Skip to main content

awek2 cun... KTDI UPM


petang tadi while being with the twin n Afi.. aku godek2 album gambar lama.. actually album tu bukanlah berisi gambar2 lama tapi ntah macam mana boleh terselit gegambar aku masa zama U dulu.. hehe.. so terimbau le kembali sejarah silam aku sewaktu kat U..

okeh... pas jer Matrik dekat Terengganu.. aku membawa diri ke UPM Serdang walaupun bestfriend aku decide to stay kat situ (dia amik business) tapi takpelah aku gi Serdang buat Sc Comp.. sungguh lari dari bidang yang aku belajar which is accounting.. haha.. sungguh mencabar tau kisah akademik aku.. mula dengan aliran arab (yup aku belajar n amik periksa arab masa PMR) then aliran pengurusan pejabat (ramai kwn2 sekelas aku skrg jadi secretary) tapi aku sambung amik matrik akaun pastu amik sc computer majoring in multimedia.. hahaha.... sungguh mencabar... 

so dipendekkan cerita aku ke UPM sebab family aku kan (adik beradik mama aku) ramai sebelah Selangor n kebetulan pakcik aku pun ada situ.. so segalanya dipermudahkan tuk aku.. tapi belajar tak jugak mudah...


aku antara penghuni tetap kolej.. aktif le zaman2 muda belia tuh.. aku duduk blok Melur.. bilik pertama aku 201 2nd floor... hehe roomate aku masa tuh Ekin, Kak Nisha n Liza... tah mana lah dorang sekarang nih.. 

kawan seperjuangan aku waktu tuh Sue.. dia satu course dengan aku.. tapi dia bilik lain.. kira ngam jugak ler kitaorang.. gi kelas mmg sekali.. amik kelas pun sekali... cuma time aku kantoi Kalkulus dia terpaksa merelakan aku gi kelas sensorang.. uwaaaaa


nilah Sue.. sampai ke saat aku dapat kerja pun aku masih dgn Sue (di Perak)

haaa kat bawah ni gegambar floormate aku.. kiranya waktu tuh floor aku adalah yang paling happening lah.. dengan bebudak yang comey2... level keaktifan yang sangat tinggi.. boleh kata time kitaorang lah waktu nih...


aku dan rakan2 floor waktu nih rasanya kami dah final year


dulu kalau ada aktiviti kolej.. floor akan digabung dengan floor lelaki.. hehe.. tu nampak Hn pun ada






dan ini aku ngan kengkawan pada final year kitaorang... kiranya diraikan sakan ler waktu nih.. hehe.. yang aku paling best sebab jamuan final year kitaorang masih lagi dibuat di dewan makan kolej (tingkat atas bangunan pentadbiran asrama) kalau kolej2 lain dorang ramai yang da buat kat hotel or tempat2 lain tapi kolej kami masih kekalkan tradisi buat di kolej.. mmg best.. 


awek-awek cun 'Third'

hmm aku rindu korang lah.. kalau ler ada sesapa yang ahli keluarga ke .. adik beradik ke sapa ke kan yang ex-KTDI (Melur) yang membaca blog aku.. tinggal2 lah jejak yer.. kot boleh bertukar cerita...


Comments

  1. seronok sgt imbau kenanganm time study dulu
    semuanya happening jea

    ReplyDelete
  2. fewwwwwwwwwwwiiiiiiiiiiiiitttttttttttttt

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...