Skip to main content

awek2 cun... KTDI UPM


petang tadi while being with the twin n Afi.. aku godek2 album gambar lama.. actually album tu bukanlah berisi gambar2 lama tapi ntah macam mana boleh terselit gegambar aku masa zama U dulu.. hehe.. so terimbau le kembali sejarah silam aku sewaktu kat U..

okeh... pas jer Matrik dekat Terengganu.. aku membawa diri ke UPM Serdang walaupun bestfriend aku decide to stay kat situ (dia amik business) tapi takpelah aku gi Serdang buat Sc Comp.. sungguh lari dari bidang yang aku belajar which is accounting.. haha.. sungguh mencabar tau kisah akademik aku.. mula dengan aliran arab (yup aku belajar n amik periksa arab masa PMR) then aliran pengurusan pejabat (ramai kwn2 sekelas aku skrg jadi secretary) tapi aku sambung amik matrik akaun pastu amik sc computer majoring in multimedia.. hahaha.... sungguh mencabar... 

so dipendekkan cerita aku ke UPM sebab family aku kan (adik beradik mama aku) ramai sebelah Selangor n kebetulan pakcik aku pun ada situ.. so segalanya dipermudahkan tuk aku.. tapi belajar tak jugak mudah...


aku antara penghuni tetap kolej.. aktif le zaman2 muda belia tuh.. aku duduk blok Melur.. bilik pertama aku 201 2nd floor... hehe roomate aku masa tuh Ekin, Kak Nisha n Liza... tah mana lah dorang sekarang nih.. 

kawan seperjuangan aku waktu tuh Sue.. dia satu course dengan aku.. tapi dia bilik lain.. kira ngam jugak ler kitaorang.. gi kelas mmg sekali.. amik kelas pun sekali... cuma time aku kantoi Kalkulus dia terpaksa merelakan aku gi kelas sensorang.. uwaaaaa


nilah Sue.. sampai ke saat aku dapat kerja pun aku masih dgn Sue (di Perak)

haaa kat bawah ni gegambar floormate aku.. kiranya waktu tuh floor aku adalah yang paling happening lah.. dengan bebudak yang comey2... level keaktifan yang sangat tinggi.. boleh kata time kitaorang lah waktu nih...


aku dan rakan2 floor waktu nih rasanya kami dah final year


dulu kalau ada aktiviti kolej.. floor akan digabung dengan floor lelaki.. hehe.. tu nampak Hn pun ada






dan ini aku ngan kengkawan pada final year kitaorang... kiranya diraikan sakan ler waktu nih.. hehe.. yang aku paling best sebab jamuan final year kitaorang masih lagi dibuat di dewan makan kolej (tingkat atas bangunan pentadbiran asrama) kalau kolej2 lain dorang ramai yang da buat kat hotel or tempat2 lain tapi kolej kami masih kekalkan tradisi buat di kolej.. mmg best.. 


awek-awek cun 'Third'

hmm aku rindu korang lah.. kalau ler ada sesapa yang ahli keluarga ke .. adik beradik ke sapa ke kan yang ex-KTDI (Melur) yang membaca blog aku.. tinggal2 lah jejak yer.. kot boleh bertukar cerita...


Comments

  1. seronok sgt imbau kenanganm time study dulu
    semuanya happening jea

    ReplyDelete
  2. fewwwwwwwwwwwiiiiiiiiiiiiitttttttttttttt

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…