas sensorang.. uwaaaaa


nilah Sue.. sampai ke saat aku dapat kerja pun aku masih dgn Sue (di Perak)

haaa kat bawah ni gegambar floormate aku.. kiranya waktu tuh floor aku adalah yang paling happening lah.. dengan bebudak yang comey2... level keaktifan yang sangat tinggi.. boleh kata time kitaorang lah waktu nih...


aku dan rakan2 floor waktu nih rasanya kami dah final year


dulu kalau ada aktiviti kolej.. floor akan digabung dengan floor lelaki.. hehe.. tu nampak Hn pun ada






dan ini aku ngan kengkawan pada final year kitaorang... kiranya diraikan sakan ler waktu nih.. hehe.. yang aku paling best sebab jamuan final year kitaorang masih lagi dibuat di dewan makan kolej (tingkat atas bangunan pentadbiran asrama) kalau kolej2 lain dorang ramai yang da buat kat hotel or tempat2 lain tapi kolej kami masih kekalkan tradisi buat di kolej.. mmg best.. 


awek-awek cun 'Third'

hmm aku rindu korang lah.. kalau ler ada sesapa yang ahli keluarga ke .. adik beradik ke sapa ke kan yang ex-KTDI (Melur) yang membaca blog aku.. tinggal2 lah jejak yer.. kot boleh bertukar cerita...


Comments

  1. seronok sgt imbau kenanganm time study dulu
    semuanya happening jea

    ReplyDelete
  2. fewwwwwwwwwwwiiiiiiiiiiiiitttttttttttttt

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…