Skip to main content

bertuah rasa dapat kawan2 yang begini..

tiada ucapan yang lebih sesuai tuk diucapkan selain dari TERIMA KASIH kerana sudi menganugerahkan aku dengan anugerah di bawah nih.. hehe.. poyo jer kan ayat aku .. ntah pape jer..


anugerah ini aku terima dari dua sahabat blog aku yang sungguh baik hati.. dan mereka adalah.. Sue@MamaHarriz dan MamaZakwan.. Sue aku da kenal agak lama ler (tapi dalam blog jer) but MamaZakwan sangat baru kenal.. tu pun kenal sebab aku ada masuk contest anjuran dia n tup2 da dapat award.. skrg nih giliran aku ler pulak kan...

1- Thank & link the person that gave you the award - done
2- Pass the award onto 15 bloggers you've recently discovered & think are fantastic
3- Contact said blogs & let them know they've won the award
4- State 7 things about yourself


Anugerah ini saya sampaikan kepada:
  1. Ibu Eiymann
  2. Diary XXL
  3. fsakinah's blog
  4. Byzura Razali's Blog
  5. The Never Ending Story of DazzlingLilly Lurve
  6. The One With ....
  7. SIAPE TU...COMELNYE
  8. .:: azzamoro ::.
  9. My Life... is My OWN Life.....
  10. bersama selamanya...
  11. The white shining star
  12. the story of those tiny cute steps
  13. ... The Way of Love...
  14. welcome II my life...
  15. Mr & Mrs Imran

ni lah 15 blog yg saya pilih... dan setiap mereka punya kelebihan masing2 dan aku suka membaca tulisan mereka.. korang gi lah baca yer.. sebenarnya ada banyak lagi kawan2 blog yang aku nak bagi award nih tapi da syarat suh bagi 15.. aku ikut je lah kan.. tapi serius korang gi lah setiap blog yang aku senaraikan tuh.. mmg best.. gi yer...

7 perkara tentang aku :

  • anak sulung dari 4 adik beradik.. ada 2 adik lelaki n 1 adik perempuan..
  • kalau tak dapat nescafe satu hari alamat sakit kepala lah aku hari tuh..
  • cukup pantang kalau aku suruh buat sesuatu, alih2 asyik di tangguh2kan then mmg ler akan tengok benda tuh aku buat sendiri sampai siap (tak kira ler berat ke susah ker)
  • hot tempered.. tapi korang mesti tak caya punya
  • mama yang sangat garang pada anak2.. sampai anak aku cakap tak sayang kat aku dah (adehhh sian aku kan)
  • wpun da ada anak 3 tapi aku tetap berjiwa remaja.. hehe.. jiwa muda orang kata..
  • sensitip gila kalau tengok benda2 yang men'sedih'kan aku (aritu tengok cerita The Chamber kat Astro pun aku leh nangis)
okies da selesai... tugas kawan2 pulak yer..

lots of love,

Comments

  1. kak iena, thank yer for the award ;)
    takpasti bila saya nk update blog ni hehehe

    tgcare ye..

    ReplyDelete
  2. thanks a lot i3na. macam segan je dpt award camnih. hehehe

    ReplyDelete
  3. iena ena dh dpt award nie
    ena tambah jugak nama eina kat award tu sekali yea

    heheheheheh tak caya plak yg eina ie garang..klu nangis tu percaya la sbb dulu eina pernah nangis sbb baca buku apa entah..tgk tv pun blh nangis gak

    persamaan kita..klu kita suruh org tu tak buat2 jugak confirm ena yg buat last2nya tak kira la benda tu berat @pun ringan, geram jea

    ReplyDelete
  4. haha..
    takpelah saling tag mentag kan..

    erksss percayalah bahawa sesungguhnya diriku ini amat garang.. tapi susahle nak tgk iena garang.. uuuu malunya nangis sebab tengok cerita..
    hehe..
    tapi yg last tu mmg tension kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…